Spamer przeglądający forum? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-31, 09:47   #1
cattt
Mrs Mrau

Question

Spamer przeglądający forum?

pytanie tak jak wyżej.
Czy taka osoba jest zbanowana tymczasowo ?(w sensie,że do czasu kiedy opłaci reklmę) i czy może przeglądać forum?
tak pytam bo dojrzałam kogos takiego...
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 10:18   #2
bunny-pie
Zakorzenienie

Dot.: Spamer przeglądający forum?

Cytat:
Napisane przez cattt
pytanie tak jak wyżej.
Czy taka osoba jest zbanowana tymczasowo ?(w sensie,że do czasu kiedy opłaci reklmę) i czy może przeglądać forum?
tak pytam bo dojrzałam kogos takiego...
Taka zBANowana osoba moze sie logowac i przegladac fora, ale nie moze ani sie udzielac ani kasowac swojich obecnych, przed BANem napisanych wiadomosci.

Tinker
Stary 2005-10-31, 10:20   #3
cattt
Mrs Mrau

dzięki za odp Tinker
Stary 2005-10-31, 11:08   #4
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Spamer to nie BAN - oznacza to, że dana osoba reklamowała coś, na czym zarabia pieniądze. Wtedy otrzymuje status spamera, dopóki nie zapłaci za reklamę, tak jak robią to wszyscy nasi reklamodawcy.
Spamer widzi fora, ale nie może pisać na forum.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 11:54   #5
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Spamer to nie BAN - oznacza to, że dana osoba reklamowała coś, na czym zarabia pieniądze. Wtedy otrzymuje status spamera, dopóki nie zapłaci za reklamę, tak jak robią to wszyscy nasi reklamodawcy.
Spamer widzi fora, ale nie może pisać na forum.
AAah - ups - sorry
Stary 2005-10-31, 12:24   #6
cattt
Mrs Mrau

thx Zło i wszystko teraz jasne
Stary 2005-11-14, 10:02   #7
MagJa
Zakorzenienie

spamer - kajasia222 ???

Pytam z ciekawości - za co konkretnie została oskarżona kajasia? Domyślam się, że chodzi o Oriflame, ale jakoś sama nie zauważyłam, aby się reklamowała...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-14, 10:06   #8
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: spamer - kajasia222 ???

Linkowała do swojej strony internetowej, na której namawiała do przystąpienia do sekty Oriflame No i coś tam dopisała "handlowego" w swoim poście.

Stary 2005-11-14, 10:21   #9
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Linkowała do swojej strony internetowej, na której namawiała do przystąpienia do sekty Oriflame No i coś tam dopisała "handlowego" w swoim poście.

To widocznie jestem mało spostrzegawcza, bo nie zauważyłam linku. Myślałam, że chodziło o naszą luźną rozmowę na temat Oriflame (w wątku o nowościach), a więc kosmetyków, członkowstwa w klubie, warunków przystąpienia itp. Ale skoro tak, no to trochę przesadziła :/
Stary 2005-11-14, 10:22   #10
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Zaznaczam - o ile dobrze pamiętam
Jednak wiem, że banana nie dostaje się u nas za friko, więc na pewno było tam coś wyraźnie nieregulaminowego.
Stary 2005-11-14, 10:28   #11
bemolka
Zakorzenienie

ee to może lepiej spytam ... noo boooo.... yyyy.... bo ja w swoim podpisie mam linka do mojej strony, a na swojej stronie zapraszam do plakieciarskiego sklepu
czy to jest złe i jestem brzydki spamer?
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-14, 10:31   #12
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez bemolka
ee to może lepiej spytam ... noo boooo.... yyyy.... bo ja w swoim podpisie mam linka do mojej strony, a na swojej stronie zapraszam do plakieciarskiego sklepu
czy to jest złe i jestem brzydki spamer?
Nie, bo nie jesteś jego właścicielką
Stary 2005-11-14, 10:31   #13
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Kajasia222 jest odblokowana na jej prośbę
Stary 2005-11-14, 10:32   #14
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, bo nie jesteś jego właścicielką
Ufff, kamień z serca
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 10:51   #15
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Dziękuję Zło, wieczorem dokładnie przeczytam regulamin bo nadal nie bardzo wiem za co to było, w każdym razie link jest tylko z prezentacją,która nie namawia no ale go usunę.
Ufff
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-14, 12:56   #16
Jelonek
Zakorzenienie

