|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
następny toksyczny związek?
Z moich chłopakiem jestem 4 lata... dwa miesiące temu zaręczyliśmy się - zaskoczył mnie, bo nigdy tego na nim nie wymuszałam. Wychodzę z założenia, że każda para się kłóci, nie da się inaczej wszyscy mamy różne charaktery. Jednak chodzi o to że jeśli się kłócimy to wg niego zawsze on ma rację... ja to zawsze wyolbrzymiam... i nawet nie przyjmuje do wiadomości tego że to coś co on zrobił albo powiedział mnie zraniło to może być jego wina. Po ostatniej kłótni, powiedział że w sumie jeśli ja bym sie nie odezwała pierwsza to on by sie na pewno nie odezwał, i to by mogło się tak skończyć. - Chociaż to on mnie zranił w tej sytuacji kiedy zachował się wobec mnie jak totalny wieśniak (wg naszych znajomych też). Ja na noc nie wróciłam do domu i nie odeberałam trzech telefonów od niego.
Kiedy dostałam pierścionek myślałam że dążymy do tego żeby być razem i nie ma mowy o takim zachowaniu. Edytowane przez aicha3a Czas edycji: 2015-07-22 o 08:19 |
|
|
|
|
#2 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: następny toksyczny związek?
Pierdzionek ani ślub nie zmieniają magicznie ludzi więc nie wiem dlaczego oczekiwałaś innego zachowania od niego.
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
A co niby pierścionek miał zmienić? Dalej będzie taki sam, tylko nie jako Twój chłopak, a narzeczony.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
W momencie kiedy wkładał Tobie pierścionek na palec miał przejść przemianę i stać się aniołkiem.
Nie, to tak nie działa. Będziesz z nim, weźmiecie ślub a potem jeszcze rozwód. Tylko właśnie, żebyś na samym końcu nie została sama z dzieckiem. <- to najgorsza perspektywa. Jeżeli jest wobec Ciebie chamski, wulgarny i nieprzyjemny to go zostaw. Potem może być jeszcze gorzej... Edytowane przez Malaszka Czas edycji: 2015-07-22 o 09:19 |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
A co zrobił?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Pierścionek nie zmieni absolutnie nic, poza twoją chwilową nadzieją, że może będzie dobrze. Nie będzie. Dlaczego? Bo burak padający na kolano nie zmieni się w księcia z bajki.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie, zgadzam się z koleżankami powyżej.
Już się raczej nic nie zmieni w Waszym związku. Zawsze istnieje ta nadzieja, że może jakaś zmiana typu zaręczyny, wspólne mieszkanie coś zmienią... Mogą zmienić jedynie na chwilę, a później wszystko powróci do normy, bo to już Jego charakter. Trudno mi tutaj cokolwiek napisać, skoro napisałaś, że jesteście już cztery lata, zaręczyliście się, jednak to już jest jakiś staż i szkoda byłoby to wszystko zakończyć, ale pomyśl o wspólnym, przyszłym życiu, czy dasz sobie radę w takim związku, dopóki jeszcze dziecka nie macie ani ślubu, to możesz się głęboko zastanowić i jeszcze zdecydować. Ach, faceci...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5216311 0]Nie rozumiem tego.
Związek to relacja dwóch osób. Facet jest burakiem ale to ona to tolerowała. Moim zdaniem taka uwaga jest bezcelowa.[/QUOTE] |
|
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A jak Ty reagujesz gdy on bez zapowiedzi nie wraca na noc do domu i nie odbiera telefonów? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.