|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Suknia
Hej. Potrzebuje pomocy. A mianowicie jestem w 14 tygodniu ciąży a ślub mam zaplanowany na wrzesień, będę wtedy już w 29 tygodniu. I tu mam problem, ponieważ nie wiem jaka suknia będzie najlepsza. Marzyła mi się w typie princesska, ale to będzie raczej nie możliwe bo nie chce śmiesznie wyglądać i również nie chce żeby dziecku w brzuszku przez gorset nie wygodnie było. Najlepsza chyba była by suknia w stylu empire, ale ja nie jestem do niej przekonana. W chwili obecnej nie mam wcale brzuszka ale nie wiem co to będzie do czasu ślubu, wszyscy mi mówią że nie będę mieć dużego brzucha ale tego się nie da przewidzieć. Proszę o propozycję i może któraś pani była w podobnej sytuacji. Nie chce komentarzy w stylu ( ślub przez dziecko) bo tak nie jest , ślub jest po prostu przyspieszony. Z góry bardzo dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
lubi eks swojego męża
|
Dot.: Suknia
Cytat:
![]() Dlaczego odcięcie sukni pod biustem tak cię przeraża? Suknie empire mogą mieć naprawdę wiele odcieni i niekoniecznie muszą się trzymać halkowego klimatu. Są modele prostsze, jak pod tym adresem, są też zdobniejsze, jak w załączniku. Wydaje mi się, że krój empire jednak najbardziej sprzyja sylwetce w zaawansowanej ciąży.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Hanako, że sukienka w stylu empire będzie wyglądać o wiele ładniej - podkreśli tez brzuszek, będziesz wyglądać bardzo kobieco.
Ew. możesz rozejrzeć sie za czymś zwiewnym - jak suknia żony A. Sołtysika - nie miała tego odcięcia pod biustem, a suknia wyglądała dość lekko (komfort przyszłej mamy przede wszystkim).
![]() |
#4 |
Japońska rzepa
|
A ja nie jestem zwolenniczką sukni empire dla ciężarnej
![]() Zależy jaką masz figurę. Jak dla mnie świetnie wyglądają syrenki albo proste suknie u ciężarnych panien młodych,ale do tego trzeba być szczuplutkim. Jak jesteś przy kości,to najlepsza prosta albo litera a z podwyższonym stanem.Myślę,że taki fajny stan warto wyeksponować a nie ukrywać ![]() Przykłady : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka brała ślub w 5 miesiącu ciąży i choć brzucha wcale nie miała dużego, to uparła się na suknię princesskę i wyglądała, jakby była przynajmniej w 8 miesiącu, po prostu pogrubil ja ten model.
Zobacz taką, delikatną i prostą http://www.parisel.pl/suknie-slubne-firmy-gala/ chodzi o model KERSIN, oczywiście po koniecznych przeróbkach na brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
wg mnie najkorzystniej wygladalabys w empire
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W 29 tygodniu to brzuszek już będzie
![]() Gorset może nie być specjalnie wygodny... A przynajmniej ja źle wspominam wszystko co obciskało zbyt mocno brzuch, czy piersi w ciąży. Koronki podkreślające brzuszek byłyby fajne. Zwłaszcza jeśli jesteś drobna. Dużo zależy od Twojej aktualnej figury i tego jak będziesz się zmieniać w ciąży ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
też mi się wydaje, że gorset może nie być najlepszym pomysłem
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy może któraś z was orientuje się jaki jest model tej sukienki? lub ma jakiekolwiek informacje na jej temat. Bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
lubi eks swojego męża
|
Martina Liana, kolekcja 2013.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.