Spamer został przydzielony za namawianie do wstąpienia do Oriflame, również na PW. Konsultantka wprowadzająca inne osoby odnosi korzyści materialne.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 17:52   #17
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Spamer został przydzielony za namawianie do wstąpienia do Oriflame, również na PW. Konsultantka wprowadzająca inne osoby odnosi korzyści materialne.
Kajasia, możesz proszę ustosunkować się do informacji Jelonka?
Stary 2005-11-15, 12:34   #18
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Mogę, oferowałam POMOC i w razie gdyby ktoś miał jakieś pytania odpowiadałam na nie, nie pisałam: musisz sie przyłączyć to jest extra itp, dawałam info co jest dobre a co złe jakie sa plusy jakie minusy nie pomyslałam że to NAMAWIANIE; regulamin przeczytam i postaram sie do niego stosować przyznaję że go nie czytałam i wszystkiego nie wiedziałam również tego, mam nauczkę na przyszłość
Stary 2005-11-15, 12:51   #19
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajasia222
Mogę, oferowałam POMOC i w razie gdyby ktoś miał jakieś pytania odpowiadałam na nie, nie pisałam: musisz sie przyłączyć to jest extra itp, dawałam info co jest dobre a co złe jakie sa plusy jakie minusy nie pomyslałam że to NAMAWIANIE; regulamin przeczytam i postaram sie do niego stosować przyznaję że go nie czytałam i wszystkiego nie wiedziałam również tego, mam nauczkę na przyszłość
Przyznam się szczerze, że mam podobne zdanie. Oferowanie pomocy w przystąpieniu gdziekolwiek (czy jest to firma kosmetyczna czy jakiś portal czy Bóg wie co tam jeszcze) chyba nie jest od razu spamem No albo ja się mylę Co innego jakby kajasia założyła wątek, w którym namawiałaby do przystąpienia do Oriflame, a co innego to. A jeśli to jest takie wielkie przewinienie, to muszę przyznać, że sama gdzieś kiedyś pisałam, że jakby ktoś miał problemy z przystąpieniem do ATW, to mogę pomóc i też nie wiedziałam, że to grzech... Może jednak wartałoby uściślić w regulaminie co można, a czego nie, bo niedługo dojdzie do tego, ze każdy kto coś poleci, kto zaoferuje pomoc w dołączeniu do czegoś, będzie uznawany za spamera.
Stary 2005-11-15, 20:04   #20
Jelonek
Zakorzenienie

Zapisałaś kilka dziewczyn do Oriflame, za co jako konsultantka wprowadzająca masz korzyści finansowe. Gdybyś uważała, że jest to całkiem w porządku odnośnie regulaminu, to robiłabyś to za pośrednictwem forum, a nie PW (co oczywiście skończyłoby się w taki sam sposób). Jeżeli odnosisz korzyści, to dostajesz tytuł spamera/ban z tego tytułu.
Stary 2005-11-15, 20:39   #21
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Zapisałaś kilka dziewczyn do Oriflame, za co jako konsultantka wprowadzająca masz korzyści finansowe. Gdybyś uważała, że jest to całkiem w porządku odnośnie regulaminu, to robiłabyś to za pośrednictwem forum, a nie PW (co oczywiście skończyłoby się w taki sam sposób). Jeżeli odnosisz korzyści, to dostajesz tytuł spamera/ban z tego tytułu.
Zapisałam ale nie za pomocą PW tylko gadu gadu i maila, nie wiedziałam (i o ile dobrze widzę nie tylko ja) że jest to 'karalne' ale ok niech Ci będzie, jak już wcześniej napisałam. PW chyba jest po to by wysyłać/otrzymywać wiadomości prywatne, ale może również sie mylę.
Wydaje mi się ze masz do mnie jeszcze jakiś zarzut czy to moje urojenia?? Mam czekać na następnego banana od Ciebie? Bo jeśli tak to poprostu usunę swoje konto i ani ja ani ty nie będziemy miały problemu Uważam temat za wyczerpany, jak pare osób zauważylo na plotkowym nie udzielam sie często, bardziej interesuje mnie inne podforum i z czystej chęci zarobku tu nie jestem, wyszło przypadkiem oczywiście z mojej winy bo regulaminu sobie nie przyswoiłam. Nie jestem osobą dla której zasady są po to by je łamać, każdemu chyba oże się zdarzyć wpadka nie??
Raczej do dodania nic nie mam
Pozdrawiam!
Stary 2005-11-15, 21:31   #22
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez MagJa
Przyznam się szczerze, że mam podobne zdanie. Oferowanie pomocy w przystąpieniu gdziekolwiek (czy jest to firma kosmetyczna czy jakiś portal czy Bóg wie co tam jeszcze) chyba nie jest od razu spamem No albo ja się mylę Co innego jakby kajasia założyła wątek, w którym namawiałaby do przystąpienia do Oriflame, a co innego to. A jeśli to jest takie wielkie przewinienie, to muszę przyznać, że sama gdzieś kiedyś pisałam, że jakby ktoś miał problemy z przystąpieniem do ATW, to mogę pomóc i też nie wiedziałam, że to grzech... Może jednak wartałoby uściślić w regulaminie co można, a czego nie, bo niedługo dojdzie do tego, ze każdy kto coś poleci, kto zaoferuje pomoc w dołączeniu do czegoś, będzie uznawany za spamera.
Nie do końca się z Tobą zgadzam, Magju
Przystąpienie, a raczej zwerbowanie do sieci marketingu bezpośredniego jest opłacane werbownikowi. Czyli Kajasia222 za swoją pomoc otrzymuje wynagrodzenie...
Stary 2005-11-15, 23:08   #23
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie do końca się z Tobą zgadzam, Magju
Przystąpienie, a raczej zwerbowanie do sieci marketingu bezpośredniego jest opłacane werbownikowi. Czyli Kajasia222 za swoją pomoc otrzymuje wynagrodzenie...
Teoretycznie w ATW jest tak samo, bo odnoszę korzyści z zamówień tych pode mna... Zresztą nieważne. Ważne, żeby uściślić to wyraźnie w regulaminie, bo jedno słowo może zmienić ofertę pomocy w reklamę i jak widać kłopot z tego nie lada.

