|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy z przemianą materii i nie tylko POMOCY!!
Witam od pewnego czasu borykam się z dość poważnym według mnie problemem.Kiedyś chorowałam na bulimię.Trwało to parę ładnych lat,kiedy obżerałam się do granic możliwości,a potem sięgałam po środki przeczyszczające,od herbatek poczynając na tabletkach kończąc.Dziś,po wielu latach walki z tą chorobą jest już "OK",ale nie do końca...Od tych wszystkich specyfików łykanych przeze mnie w ogromnych ilościach,mój organizm chyba się już do nic przyzwyczaił i teraz po nie potrafię normalnie wydalać tego,co zjadłam i co zostało w normalny sposób strawione.Mój organizm po prostu tego nie robi,moje jelita są tak "leniwe",nie potrafią już po tym wszystkim same pracować...I to jest właśnie mój problem.Czy mógłby mi ktoś pomóc?Sama nie wiem co mam z tym zrobić.Chciałabym aby wszystko wróciło znowu do normy,a nie chcę znów sięgać po wspomagacze w tabletkach,herbatkach itp.,ponieważ boję się,że dawna choroba znowu powróci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problemy z przemianą materii i nie tylko POMOCY!!
Ja mam dokladnie to samo...
No niestety Kochana musisz uzbroic sie w cierpliwosc i zaczac od poczatku... Przede wszystkim skonczyc z badziewiem typu przeczyszczacze... W skrajnych przypadkach mozesz sobie pomoc ale doraznie... Dalej. Musisz uzupelnic flore bakteryjna... Kefiry i maślanka nie pomogą. Przejdz sie do apteki po tabletki (ja teraz biore multilac, slyszalam ze tez jest dobry acidolac). Ja dodatkowo pije apetizer senior (hehe) i bralam fructolax w kostkach Trzeba duuuzo pic 2 litry niegazowanych wod, herbat (dobra jest mieta pieprzowa, koper wloski, mieta, rumianek,melisa), sokow fajnie jak robisz sobie codziennie posiadowki w wc... masowanie brzucha i "parcie" ale bez przesady ![]() z innych metod to na forum dla"mlodych mam" wyczytalam ze wacik do uszu wymoczony w tlustym kremie dziala lekko drazniaco na jelito, ale trzeba podrazniac niezwykle delikatnie zeby nie uszkodzic odbytu (czyli wacik w pupcie i delikatnie robic okrezne ruchy- bedziesz czuje jak bedzie dzialalo drazniaco) ja kiedys kiedys zrobilam tak zeprzez dwa dni jadlam po paczce otrebow granulowanych z maslanka (1l) i do tego jablka... nie wiem czy to godne polecenia... ruszylo i to lanie ale teraz zapewne to tego zestawu dodalabym suszone sliwki,morele, orzechy czy warzywa. na czczo woda z miodem i cytryna http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/9091 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A czy już teraz cały czas musisz brać te tabletki na uzupełnienie flory bakteryjnej,czy brałaś przez jakiś czas i teraz już wszystko wróciło do normy,tak że możesz spokojnie to wszystko odstawić?Aha i jeszcze jedno z wymienionych przez Ciebie środków który poleciłabyś mi na początek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
jestem w trakcie 1 opakowania. w aptece mowili ze powinno sie wziac 2 opakowania.
w sumie to od tego bym zaczela + woda wiesz nie wiem jak jesz w ciagu dnia, moze zamalo blonnika? napisz przykladowo co jesz w ciagu dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A więc tak :Na śniadanie jest to zazwyczaj kromka chleba z wędliną lub serem i do tego kakao/herbata.Czasami jeszcze owoc.Na obiad jakaś zupa lub drugie danie w postaci ziemniaków i schabowego z surówką lub coś w tym stylu.Kolację jem około godziny 18 i jest to zazwyczaj jogurt lub kefir,gdyż nie chcę objadać się na noc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mowiac to nie dziwie sie ze nie mozesz sie wyproznic... Z czego ma Ci sie kupa ufrmowac? Malo wody, malo blonnika, malo ilosciowo, zero warzyw, gdzie owoce? zle, tragicznie... tak kupki nie zrobisz ijeszcze napisz jak z waga?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
kiepski jadlospis, odsylam do wyszukiwarki - temat nasze codzienne jadłospisy
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej, spróbuj codziennie wieczorem wypić łyżeczkę/łyżkę (zależy od "wielkości" zaparć) siemienia lnianego zalanego wrzątkiem i parzonego przez 15 min. pod przykryciem. Jak wypijesz siemię to wypij zaraz po nim szklankę ciepłej wody. To nie jest smaczne, ale skuteczne!!!
Pozatym otręby pszenne, owsiane z jogurtami itp.
