|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zbyt rzadkie pisanie - czyli jak się poznać?
Hej.
Sprawa wygląda następująco. Jakieś 3 tygodnie temu Poznałam na portalu randkowym chłopaka. Mieszka ok. 25 km ode mnie. Nie spotkalismy się do tej pory. Z początku pisaliśmy codziennie i to sporo, a od tygodnia wymieniliśmy może z 3 wiadomości. Z tego co wiem dużo i długo pracuje. podoba mi się z wyglądu i fajnie mi się z nim pisze. Wydaje się ciekawy i sympatyczny. Wiem że pewnie niepotrzebnie dramatyzuje i nie ma on obowiązku ze mną pisać, ale pytanie jest inne. Jak mam go lepiej poznać, skoro prawie w ogóle nie piszemy? Nawet jeśli bym chciała się spotkać, to nie mam mu kiedy tego zaproponować. Czy jest sens angażować się w coś takiego? Sama nie mam zbyt wiele czasu, ale chyba nie da się rozwinąć znajomości pisząc tak rzadko.
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Zbyt rzadkie pisanie - czyli jak się poznać?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
live your passion
|
Cytat:
Powodów może być wiele: - nie ma z kim porozmawiać na żywo, - każdy ze znajomych poszedł w swoją stronę/jest z kimś itp., - chce się poznać kogoś nowego, nie ma możliwości zrobić tego w pracy, a już się nie uczy ani nie studiuje, - ktoś ma takie same zainteresowania. Powodów jest znacznie więcej. Autorko wątku, a weekendy ma też zajęte? 25km to nie jest dużo, a to najlepsza droga do poznania kogoś. Pisać można wszystko, a zachowanie jest jednak bardziej autentyczne.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że jak to na portalu randkowym nie jesteś jedyną dziewczyną z którą pisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
tak jak lulka pisze, może robi rozeznanie na tym portalu. przy takich - w sumie to przy wszystkich - znajomościach trzeba mieć trochę dystansu do sprawy dla własnego komfortu, bo można zwariować jak się zacznie roić domysły na temat tego, czemu nie pisze i co wtedy robi
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Spotkać się, ot co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No niestety widać facet sobie odpuścił lub faktycznie jest zajęty i rzadko bywa na portalu. Zaproponuj spotkanie - jeśli będzie się wykręcał to wszystko będzie jasne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem takiej pisaniny - szukasz chłopaka czy przyjaciela korespondencyjnego. Portal randkowy, jak sama nazwa wskazuje ma ułatwiać umawianie się na randki.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Przez pisanie nie da się nikogo poznac. Choćbyście cały dzień wisieli na telefonie. Pisząc z kimś tworzymy sobie wyobrażenie o nim na podstawie słów tego kogoś. Dopiero spotkanie pozwoli zweryfikować go.
Słowa to tylko słowa. Zachowanie, mimika, gesty... A 25 km to tyle co nic. Dla mnie jak ktoś przez 3 tygodnie nie proponuje spotkania to nie jest zainteresowany rozwijaniem znajomości. Przynajmniej jak dla mnie. Jeszcze jedno. Jeśli ktoś nie jest w stanie napisać 1-2 wiadomości dziennie, to znaczy że mu nie zależy.
![]() |
![]() |
#12 | |
sissy that walk
|
Takie pisanie ma to do siebie, że niektóre kontakty - a w sumie ich większość - po stosunkowo krótkim czasie zanikają. Ileż można pisać i o czym, jeśli nie widziało się na żywo i nie poznało oko w oko? Zainteresowania omówione, sytuacja życiowa omówiona, tematy ciekawe i mniej ciekawe omówione, więc zostaje niemal tylko "co u ciebie" i tym podobne dyrdymały. Jesli zależy Ci na tym, żeby go poznac, to zaproponuj mu konkretny termin i miejsce spotkania - będzie chciał to super, wtedy zobaczysz czy warto rozwijać znajomość; nie będzie chciał - szukaj dalej i nie oglądaj się na niego, bo po co.
Jak sobie policzę, z iloma osobami luźno paplałam w Internecie, a z iloma coś większego mnie połączyło, to procentowo wychodzi bardzo, bardzo niewiele.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.