|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
problem z prezentem
Hej!
Niedługo wybieram się na ślub i wesele koleżanki. Znamy się ponad dwa lata, nie jesteśmy przyjaciółkami. Razem ze mną na to wesele idzie jeszcze kilka dziewczyn, z którymi mam taki kontakt jak z panną młodą i wszystkie znamy się z tego samego miejsca. Na nasze nieszczęście, panna młoda powiedziała, że nie weźmie od nas żadnych kopert na weselu (bo wszystkie, łącznie z p. młodą jesteśmy studentkami) W związku z tym, pojawił się problem, jak wybrnąć z tej sytuacji. Nie możemy nic nie dać, nie chcemy kupować tzw. "miksera", których pewnie i tak dostaną tysiąc, bo wiemy że mają urządzone mieszkanie i niczego im nie brakuje. Myślałyśmy o wycieczce, jakimś weekendowym wypadzie, żeby wykupić im coś typu weekend w spa, ale wiemy też że w najbliższym czasie nie będą mogli z tego skorzystać, bo nie mają już urlopów. Co innego może zastąpić pieniądze jako prezent? Nie chcemy popełnić żadnej gafy, po weselu będziemy miały nadal ze sobą kontakt i nie chcemy żeby pozostał jakiś niesmak, dlatego wszystko chcemy zrobić z klasą. Prosimy o podpowiedzi
Edytowane przez opaopa Czas edycji: 2015-08-04 o 18:33 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: problem z prezentem
Bony upominkowe z H&M, czy jakiejś drogerii
|
|
|
|
|
#3 |
|
plum plum
|
albo do media markt, kupią sobie coś, na co Wy byście nie wpadły
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli zbierzecie jakąś fajną kwotę, to faktycznie bon do Media Marktu wydaje się być fajnym pomysłem
. Albo do Empiku - tam też można kupić o wiele więcej niż to co na półkach.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Może np. voucher na lot balonem. Napisz ile was będzie się zrzucać, żeby nie wrzucać zbyt kosztownych pomysłów.
Spa to fajny pomysł. Może spróbujcie podpytać PM kiedy mają jakiś wolny weekend, możecie powiedzieć, że planujecie jakąś imprezę, ognisko czy coś. Albo wykupić kolację na 2 osoby w jakiejś fajnej restauracji. Albo lot awionetką? Jakaś wycieczka też byłaby fajna. Albo rejs jachtem. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
My dostaliśmy w prezencie kartę podarunkową do Saturna, wykorzystaliśmy przy zakupie telewizora. Myślę, że to jest dobry pomysł z jakimś bonem w sklepie AGD.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Bon do sklepu z elektronika/agd jak pisza dziewczyny, albo ten likend w hotelu/spa - wiem, ze mozna kupic taki nie na konkretny termin, ale do wykorzystania do jakiegos czasu (do 6 czy 12 miesiecy) - wtedy nie bedzie paniki i mlodzi beda mogli zaplanowac jakis wypad jak juz wszystkie emocje opadna
|
|
|
|
|
#8 |
|
zuy mod
|
Myślę ze bon prezentowy do sklepu z rtv agd lub do Ikei to najlepsze wyjscie.
Ewentualnie, skoro znacie mlodych, to cos w ich gusta - jakies ekskluzywne testowanie whisky czy cos ;-)
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Karnety basen(kurs nauki pływania jak nie potrafią)/gokarty/siłownia/fitness/masaże
bilety koncert/jakieś przedstawienie/festiwal pomysł ze spa jest też świetny dla niej i dla niego. |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Bon do TkMaxx'a albo do Duki (Braciszek z Bratową dostali z pracy i byli bardzo zadowoleni). W tych sklepach będą mogli kupić coś, czego by sobie (może) nigdy nie kupili ze względu na cenę. A tak będą mieć okazję.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem bon do jakiegos marketu,kupia sobie to co im bedzie potrzebne.
Ja ze spa nie bylabym zadowolona,na pewno bym nie wykorzystala,ale to moje zdanie a im moze by akurat sie podobalo i znalezliby czas na wykorzystanie,chyba ze dostaliby z 5 takich bonusow,jak bylo u mojej siostry,niestety byly imienne i nie mogli podarowac komus innemu |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Bon do IKEI/Duki/Home&You albo bon na wyjazd weekendowy.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Bon do SPA super pomysł!
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Kup kwiatki i jakiś drobiazg typu czajnik
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Pomysł z bonem do jakiegoś popularnego sklepu z agd / rtv bardzo fajny. Ale ten z Duką lub jakimś mniej typowym sklepem z wyposażeniem (gdzie rzeczywiście człowiek często by chciał coś kupić, ale się sępi
) również bardzo dobry. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.