![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() WEGE odchudzanie
Witajcie
![]() Przeglądałam dużo wątków, ale wszystkie są z jedzeniem ryżu i kurczaka ![]() ![]() Brakuje mi towarzysza do motywowania się, bo trochę jestem leniuszek i nie chce mi się ćwiczyć samej ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WEGE odchudzanie
ja jestem!
![]() i też kogoś potrzebuję, bo samej mi ostatnio ciężko ruszyć dupę ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie/wszystkich!
Dołączam!!! Mój plan to Chodakowska ( o ile dam radę ) i zdrowe wege jedzonko (mniam!!!) . P.s. brakuje mi białka, macie może jakieś fajne przepisy na uzupełnienie niedoborów ewentualnych ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja jem wegańsko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem wege i do tego na redukcji.
Jeżeli chodzi o ruch to dzis tylko marsz
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja wysokowęglowodanowa wega, pasuję?
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja jem wegetariańsko, odstawiłam też nabiał, codziennie jeżdżę na rowerze do pracy 4 km w jedną stronę. Odkąd przeszłam na diete wege nie miałam problemu z wagą. Ale ostatnio niestety przybyło 4 kg i źle mi z nimi. Nie chcę liczyć kalorii, mam stresy w pracy i na dodatkowe ograniczanie nie mam siły. Dziweczyny podpowiedzcie coś. Od razu mówie wiecej ruszać się nie dam rady. Podpowiedzcie co mogę zrobić z dietą zeby nie chodzić glodna a żeby waga ruszyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie jem mięsa,ale z mleka i serów nie potrafię zrezygnować.Produkty sojowe typu mleko,tofu itp mi nie smakuja
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie lubię tofu sklepowego, ale jak sama zrobię, to mogę jeść i jeść. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Nie nigdy nie robiłam sama mleka,nawet by mi to do głowy nie przyszło.Za to próbowałam przestawic się na mleko sojowe,zniecheciłam sie jak mleko po otwarciu zamieniło się w gęsty glut
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Blender jak najbardziej mam,ale jestem leń i wole kupic niż robić.Poza tym ja jestem wegertarianka nie weganka więc z tym mlekiem to luz
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() Wegetarianka od 2mc, weganka od 1mc. Obecnie na high carb RT4 połączonym z intermitted fasting ![]() I nie wyobrażam sobie zjeść kiedykolwiek jeszcze mięsa ![]() Próbowalam robić własne tofu i mleko kokosowe, ale w zasadzie to nie mam potrzeby konsumowania ich, znalazłam takie potrawy, które nie potrzebują zamienników. Dodam tylko, że przeszłam na wege z diety, która zakładała jedzenie mięsa 2x dziennie, przynajmniej 2-3 jajka na śniadanie i 400ml mleka co dzień ![]() ![]() Foxy Lady Ja w celu uzupełnienia białka jem dwa dania na ciepło które zawsze zawierają strączki lub szpinak. I w zasadzie tyle mi styka. Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2015-05-19 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;51450396]Witam
![]() Wegetarianka od 2mc, weganka od 1mc. Obecnie na high carb RT4 połączonym z intermitted fasting ![]() I nie wyobrażam sobie zjeść kiedykolwiek jeszcze mięsa ![]() Próbowalam robić własne tofu i mleko kokosowe, ale w zasadzie to nie mam potrzeby konsumowania ich, znalazłam takie potrawy, które nie potrzebują zamienników. Dodam tylko, że przeszłam na wege z diety, która zakładała jedzenie mięsa 2x dziennie, przynajmniej 2-3 jajka na śniadanie i 400ml mleka co dzień ![]() ![]() Foxy Lady Ja w celu uzupełnienia białka jem dwa dania na ciepło które zawsze zawierają strączki lub szpinak. I w zasadzie tyle mi styka.[/QUOTE] Zapotrzebowanie na białko wg WHO to 5-10% także wątpię, żebyś musiała cokolwiek uzupełniać. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Hmm uzupełnienie to faktycznie zle słowo. Po prostu czerpie z nich białko, ćwiczę na siłowni i po dłuższej lekturze założyłam sobie ilość białka na poziomie 1g/kg mc. Zalecenia są dla ludzi żyjących normalnie, więc jak ktoś się bawi w BB to jednak trochę więcej powinien jeść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Witam. O jaki fajny wątek, myślałam że wegetarianie nie tyją
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez emilkaa81 Czas edycji: 2015-05-21 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
No niestety, tarczyca potrafi nieźle namieszać :/ u mnie w rodzinie jest duża tendencja, dlatego staram się regularnie badać, póki co wszystko w normie. Na tarczycę polecam jedzenie orzechów brazylijskich. Dwa dziennie zapewniają 100% zapotrzebowania na selen, który jest bardzo ważny dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
.