Nic tutaj nie rozprasza. Ani zapach, ani wygląd, ani to, że piersi są zbyt małe. W sieci obraz siebie kreuje się słowami. Własnymi słowami. ... zawsze można wyciągnąć wtyczkę z gniazdka. J. L. Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Po kilku latach anoreksji na przemiennej z bulimia po biorenozansie (GENIALNA SPRAWA) zaczynam walke o swoje jelita. Od 5 lat nie robilam normalnie kupy, lekarz powiedzial ze za dwa lata moge sonczyc ze stucznym odbytem i woreczkiem na kał u nogi. Przyda Ci sie kolonoskopia...A z domowych sposob ktore są naprawde godne polecenia to:
pol litra aloesu wymieszaj z pol litra soku z pestek winogron + 4 cytryny codziennie to na czczo, po tygodniu zaczniesz odczuwac ulge w trawieniu rowniez. Do tego po tym n sniadanie duzy kefir np z Zotta z 2 kiwi i to samo na kolacje. I przez ten czas zapomnij ze istenieje cos takiego jak senes..pierwsze trzy dni masakra pozniej duza ulga...a i NO CHOCOLATE!! Mozesz pic jeszcze colon C ale ja mysle ze wlasnie na poczatku tabletki na flore bakteryjna bylyby super i jogurty naturalne danone z ziarnami one sa lekko slodzone ale to jak masz ochte na cukier i tez dobre.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Myślę, że najlepszym i jedynym wyjściem będzie wizyta u specjalisty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A to nie powinien być olej z pestek winogron? Ile tego pić łyżkę czy więcej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja jak zaczynałam jeść po a.n. to nie wyróżniałam się najdłużej przez 13 dni
![]() ![]() ![]() ![]() A wtedy piłam dużo wody nieg. z otrębami owsianymi. Ale mi to nie pmagało....
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() Edytowane przez Morfina Czas edycji: 2010-02-14 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
oczywiscie ze wraz z uplywem czasu to minie...
niestety trzeba poniesc konsekwencje... organizm dostal w kosc, taka prawda i potrzeba czasu na jego regeneracje. Flory jelitowej tez nie zniszczylas w 1 dzien, trwalo to jakis czas wiec nie oczekuj ze po tygodni problem rozwiaze sie sam bo odstawilas przeczyszczacze. Tu trzeba zmienic nawyki zywieniowe, dokladnie analizowac co sie bedzie dzialo z oganizmem jezeli zjesz kromke albo napijesz sie kefiru. musisz czytac, eksperymentwac... na jednego dzalaja sliwki na innego kefir z ogorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Do picia Senes,mozna jesc jogurt activie,jesc produkty,ktore zawieraja błonnik o ile sie nie myle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z asiatt, senes to ostateczność !!!
Nic tutaj nie rozprasza. Ani zapach, ani wygląd, ani to, że piersi są zbyt małe. W sieci obraz siebie kreuje się słowami. Własnymi słowami. ... zawsze można wyciągnąć wtyczkę z gniazdka. J. L. Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Wiesz nigdy o czymś takim nie słyszałam, może warto skonsultować to z lekarzem ? Przedstaw mu skład tych tabletek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Gwiazdeczka7522 Czas edycji: 2010-03-05 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Wiesz ja bałabym się tego "mode in china"
![]() Sama z ciekawości przy okazji wizyty u lekarza zapytam o ten specyfik, (możesz napisać nazwę). A sama zrób jak chcesz, może poszukaj jeszcze na google informacji na ich temat.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Gwiazdeczka7522 ciekawa jestem efektów tych tabletek, próbowałaś ???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
pokaz te tabletki
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Nie,tabletek nie spróbowałam,niestety brak mi odwagi..Macie rację,nie będę łykać środków o niewiadomym składzie.Chociaż z drugiej strony wydałam na to 84 zł ,to teraz troche żal żeby odstawić do szafki...Naprawdę chętnie dowiedziałabym się co oni na tej ulotce napisali,ale nawet nie ma jak tego przetłumaczyć,bo jak przepisać te ich znaki na naszej klawiaturze?W tym momencie jestem bezradna,ale kusi.Bardzo.A sprzedawca napisał mi tylko że zabronione jest łączyć to z chitosanem,więc diabeł jeden wie,co oni tam włożyli.. Jeżeli wezmę,na pewno opiszę tutaj dokładne działanie tego specyfiku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
fotke
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Kiciakasia prosi o zdjęcie, bo może przetłumaczyć dla Ciebie ulotkę. (zna chiński)
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
az tak nie znam, ale moze kojarze lek, bo sie kumam z chinskim lekarzem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
z grubsza chciałam wytłumaczyć Twoje hasłowe posty.
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
mam tez slownik
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, mam pytanie do gwiazdeczki: czy te tabletki to takie zielone kapsułki? na opakowaniu jest narysowany aloes? nie pamietam dokładnie ale dominuje kolor zileony na tym opakowaniu. Jeśli to te to jadłam je parę ładnych lat, dopóki niezaszłam w ciążę. potem odstawiłam bo pomimo iz pewien chińczyk( w hotelu pracowałam)tłumaczył mi ta uotkę na angielski tam w składzie jest głównie sproszkowany aloes. tabletki pomogły mi przetrwałam na nich pare lat ale po pewnym czasie organizm sie przyzwyczaił i nie stety trzeba było zwiekszac dawkę. Teraz jem fructolax w kstkach, tam przynajmniej jest instrukcja po polsku i w składzie sa same owoce i błonnik acz kolwiek jest to dietetyczny srodek przeczyszczający i producent prestrega przed dłuższym stosowaniem, ja juz biore go ok 2 lat codziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.