Teraz dopiero przeczytałam, że kajasia zapisywała ludzi do Ori za pośrednictwem Wizażu. Teraz rozumiem Wasze zarzuty Zastanawia mnie tylko skąd o tym wiecie? Macie wgląd w PW??
Stary 2005-11-15, 23:50   #24
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez MagJa
Teoretycznie w ATW jest tak samo, bo odnoszę korzyści z zamówień tych pode mna... Zresztą nieważne. Ważne, żeby uściślić to wyraźnie w regulaminie, bo jedno słowo może zmienić ofertę pomocy w reklamę i jak widać kłopot z tego nie lada.

Teraz dopiero przeczytałam, że kajasia zapisywała ludzi do Ori za pośrednictwem Wizażu. Teraz rozumiem Wasze zarzuty Zastanawia mnie tylko skąd o tym wiecie? Macie wgląd w PW??
Mamy wgląd w te PW, które do nas są przesyłane przez inne użytkowniczki.
Stary 2005-11-16, 16:07   #25
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajasia222
Zapisałam ale nie za pomocą PW tylko gadu gadu i maila, nie wiedziałam (i o ile dobrze widzę nie tylko ja) że jest to 'karalne' ale ok niech Ci będzie, jak już wcześniej napisałam. PW chyba jest po to by wysyłać/otrzymywać wiadomości prywatne, ale może również sie mylę.
A cóż to za różnica, czy zapiszesz je za pomocą PW czy na forum? Czy spamowanie na PW nie grozi banem, ponieważ nie odbywa się bezpośrednio na forum? Czy to, że zostanie do nas zgłoszony fakt o propozycji sprzedaży, ale na PW oznacza, że dana osoba nie złamała regulaminu?
Cytat:
Wydaje mi się ze masz do mnie jeszcze jakiś zarzut czy to moje urojenia?? Mam czekać na następnego banana od Ciebie?
Nie zwykłam upatrywać sobie użytkowników do gnębienia, nie wiem skąd taki pomysł. Idąc takim tokiem myślenia, uwzięliśmy się ze Złośliwcem na całkiem sporą liczbę userów, którym zablokowaliśmy konto, za namawianie do czegoś tam na PW/forum.
Cytat:
Bo jeśli tak to poprostu usunę swoje konto i ani ja ani ty nie będziemy miały problemu Uważam temat za wyczerpany, jak pare osób zauważylo na plotkowym nie udzielam sie często, bardziej interesuje mnie inne podforum i z czystej chęci zarobku tu nie jestem, wyszło przypadkiem oczywiście z mojej winy bo regulaminu sobie nie przyswoiłam. Nie jestem osobą dla której zasady są po to by je łamać, każdemu chyba oże się zdarzyć wpadka nie??
Raczej do dodania nic nie mam
Pozdrawiam!
Konta sobie nie usuniesz. Nie wiem co ma do tej sprawy udzielanie się na forum- czy to, że jesteś aktywną użytkowniczką pozwala Ci na łamanie regulaminu, podczas gdy nowy user dostałby za taką działalność bana bez mrugnięcia okiem?
Złamałaś regulamin, czy stało się to za pośrednictwem PW czy też forum nie ma tu znaczenia, tak samo fakt, czy jesteś aktywna i masz sporo napisanych wiadomości, czy też wręcz przeciwnie. Nie rozpatruję banów pod tymi względami, na które się powołujesz. Złamanie regulaminu jest jego złamaniem i nic tego nie zmieni
Stary 2005-11-16, 16:26   #26
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez Jelonek
A cóż to za różnica, czy zapiszesz je za pomocą PW czy na forum? Czy spamowanie na PW nie grozi banem, ponieważ nie odbywa się bezpośrednio na forum? Czy to, że zostanie do nas zgłoszony fakt o propozycji sprzedaży, ale na PW oznacza, że dana osoba nie złamała regulaminu?

