|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
nie mam pomysłu!!! pierwsze starcie z rodzicami chłopaka!
Witajcie moje drogie
![]() Sytuacja jest taka - mam 17 lat pierwszy raz jadę do swojego chłopaka (dzieli nas dość spora odległość 7h jazdy) i nie mam pomysłu co kupić jego rodzicom na prezent. Wiadomo nie wypada jechać z pustymi rękoma Mój chłopak podarował moim rodzicom kawę i pudełko ptasiego mleczka. Macie jakieś pomysły co ja mogłabym dać od siebie?Druga sprawa nie wiem jak się mam przywitać z jego rodzicami. Powinnam sama pierwsza podać rękę? Gdy przyjadą po mnie na dworzec nie wiem czy wysiądą z samochodu, jeśli nie to mam podawać rękę w aucie? Mój chłopak ma też starszą siostrę i nie wiem jak się mam z nią przywitać. Teoretycznie się znamy, bo mam ją na facebooku i kilka zdań zamieniłyśmy ze sobą, więc nie muszę chyba jej podawać ręki? A może powinnam? Wystarczy słowne przywitanie? Wiem że może głupie mam rozkminy, ale chce wypaść jak najlepiej |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: nie mam pomysłu!!! pierwsze starcie z rodzicami chłopaka!
Cytat:
Jak się z nimi spotkasz, to ukłoń się, powiedz "dzień dobry" i poczekaj, aż mama chłopaka poda Ci rękę. Wtedy ją uściśnij, następnie przywitaj się z tatą chłopaka przez podanie ręku. Tutaj już nie jest takie ważne, kto poda rękę pierwszy, bo Ty jesteś kobietą, on jest znacznie starszy, więc wydaje mi się, że oboje macie prawo wyciągnąć dłoń jako pierwsi. Na pewno wysiądą z samochodu, aby się przywitać. Jeśli tego nie zrobią, nie podawaj im ręki w samochodzie. Jak spotkasz siostrę to przywitaj się z nią tak, jak witasz się ze wszystkimi nowopoznanymi rówieśnikami, czyli pewnie przez podanie ręki (przynajmniej ja tak robię). I pamiętaj, że to nie egzamin i nie starcie, tylko spotkanie towarzyskie. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tym kiedy komu podać rękę nie przejmowałabym się jakoś szczególnie, zwykle wychodzi to dość naturalnie.
No i eleganckie czekoladki Merci to bardzo dobry pomysł. Możesz kupić tę większą wersję, żeby było dla wszystkich .
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
).Jeśli chodzi o podanie ręki - i tak nie powinnaś robić tego pierwsza, o podaniu/niepodaniu ręki decyduje starsza/wyżej postawiona osoba. Jeśli więc będą mieli ochotę tak się przywitać to to odwzajemnij, jeśli nie, to po prostu "dzień dobry, miło mi panią/pana poznać" i wystarczy
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Spytaj się chłopaka czego oni by oczekiwali i co lubią. Możesz kupić eleganckie wino i kwiaty.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Nie podawaj ręki jako pierwsza
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
17latka przywożąca alkohol, rada pt. jak odstraszyć rodziców chłopaka
nie podawaj ręki pierwsza, jesteś młodsza, czekasz na gest osoby starszej. jak nie będzie gestu, to tylko miło poznać, etc, etc. z siostrą się przywitaj jak ze znajomymi, nie musisz czekać na jej gest. i czekoladki to spoko pomysł, ale ja bym odradzała merci, są oklepane i wcale nie takie eleganckie. tylko reklamy robią swoje
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnie, jego rodzice to też ludzie
![]() Weź jakieś eleganckie czekoladki (nie jesteś pełnoletnia, bez przesady z alkoholem), poczekaj aż wyciągną do Ciebie rękę, zachowuj normalnie ![]() Z siostrą jak ze znajomą. Natomiast dziwi mnie słowo 'starcie' w tytule, to sugeruje jakąś walkę, myślałam, że się pokłóciliście czy coś
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie bierz alkoholu! Masz 17 lat i moim zdaniem nie wypada
Już nie chodzi o jakąs pruderię, bo wiadomo że w takim wieku niewiele osób nigdy nie piło alkoholu, ale o to że nie wiesz na jakich ludzi trafisz i jak to zostanie odebrane... Gdyby nie długa podróż to sugerowałabym czekoladki i np jakiegoś storczyka I nie nastawiaj sie jak na bitwę, będziesz u nich gościem, raczej mają pokojowe zamiary.
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do Merci - ich opakowanie nie jest znacząco większe, niż objętość czekoladek znajdujących się w środku, co jest dla mnie cechą niezwykle ważną przy kupowaniu słodyczy. Ptasie Mleczko też jest dobrze upakowane, ale, moim zdaniem, mniej smaczne. Ja przy kupowaniu słodyczy kieruję się tym, żeby nie kupić powietrza w pudełku... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

.
).