|
nie, to jakieś 30%. a jak ktoś chce schudnąć to powinien jeść więcej białka.
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz poszukać w dokumentach, ale tu masz ładnie wszystko streszczone: https://www.drmcdougall.com/misc/2007nl/apr/protein.htm . W niektórych źródłach jeszcze podają 10-30%, ale wszystkie nowsze publikacje raczej zmierzają ku tym 5-10%. A jak ktoś chce schudnąć to wcale nie powinien jeść więcej białka.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2015-05-23 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
.
|
jak ktoś je więcej białka, a obcina węglowodany to efektywniej chudnie.
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej jest obserwować siebie i pod to dobierać odpowiednią dietę, a nie pod odgórnie ustalone, uśrednione zasady. Ja na przykład przez spożycie białka czułam się źle. Obcięłam proteiny do 10% dziennego spożycia, zwiększyłam węgle do 80% i.. nie poznaję sama siebie, a przede wszystkim moje ciało zmienia się na lepsze. Nie uogólniajmy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Nie zawsze. Mój tato nie mógł schudnąć póki nie ograniczył białka i nie zwiększył węglowodanów. Ja na wysokich weglach też chudnę. Niektórym się to sprawdza, ale nie jest to tak cudowna metoda jak się wszystkim wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
.
|
ja nie mówię o wysokich białkach. duża ilość białka to na dukanie. jestem za dietą, która ma węgle, białko i tłuszcze. jak ktoś ma spowolniony metabolizm, bo je dużo białka, ale przyjmuje mało kalorii to logiczne, że w końcu przestanie chudnąć, bo organizm się zbuntuje.
a co do tego ładnego chudnięcia na 80% węgli - chyba mamy różne definicje słowa "ładne". każde obcięcie kalorii wpłynie na spadek wagi. kwestia tylko, jak później ciało będzie wyglądać. ![]()
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
ja jem 1g/kg mc i czuje się świetnie. A mam długie doświadczenie z tradycyjną dietą pod bodybuilding, więc mówię z własnego doświadczenia. Wcześniej jadłam 2g i więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o wygląd mojego ciała się nie martw- jestem aktywna fizycznie.
Edytowane przez Mahila Czas edycji: 2015-05-23 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
.
|
Nie wmawiaj mi teraz, ze jestes pierwszym przykladem czlowieka, ktory je tyle, ile wynosi jego zapotrzebowanie kaloryczne (albo wiecej) i chudnie. Zeby schudnac to trzeba miec ujemny bilans kaloryczny.
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po 2. Nie napisała nic na temat tego czy je ponad swoje zapotrzebowanie więc sobie nie dopisuj. Po 3. Skoro dobrze się czujemy, nie mamy braków energii, a witamin mamy zapewne więcej niż przeciętna osoba na tradycyjnej diecie to bądź łaskawa nie rozwalać nam wątku, bo przechodzisz bez konkretnych argumentów, tylko powtarzasz jakieś obiegowe opinie. Jestem osobą która zna się na żywieniu od strony praktycznej i od wielu lat. Uprawiam sport, czuje się o wiele lepiej niż kiedyś. Chcesz dyskutować z faktami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą, Ty stosujesz dietę wegetariańską albo wegańską?
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ile postów! Cieszy mnie ta aktywność!
![]() I proszę nie sprzeczajcie się, zacznijmy miło wspólne motywowanie się ![]() Miło, że są tu wegetarianie ale także weganie, ja również jem wegańsko ![]() Jak spędziłyście weekend? Aktywnie? Ja zaraz zabieram się do ćwiczeń. Zastanawiam się znowu nad Chodakowską. Spłynęło na nią sporo hejtu ostatnimi czasy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.