|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
ilosc powtórzen a spalanie tłuszczu - proszę o rade
Dopiero zaczynam swoją przygodę z fitnessem , mam dużo zapału ale nie chciałabym sobie "niechcący" zaszkodzić....
Jestem dość szupłą osobą ( ALE NIE CHUDZINĄ) i nie zalerzy mi na tym by schudnąć - a jedynie zamienić tkankę tłuszczową - bo mam jej dużo i to ona głównie tworzy moje uda i łydki (że się tak wyrażę) , pozatym na udach i pośladkach zaczął się pojawiać znienawidzony przez wszystkie panie cellulitis ![]() Proszę o poradę -zaznaczam ,że chcę ujędrnić sobie uda ( teraz są ...flakowate ) ale nie chcę zeby zrobiły się jeszcze większe( bo obwód uda wynoszący 54 cm przy 172 cm wzrostu jest chyba ok?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ilosc powtórzen a spalanie tłuszczu - proszę o rade
Poniekąd obydwaj panowie mają rację.
Trening redukcyjny jest krótki, a intensywny. Przerwy między seriami wynoszą do 60 s. To też duża różnorodność ćwiczeń naobciążeniach w granicy do 60% dla nas ciężaru maxymalnego. W zależności od stażu treningowego można stosować różne metody (superserie, gigantserie). I w zależności od poziomu zaawansowania ilość serii to: 20-10 na duże partie mięśniowe 15-8 na małe partie mięśniowe. Tak w skrócie wygląda trening na rzeżbę. Ty dopiero rozpoczynasz swoją przygodę z siłownią, dlatego zaczynaj ją powoli. Nie wyobrażam sobie aby na tym poziomie ćwiczyć przy intensywności, jaką zaproponował Ci kolega. Dodatkowo nie zapominaj o ćwiczeniach aerobowych. Dobre połączenie to wykonywanie ich po ćwiczeniach siłowych, tak z 30-60 min. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.