następny toksyczny związek? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-22, 08:17   #1
aicha3a
Raczkowanie

następny toksyczny związek?

Z moich chłopakiem jestem 4 lata... dwa miesiące temu zaręczyliśmy się - zaskoczył mnie, bo nigdy tego na nim nie wymuszałam. Wychodzę z założenia, że każda para się kłóci, nie da się inaczej wszyscy mamy różne charaktery. Jednak chodzi o to że jeśli się kłócimy to wg niego zawsze on ma rację... ja to zawsze wyolbrzymiam... i nawet nie przyjmuje do wiadomości tego że to coś co on zrobił albo powiedział mnie zraniło to może być jego wina. Po ostatniej kłótni, powiedział że w sumie jeśli ja bym sie nie odezwała pierwsza to on by sie na pewno nie odezwał, i to by mogło się tak skończyć. - Chociaż to on mnie zranił w tej sytuacji kiedy zachował się wobec mnie jak totalny wieśniak (wg naszych znajomych też). Ja na noc nie wróciłam do domu i nie odeberałam trzech telefonów od niego.
Kiedy dostałam pierścionek myślałam że dążymy do tego żeby być razem i nie ma mowy o takim zachowaniu.

Edytowane przez aicha3a
Czas edycji: 2015-07-22 o 08:19
aicha3a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 08:22   #2
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: następny toksyczny związek?

Pierdzionek ani ślub nie zmieniają magicznie ludzi więc nie wiem dlaczego oczekiwałaś innego zachowania od niego.
Stary 2015-07-22, 08:35   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aicha3a Pokaż wiadomość
Z moich chłopakiem jestem 4 lata... dwa miesiące temu zaręczyliśmy się - zaskoczył mnie, bo nigdy tego na nim nie wymuszałam. Wychodzę z założenia, że każda para się kłóci, nie da się inaczej wszyscy mamy różne charaktery. Jednak chodzi o to że jeśli się kłócimy to wg niego zawsze on ma rację... ja to zawsze wyolbrzymiam... i nawet nie przyjmuje do wiadomości tego że to coś co on zrobił albo powiedział mnie zraniło to może być jego wina. Po ostatniej kłótni, powiedział że w sumie jeśli ja bym sie nie odezwała pierwsza to on by sie na pewno nie odezwał, i to by mogło się tak skończyć. - Chociaż to on mnie zranił w tej sytuacji kiedy zachował się wobec mnie jak totalny wieśniak (wg naszych znajomych też). Ja na noc nie wróciłam do domu i nie odeberałam trzech telefonów od niego.
Kiedy dostałam pierścionek myślałam że dążymy do tego żeby być razem i nie ma mowy o takim zachowaniu.
Kłócicie się od dawna, facet ma burackie zachowania względem Ciebie (pewnie nie pierwszy raz, a na pewno nie ostatni i skoro nawet znajomi to zauważyli, to rzeczywiście musiało być coś grubszego), a Ty się po 4 latach związku dziwisz, że tak jest? No cóż, potem się będziesz dziwić po ślubie, potem z dzieckiem się będziecie dziwić, że mąż / tatuś jest taki trudny we współpracy i ma Was w d... Fajnie, jakby z tego zdziwienia jego postawą przyszła refleksja, czy w ogóle warto być w tym związku (sama pytasz, czy toksycznym, czyli tam pewnie jest jeszcze nieco trupów w szafie).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 09:10   #4
ALL for LOVE
Zadomowienie

A co niby pierścionek miał zmienić? Dalej będzie taki sam, tylko nie jako Twój chłopak, a narzeczony.
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 09:17   #5
Malaszka
Przyczajenie

W momencie kiedy wkładał Tobie pierścionek na palec miał przejść przemianę i stać się aniołkiem.
Nie, to tak nie działa.
Będziesz z nim, weźmiecie ślub a potem jeszcze rozwód. Tylko właśnie, żebyś na samym końcu nie została sama z dzieckiem. <- to najgorsza perspektywa.
Jeżeli jest wobec Ciebie chamski, wulgarny i nieprzyjemny to go zostaw. Potem może być jeszcze gorzej...

Edytowane przez Malaszka
Czas edycji: 2015-07-22 o 09:19
Malaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 10:42   #6
3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3
Konto usunięte

A co zrobił?
3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 10:58   #7
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Pierścionek nie zmieni absolutnie nic, poza twoją chwilową nadzieją, że może będzie dobrze. Nie będzie. Dlaczego? Bo burak padający na kolano nie zmieni się w księcia z bajki.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-22, 11:08   #8
Learly
Przyczajenie

Dokładnie, zgadzam się z koleżankami powyżej.
Już się raczej nic nie zmieni w Waszym związku.
Zawsze istnieje ta nadzieja, że może jakaś zmiana typu zaręczyny, wspólne mieszkanie coś zmienią... Mogą zmienić jedynie na chwilę, a później wszystko powróci do normy, bo to już Jego charakter.

Trudno mi tutaj cokolwiek napisać, skoro napisałaś, że jesteście już cztery lata, zaręczyliście się, jednak to już jest jakiś staż i szkoda byłoby to wszystko zakończyć, ale pomyśl o wspólnym, przyszłym życiu, czy dasz sobie radę w takim związku, dopóki jeszcze dziecka nie macie ani ślubu, to możesz się głęboko zastanowić i jeszcze zdecydować.

Ach, faceci...
Learly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 11:11   #9
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Learly Pokaż wiadomość
Ach, faceci...

Nie rozumiem tego.
Związek to relacja dwóch osób. Facet jest burakiem ale to ona to tolerowała. Moim zdaniem taka uwaga jest bezcelowa.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 12:49   #10
201803290936
Konto usunięte

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5216311 0]Nie rozumiem tego.
Związek to relacja dwóch osób. Facet jest burakiem ale to ona to tolerowała. Moim zdaniem taka uwaga jest bezcelowa.[/QUOTE]

Dokładnie, równie dobrze można napisać "ach baby (tkwiące w nieudanych związkach z byle kim)".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-23, 15:38   #11
TancerzTango
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aicha3a Pokaż wiadomość
Chociaż to on mnie zranił w tej sytuacji kiedy zachował się wobec mnie jak totalny wieśniak (wg naszych znajomych też). Ja na noc nie wróciłam do domu i nie odeberałam trzech telefonów od niego.
Nie wróciłaś na noc i nie odbierałaś od niego telefonów? On się martwił, zastanawiał czy nie zgłosić zaginięcia na policję itd. a Ty się czepiasz, że on źle zareagował na Twoje zachowanie?

A jak Ty reagujesz gdy on bez zapowiedzi nie wraca na noc do domu i nie odbiera telefonów?
TancerzTango jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości