Suknia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-01, 18:37   #1
shadow01
Przyczajenie

Suknia

Hej. Potrzebuje pomocy. A mianowicie jestem w 14 tygodniu ciąży a ślub mam zaplanowany na wrzesień, będę wtedy już w 29 tygodniu. I tu mam problem, ponieważ nie wiem jaka suknia będzie najlepsza. Marzyła mi się w typie princesska, ale to będzie raczej nie możliwe bo nie chce śmiesznie wyglądać i również nie chce żeby dziecku w brzuszku przez gorset nie wygodnie było. Najlepsza chyba była by suknia w stylu empire, ale ja nie jestem do niej przekonana. W chwili obecnej nie mam wcale brzuszka ale nie wiem co to będzie do czasu ślubu, wszyscy mi mówią że nie będę mieć dużego brzucha ale tego się nie da przewidzieć. Proszę o propozycję i może któraś pani była w podobnej sytuacji. Nie chce komentarzy w stylu ( ślub przez dziecko) bo tak nie jest , ślub jest po prostu przyspieszony. Z góry bardzo dziękuję
shadow01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 20:53   #2
Hanako
lubi eks swojego męża

Dot.: Suknia

Cytat:
Napisane przez shadow01 Pokaż wiadomość
Hej. Potrzebuje pomocy. A mianowicie jestem w 14 tygodniu ciąży a ślub mam zaplanowany na wrzesień, będę wtedy już w 29 tygodniu. I tu mam problem, ponieważ nie wiem jaka suknia będzie najlepsza. Marzyła mi się w typie princesska, ale to będzie raczej nie możliwe bo nie chce śmiesznie wyglądać i również nie chce żeby dziecku w brzuszku przez gorset nie wygodnie było. Najlepsza chyba była by suknia w stylu empire, ale ja nie jestem do niej przekonana. W chwili obecnej nie mam wcale brzuszka ale nie wiem co to będzie do czasu ślubu, wszyscy mi mówią że nie będę mieć dużego brzucha ale tego się nie da przewidzieć. Proszę o propozycję i może któraś pani była w podobnej sytuacji. Nie chce komentarzy w stylu ( ślub przez dziecko) bo tak nie jest , ślub jest po prostu przyspieszony. Z góry bardzo dziękuję
29. tydzień to już jednak poważna sprawa Moim zdaniem nie ma sensu pchać się w princessę, bo brzuszek uniemożliwia podkreślenie talii, co w tego typu sukienkach jest podstawą. W połączeniu z dużą spódnicą możesz wyglądać po prostu ciężko i nieładnie.
Dlaczego odcięcie sukni pod biustem tak cię przeraża? Suknie empire mogą mieć naprawdę wiele odcieni i niekoniecznie muszą się trzymać halkowego klimatu. Są modele prostsze, jak pod tym adresem, są też zdobniejsze, jak w załączniku.
Wydaje mi się, że krój empire jednak najbardziej sprzyja sylwetce w zaawansowanej ciąży.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wedding-maternity-dresses-2.jpg (23,7 KB, 234 załadowań)
Stary 2015-06-02, 08:51   #3
cornflower_girl
Zakorzenienie

Zgadzam się z Hanako, że sukienka w stylu empire będzie wyglądać o wiele ładniej - podkreśli tez brzuszek, będziesz wyglądać bardzo kobieco.

Ew. możesz rozejrzeć sie za czymś zwiewnym - jak suknia żony A. Sołtysika - nie miała tego odcięcia pod biustem, a suknia wyglądała dość lekko (komfort przyszłej mamy przede wszystkim).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2d96b6cb703dac129a9912c45a59de04e30d4684.jpg (79,7 KB, 255 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 16:55   #4
lolusl
Japońska rzepa

A ja nie jestem zwolenniczką sukni empire dla ciężarnej Według mnie to zawsze pogrubia .

Zależy jaką masz figurę. Jak dla mnie świetnie wyglądają syrenki albo proste suknie u ciężarnych panien młodych,ale do tego trzeba być szczuplutkim. Jak jesteś przy kości,to najlepsza prosta albo litera a z podwyższonym stanem.Myślę,że taki fajny stan warto wyeksponować a nie ukrywać

Przykłady :
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 14:20   #5
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
A ja nie jestem zwolenniczką sukni empire dla ciężarnej Według mnie to zawsze pogrubia .

Zależy jaką masz figurę. Jak dla mnie świetnie wyglądają syrenki albo proste suknie u ciężarnych panien młodych,ale do tego trzeba być szczuplutkim. Jak jesteś przy kości,to najlepsza prosta albo litera a z podwyższonym stanem.Myślę,że taki fajny stan warto wyeksponować a nie ukrywać

Przykłady :
te przyklady są cudne
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 11:28   #6
Mondo_Bongo
Raczkowanie

Moja koleżanka brała ślub w 5 miesiącu ciąży i choć brzucha wcale nie miała dużego, to uparła się na suknię princesskę i wyglądała, jakby była przynajmniej w 8 miesiącu, po prostu pogrubil ja ten model.
Zobacz taką, delikatną i prostą http://www.parisel.pl/suknie-slubne-firmy-gala/ chodzi o model KERSIN, oczywiście po koniecznych przeróbkach na brzuszek
Mondo_Bongo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-16, 18:36   #7
201701300929
Konto usunięte

wg mnie najkorzystniej wygladalabys w empire
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-17, 14:15   #8
TEllenka
Raczkowanie

W 29 tygodniu to brzuszek już będzie Nawet jeśli niewielki to raczej trudny do zauważenia.
Gorset może nie być specjalnie wygodny... A przynajmniej ja źle wspominam wszystko co obciskało zbyt mocno brzuch, czy piersi w ciąży.
Koronki podkreślające brzuszek byłyby fajne. Zwłaszcza jeśli jesteś drobna. Dużo zależy od Twojej aktualnej figury i tego jak będziesz się zmieniać w ciąży
Stary 2015-07-24, 13:10   #9
Charlottttte
Raczkowanie

też mi się wydaje, że gorset może nie być najlepszym pomysłem
Stary 2015-07-24, 18:53   #10
Natja1
Przyczajenie

Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy może któraś z was orientuje się jaki jest model tej sukienki? lub ma jakiekolwiek informacje na jej temat. Bardzo proszę o pomoc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png suknia.png (384,4 KB, 64 załadowań)
Natja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-26, 21:32   #11
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez Natja1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy może któraś z was orientuje się jaki jest model tej sukienki? lub ma jakiekolwiek informacje na jej temat. Bardzo proszę o pomoc.
Martina Liana, kolekcja 2013.
Stary 2015-07-30, 12:19   #12
alina_kowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natja1 Pokaż wiadomość
Niestety nie wiem, jaki to model, ale jest cudowna
alina_kowalczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości