Schudłem 12kg, dalej nie mogę. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 21:28   #1
GuerrillaMail
Przyczajenie

Thumbs up

Schudłem 12kg, dalej nie mogę.

Witam! Mam 18 lat, jestem płci męskiej.
3 lata temu schudłem z 78kg do 62kg. Po tym szybko przytyłem do 68 i to była norma. Utrzymywało się to przez dłuższy czas (1,5 roku). Na początku tego roku zauważyłem, że ważę 95kg (nie pytajcie jak), dlatego znów wziąłem się za odchudzanie. Na początku marca zacząłem biegać. Udało mi się schudnąć i aktualnie ważę 83kg, jednak moim celem jest 75kg. Dlaczego? Ponieważ mój wzrost to mniej więcej 184cm, czyli jestem na skraju nadwagi. Od dłuższego czasu nie potrafię schudnąć, piję tylko wodę (ewentualnie soki 100%, jak marchwiowy). Co do biegania to biegam 2-3 razy w tygodniu (przez te upały czasem raz w tygodniu) i zawsze po 7-8km, czyli spalam po 600kcal według Runtastic. Chodziłem na siłownię, lecz to nie dla mnie. Jeżeli chodzi o zwykłą gimnastykę to nie przepadam i wgl nie uprawiam. Niektórzy twierdzą, że na tyłku schudłem, ale na udach i brzuchu nie a tam jest pełno tłuszczu.

Potrzebuję porad, nwm co robię źle. Staram się jeść mało i często, ale zawsze mam sporych rozmiarów obiady, bo tak już muszę mieć inaczej się nie najem (dodam, że musi to być ciepłe mięso ). A więc jesteście w stanie mi jakoś pomóc? Każda opinia się liczy

PS. Najdziwniejsze jest to, że przez wakacje tyje a nie chudnę, co jest dla mnie paradoksem, bo człowiek teoretycznie powinien jeść mniej, ale jak mam pełno czasu wolnego to trudno mi się trzymać harmonogramu, a jak jest szkoła to wszystko idealnie jest zaplanowane, każdy posiłek o konkretnej godzinie, to samo ze snem.
GuerrillaMail jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 12:38   #2
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Dot.: Schudłem 12kg, dalej nie mogę.

Napisz swój codzienny jadlospis na diecie.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-19, 15:54   #3
skazana_na_bluesa
.

tyjesz, bo nie jesz, więc organizm magazynuje. zacznij normalnie jeść, bo w ten sposób nigdy nie schudniesz.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-19, 16:02   #4
skromna_lbn
Doświadczona

Mi pomogło nie 3, ale 5 posiłków dziennie. Tylko za to mniejszych. Przez to organizm nie magazynuję tego co zjedliśmy. Poza tym zdrowa żywność. Owoce, warzywa głównie. Poczytam o dietach w necie.

Apropo ćwiczeń to oczywiście też ważna kwestia, dlatego dobrze mieć jakiś program, a nie samemu coś robić, bo każde ćwiczenie działa na inną część ciała. Jak biegasz to bardziej nogi robisz. Ja korzystam z aplikacji SWORKIT na androida. Pokazuję mi co mam konkretnie robić, by zrzucić nadwagę z górnej części ciała.
skromna_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-19, 16:26   #5
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skromna_lbn Pokaż wiadomość
Mi pomogło nie 3, ale 5 posiłków dziennie. Tylko za to mniejszych. Przez to organizm nie magazynuję tego co zjedliśmy. Poza tym zdrowa żywność. Owoce, warzywa głównie. Poczytam o dietach w necie.

Apropo ćwiczeń to oczywiście też ważna kwestia, dlatego dobrze mieć jakiś program, a nie samemu coś robić, bo każde ćwiczenie działa na inną część ciała. Jak biegasz to bardziej nogi robisz. Ja korzystam z aplikacji SWORKIT na androida. Pokazuję mi co mam konkretnie robić, by zrzucić nadwagę z górnej części ciała.
Bieganie jest dobre na wszystko. Niedawno zaczelam i po pierwszym razie mialam zakwasy nie tylko nóg, ale i brzucha. Biegajac cale cialo sie napina i praktycznie kazdy miesien pracuje.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 15:23   #6
Leokaadia
BAN stały

Najlepiej skonsultuj się ze specjalistami. Też czytałam opinie w Internecie, niektóre „porady” stosowałam, nie wyszłam na tym dobrze. Na szczęście znalazłam centrum odchudzania i odżywiania. Po 4 miesiącach czuje sie jak inna osoba - czuć się dobrze i zdrowo, pełna wiedzy o zdrowym żywieniu i szczuplejsza o 14 kilogramów. Wykwalifikowane osoby dają dużo lepsze porady niż „specjaliści” z Internetu
Leokaadia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 13:36   #7
aneta_6
Przyczajenie

Też uważam, że w takich kwestiach należy skonsultować się ze specjalistami
aneta_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-11, 07:26   #8
maui_92
Raczkowanie

Hej
A czy jeśli chodzi o jedzenie wymieniłeś np. w obiedzie ziemniaki na ryż brązowy albo kaszę gryczaną? Jesz pożywne śniadanie? Unikasz owoców po drugim śniadaniu? No i zalecane są też białkowe kolacje
maui_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości