![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z facetem
Błagam pomóżcie mi. Nie wiem co mam zrobić. Jestem z chłopakiem już prawie rok. Dobrze między nami było do dnia dzisiejszego gdy powiedział mi że zanim poznał mnie był z kobietą z którą łączył go tylko seks. Dowiedział się kilka tygodni temu że ma dziecko. Właśnie z tą kobietą. Ona chce żeby pomógł jej wychować to dziecko. Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji, nie chce go zostawić, stracić. Kocham go, chce mu pomóc ale nie wiem co mam myśleć i jak mogę mu pomóc. Poradźcie coś bo na prawde jest mi ciężko z tym.
Ja mam 18 lat a on 25. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z facetem
A czy on chce jej pomagać? Sytuacje ciężka, ale nie żalisz się jak na razie na niego. Dał Ci w jaki kolwiek sposób odczuć, ze relacje między Wami moga się zmienic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jak się nabroiło, to teraz trzeba ponieść konsekwencje. To nie oznacza, że macie się rozstać - no chyba że nie będziesz potrafiła zaakceptować faktu istnienia dziecka, albo on zdecyduje się tworzyć rodzinę z tamtą - ja nie pochwalam takich związków "bo dziecko", ale ludzie są różni.
Ona chce żeby pomógł jej wychować dziecko - no i co z w tym złego ? Alimety, czas z dzieckiem, uczestniczenie w jego życiu - to raczej świadczyć będzie o jego dojrzałości. Sory młoda, c'est la vie. Chciałabyś mieć faceta, który ma dziecko, do którego się nie przyznaje ? Pomożesz mu wyrozumiałością, rozmową, zachowaniem spokoju... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Chce pomóc, bo to jednak jego dziecko i się nie odwróci i nie powie "nara, radź sobie sama" do jego matki. Powiedział mi jedynie że chce zrobić przerwe w naszym związku bo chce wszystko przemyśleć ale ja wiem że to może się skończyć tak że już do siebie nie wrócimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
plum plum
|
dokładnie, niech pomoże na ile może, ale chyba nie chce się z tamtą laską wiązać?
Dla mnie facet, który by uciekał przed ojcostwem, byłby stracony. Pogadaj z nim poważnie, jak on tą pomoc widzi, ustalcie jakieś granice, że np co drugi weekend dla dziecka, a co drugi dla Ciebie itp. Niech on to ogarnie prawnie - niech podpisze z tą kobietą porozumienie, co to formy opieki nad dzieckiem, ustalą alimenty, nazwisko, częstotliwość wizyt, teraz niech też jej pomaga, np podwozi do lekarza czy coś.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ogólnie nie mam nic przeciwko że ma dziecko i mi powiedział o tym sam że je ma. Pomogłabym mu nawet w zajmowaniu się tym dzieckiem bo już mam troche doświadczenia co do dzieci. Tylko chodzi w tym wszystkim o to że boje się że może mnie zostawić. Nie wiem jeszcze dokładnie ale raczej nie chce być z nią. By nie chciał tego dziecka ale wie co zrobił.
Edytowane przez Jagoda922 Czas edycji: 2015-08-05 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie naciskaj na niego, nie biadol mu nad uchem, okaż zainteresowanie, zaoferuj rozmowe. On teraz musi sobie wszystko w głowie poukładać. Daj mu czas, pozwól ochłonąć. Tak się czasem w życiu zdarza, masz dopiero 18 lat. Siłą go przecież nie zatrzymasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie martw się na zapas. Z tego co widać zachował się odpowiedzialnie w miare możliwości. Na pewno potrzebuje teraz troche czasu, żeby to wszystko ogarnąć. Nie naciskaj, daj mu pomyśleć. Jeżeli Cie kocha to znajdzie czas i dla niego i dla Ciebie. Postaraj sie być wsparciem bo pewnie musiał to być spory szok i nie naciskaj, żeby jak najszybciej udawał, że wszystko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Z niczym nie chce naciskać. Niech po prostu wszystko idzie w swoim tempie. A szok to dla Niego był bo zauważyłam to w jego zachowaniu wcześniej jak nic nie wiedziałam. Zawsze jak mogłam to mu pomagałam więc wie że może na mnie liczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Jestes bardzo wyrozumiała, nie wiem czy na Twoim miejscu byłabym w stanie zaakceptować coś takiego. Myślę, że doceni to jak zachowałaś się w tej sytuacji. Jeżeli uda się Wam to przetrwać to tylko umocni to Wasz związek. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Szczerze? Ja bym sie nie pakowała w taki związek.Nie i koniec,mozecie mnie przekonywać ile chcecie.
18 lat.Cale zycie przed dziewczyna.Pakowac sie w taka odpowiedzialnosc od progu?bo facet sie tylko na seks spotykał? Owszem, nie uciekać..ale to facet.To jego sprawa,jego problemy, jego życie. Ja bym tak nie mogła w młodziutkim wieku brac chlopa co dziecko bedzie miał. Jest szansa,ze dziewczyna zmądrzeje wydorosleje i zmieni partnera. I co wtedy? Przestawiać całej czwórce calutki świat do góry okoniem?? Facet ma juz dziecko,okazuje się,że i będzie miał swoje obowiazki ( i to niemałe,dziecko to nie zabawka jak każdy wie). Uwazam ze w wieku 18 lat to glupota pakowac sie w "patchworkowa" rodzinke. Jakby sie kogos kochało nawet całym sercem... Nie. Za duzo zamętu jak na tak młody wiek,po co niszczyc sobie życie.
<3 Edytowane przez Clemence Czas edycji: 2015-08-05 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Oczywiście że z nim porozmawiam o tym tylko muszę przemyśleć wszystkie szczegóły a potem mogę mu doradzać ewentualnie.
Edytowane przez Jagoda922 Czas edycji: 2015-08-05 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
W jakim wieku jest to dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ma prawie roczek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
W jaki sposób dowiedział się o dziecku?
Miłość to gra we dwoje, w której oboje muszą wygrywać. Edytowane przez Karena 73 Czas edycji: 2015-08-05 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wczoraj się o tym dowiedziałam ale cały czas mamy kontakt. O dziecku się dowiedział gdy ona przyjechała do niego właśnie w tej sprawie
Edytowane przez Jagoda922 Czas edycji: 2015-08-05 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Jak rozumiem poddał się badaniom na ojcostwo?
Z Tobą jest prawie rok, dziecko ma tyle samo. Nieźle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Nie poddawał się tym badaniom bo niestety nie ma pieniędzy na to ale z tego co mi mówił to podobno zgadza mu się że to on może być ojcem. Myślałam też że z nie jednym sypiała i tak na prawde to nie jego dziecko ale nie znam jej, nie wiem jaka ona jest to nie będę kobiety osądzać. Tylko wiem że od kilku lat nie byłam z nikim i nie chciała być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Kobieta z klasą
|
Powiedział Ci od razu, czy dopiero teraz?
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Dopiero teraz, bo nie potrafił mi tego powiedzieć. Sama widziałam że coś go męczy, że nie raz coś chciał mi powiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dziwne, dziecko ma prawie rok, a jego matka przypomniała sobie o tatusiu kilka miesięcy po porodzie?
Ja bym na miejscu tego chłopaka zrobiła testy na ojcostwo. Autorko pogadaj na spokojnie ze swoim chłopakiem, jak widzi tę sytuację jak jak widzi w niej Twoją rolę. Przegadajcie to.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jakas ogolna bajera. W tak młodym wieku w bardzo duze G sie pakujesz,szczerze.Im wiecej piszesz,tymbardziej mam wrazenie ze jednak facet sciemnia nieźle.
Narobił babce dzieciaka i w zwiazek z Toba wszedł od razu praktycznie. Sorry,wieje na kilometr tym,ze uczciwy nie jest zbyt mocno a co dalej skrywa to lepiej nie myśleć.
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Poważnie, nie ma pieniędzy na sprawdzenie czy to jego dziecko? A na alimenty jak będzie miał?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie ma pieniędzy na badania, a kasa na dziecko się magicznym sposobem znajdzie ?;p Dziecko ma prawie rok, prawie rok jesteście razem.... ![]() Od kilki lat nie była z nikim i nie chciała być- a seks przygoda z twoim lubym ? Jaka masz pewność że mówi prawdę ? Nie no, to sie kupy nie trzyma, serio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
live your passion
|
Zgadzam się z Clemence.
Jesteś jeszcze bardzo młoda i wszystko się może zmienić. Nie poszłaś nawet jeszcze na studia. Potem poznasz ludzi w swoim wieku, zobaczysz jak się bawią, będziesz chciała może wyjechać na Eramsusa i robić wiele innych rzeczy, a nie będziesz mogła, bo to np. jego kolej na dziecko, a będzie musiał zostać dłużej w pracy albo bo dziecko się rozchorowało i wiele innych. Nie mówię, że tak będzie, ale taki scenariusz też jest prawdopodobny. Wtedy będzie Ci gorzej odejść, a możesz zranić także dziecko, które się do Ciebie przyzwyczai. Poza tym nie zaufałabym już facetowi. Wiadomo przeszłość, przeszłością, ale czemu to ukrywał tyle czasu. Czemu wskoczył z jednej relacji w drugą? Skoro wiedział o tym dziecku wcześniej to czemu dopiero teraz kobiecie przypomniało się o ojcu? A może odbudowują swoje relacje już od jakiegoś czasu i facet zdecydował, że jednak z nią chce być? Za dużo tych pytań i zamieszania.
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przez cały okres ciąży i dopiero gdy dziecko dobija roczku przypomina sobie o tatusiu? Badania w pierwszej kolejności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Zwiazek polega m.in. na tym,ze wszelakie problematyczne sytuacje rozwiazuje sie razem. A on chce przerwy? Wlasciwie to juz jest po sprawie.
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Niezaleznie od tego, co on nie wymysli, to juz masz jasna sytuacje,ze ten facet nie jest dla Ciebie, wlasnie z powodu zaproponowania Ci przerwy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy on może właśnie skończył studia? Bo przypuszczam, że tamtej o alimenty chodzi i kasę, przecież inaczej chyba by tyle czasu nie zwlekała. Chyba, że miała jakiegoś faceta, rozstali się, a teraz liczy, że facet autorki się nimi "zaopiekuje". Poza tym rozumiem, że od razu ci nie powiedział, może był w szoku albo musiał przemyśleć. Ale żeby czekać kilka tygodni? Przecież to miesiąc, albo dwa, albo trzy. Trochę to okłamywaniem zalatuje. Przerwa w związku też niczego dobrego nie wróży, ale może to dobrze, masz dopiero 18 lat, nie pakuj się w takie coś. W ogóle to wygląda, jakby on rozważał zejście się z tamtą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.