Nie zwykłam upatrywać sobie użytkowników do gnębienia, nie wiem skąd taki pomysł. Idąc takim tokiem myślenia, uwzięliśmy się ze Złośliwcem na całkiem sporą liczbę userów, którym zablokowaliśmy konto, za namawianie do czegoś tam na PW/forum.

Konta sobie nie usuniesz. Nie wiem co ma do tej sprawy udzielanie się na forum- czy to, że jesteś aktywną użytkowniczką pozwala Ci na łamanie regulaminu, podczas gdy nowy user dostałby za taką działalność bana bez mrugnięcia okiem?
Złamałaś regulamin, czy stało się to za pośrednictwem PW czy też forum nie ma tu znaczenia, tak samo fakt, czy jesteś aktywna i masz sporo napisanych wiadomości, czy też wręcz przeciwnie. Nie rozpatruję banów pod tymi względami, na które się powołujesz. Złamanie regulaminu jest jego złamaniem i nic tego nie zmieni
Powtarzam, nie zapisałam nikogo przez PW tylko jak już przez gadu gadu czy maila, to raz, dwa ok złamałam regulamin bo go nie czytałam i nie do końca zrobiłam to świadomie, to też już wyjaśniłam. Uważam temat za zakończony. Czy jednak nie?
Stary 2005-11-16, 16:43   #27
Jelonek
Zakorzenienie

Ja natomiast nie uważam żeby był on zakończony, ponieważ regulamin został złamany. Wiele osób zbanowanych również nie przeczytało regulaminu, co jednak nie uprawnia ich do jego łamania i nie usprawiedliwia w żaden sposób. Mam PW, które wyraźnie wskazują na działalność na wizażu i jeżeli zajdzie potrzeba, to udostępnię je adminowi. Nie sprawi to żadnego problemu.
Stary 2005-11-16, 16:51   #28
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Ja natomiast nie uważam żeby był on zakończony, ponieważ regulamin został złamany. Wiele osób zbanowanych również nie przeczytało regulaminu, co jednak nie uprawnia ich do jego łamania i nie usprawiedliwia w żaden sposób. Mam PW, które wyraźnie wskazują na działalność na wizażu i jeżeli zajdzie potrzeba, to udostępnię je adminowi. Nie sprawi to żadnego problemu.
Ależ ja się nie usprawiedliwiam! Po raz kolejny przyznaję że jestem uświadomiona o złamaniu regulaminu i jak juz pisałam zacznę się do niego stosowac i pięc razy przemyślę to co chcę napisać. Bedziesz cały czas pisać że zlamałam regulamin a ja że mam o tym świadomość JUŻ. Bo nie rozumiem do czego dążysz. Dla mnie sprawa jest raczej zamknięta zlamałam->zostałam zbanowana-> wiem juz za co-> stosuję się do regulaminu... END
Stary 2005-11-16, 16:56   #29
Jelonek
Zakorzenienie

Dążę do poniesienia konsekwencji przez Ciebie. Kilkanaście godzin tytułu "spamer" sprawy nie załatwia, w moim mniemaniu oczywiście.
Stary 2005-11-16, 17:00   #30
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

No więc zablokuj mnie na stałe jak Ci ulży, coraz mniej mam ochoty wchodzić tutaj dzieki Tobie. Żegam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości