Ob¿arstwo i oty³o¶æ powodem depresji. Pomó¿cie! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promuj± odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczno¶ci, tzw. "diety g³odówkowe", które nie maj± nic wspólnego ze zdrowym od¿ywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chc± zwalczaæ wszystkie choroby powi±zane z zaburzeniem ³aknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie siê) oraz dla osób, które pragn± takim osobom radziæ, pomagaæ i wspieraæ.
  • Na tym forum nie mo¿na namawiaæ do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz mo¿na pisaæ o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami ³aknienia mog± tworzyæ swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastêpuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialno¶ci za udzielane tutaj porady, natomiast z pe³n± stanowczo¶ci± bêdziemy têpiæ wszelkie w±tki "pro-ana".
  • Na forum obowi±zuje dodatek do regulaminu, zapoznaj siê z nim zanim we¼miesz udzia³ w dyskusji.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-08-01, 13:02   #1
vjola
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Ob¿arstwo i oty³o¶æ powodem depresji. Pomó¿cie!

W zasadzie na moj± depresjê sk³ada siê nie tylko samoocena, ale równie¿ inne przykre rzeczy, które wydarzy³y siê w ostatnich miesi±cach. Zwolnili mnie z pracy, nie mogê znale¼æ niczego innego, koñcz± siê pieni±dze, mój ch³opak korzysta z czata i pisze tam z innymi kobietami, czêsto k³ócê siê z mam±, nienawidzê siebie, swojego cia³a, nie umiem wytrzymaæ w diecie, bo kocham je¶æ, jedzeniem zabijam stres, smutne my¶li... Moja lekarz rodzinna powiedzia³a, ¿e mam tak± budowê cia³a, ¿e nigdy nie bêdê szczuplutka i drobniutka, ale powinnam schudn±æ. Przy wzro¶cie 160cm wa¿e 110kg. Najmniejsza waga to by³o 70 kg, jakie¶ 5 lat temu. Nie mieszcze siê ju¿ w ¿adne ubrania, jestem za³amana, nie potrafiê wzi±æ siê za siebie, nie mam kasy na dietetyka, nie umiem gotowaæ a podczas ka¿dej diety jad³am i p³aka³am te obrzydliwe rzeczy, które sobie przy¿±dza³am, tracê sens ¿ycia, nie umiem sama sobie poradziæ.

POMOCY !
vjola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-08-03, 13:52   #2
Lamelkaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 709
Dot.: Ob¿arstwo i oty³o¶æ powodem depresji. Pomó¿cie!

Cytat:
Napisane przez vjola Poka¿ wiadomo¶æ
W zasadzie na moj± depresjê sk³ada siê nie tylko samoocena, ale równie¿ inne przykre rzeczy, które wydarzy³y siê w ostatnich miesi±cach. Zwolnili mnie z pracy, nie mogê znale¼æ niczego innego, koñcz± siê pieni±dze, mój ch³opak korzysta z czata i pisze tam z innymi kobietami, czêsto k³ócê siê z mam±, nienawidzê siebie, swojego cia³a, nie umiem wytrzymaæ w diecie, bo kocham je¶æ, jedzeniem zabijam stres, smutne my¶li... Moja lekarz rodzinna powiedzia³a, ¿e mam tak± budowê cia³a, ¿e nigdy nie bêdê szczuplutka i drobniutka, ale powinnam schudn±æ. Przy wzro¶cie 160cm wa¿e 110kg. Najmniejsza waga to by³o 70 kg, jakie¶ 5 lat temu. Nie mieszcze siê ju¿ w ¿adne ubrania, jestem za³amana, nie potrafiê wzi±æ siê za siebie, nie mam kasy na dietetyka, nie umiem gotowaæ a podczas ka¿dej diety jad³am i p³aka³am te obrzydliwe rzeczy, które sobie przy¿±dza³am, tracê sens ¿ycia, nie umiem sama sobie poradziæ.

POMOCY !
Pierwszym i najwa¿niejszym krokiem dla Ciebie bêdzie wyj¶cie z domu, udanie siê do poradni i zapisanie do psychologa/psychiatry Piszê Ci to z w³asnego do¶wiadczenia, poniewa¿ kilka lat temu cierpia³am na depresjê i mimo, ¿e z niej wysz³am to ona co jaki¶ czas wraca... Nie mo¿esz siê jej poddaæ, ale znajd¼ si³y w sobie ¿eby wykonaæ ten pierwszy krok
Lamelkaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-08-07, 13:37   #3
LovesBody
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Cytat:

POMOCY !
Wiolu, sama sobie raczej z tym nie poradzisz potrzebujesz wsparcia. Poszukaj kogo¶ kto Ci pomo¿e d¼wign±æ siê z tego marazmu.
Je¶li tylko uporz±dkujesz swoje cia³o depresja minie, wróci figura, u¶miech i rado¶æ z ¿ycia. Gwarantujê.
Je¶li potrzebujesz o tym pogadaæ, zdzwoniæ, tel. 503 807 460
LovesBody jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-08-09, 14:47   #4
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Cytat:

POMOCY !

a CHCESZ co¶ zmieniæ? To najwa¿niejsze pytanie.
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-08-09 15:47:32

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.