mieszkanie w domu rodzinnym męża - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-07, 21:18   #1
sasanka895
Przyczajenie

mieszkanie w domu rodzinnym męża

Proszę, powiedzcie mi co o tym sądzicie. Mieszkamy razem w domu rodzinnym męża od 5 miesięcy i czuję się samotna. Mamy pokój na górze domu, obok mieszka jego brat. Lubię jego rodzinę, ale on często idzie sobie pogadać do brata i ja siedzę sama jak kołek w pokoju. Rozumiem, że oczywiście też chce mieć z nim dobry kontakt, ale już 3 wieczór w tym tygodniu spędzam sama. Dwa razy leciały mecze i razem oglądali, a dzisiaj pije z nim piwo. Czy ja przesadzam? Czuję, ze brat jest od pogadania, a żona od wiadomo czego.
sasanka895 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 21:23   #2
Rhapsody1
Raczkowanie

Dot.: mieszkanie w domu rodzinnym męża

Cytat:
Napisane przez sasanka895 Pokaż wiadomość
Proszę, powiedzcie mi co o tym sądzicie. Mieszkamy razem w domu rodzinnym męża od 5 miesięcy i czuję się samotna. Mamy pokój na górze domu, obok mieszka jego brat. Lubię jego rodzinę, ale on często idzie sobie pogadać do brata i ja siedzę sama jak kołek w pokoju. Rozumiem, że oczywiście też chce mieć z nim dobry kontakt, ale już 3 wieczór w tym tygodniu spędzam sama. Dwa razy leciały mecze i razem oglądali, a dzisiaj pije z nim piwo. Czy ja przesadzam? Czuję, ze brat jest od pogadania, a żona od wiadomo czego.
Powinnaś się cieszyć że nie jest odwrotnie. Tzn brat od wiadomo czego a ty od pogadania.
3 wieczór spędzasz sama, olaboga, cóż począć a podobno inteligentni ludzie się nie nudzą. Eliminacje się skończą to przyjdzie spokojnie.
Rhapsody1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 21:28   #3
mary_poppins
sissy that walk

Dlaczego siedzisz wtedy sama w pokoju? Czemu nie bierzesz udziału w życiu rodzinnym?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 21:30   #4
sasanka895
Przyczajenie

Bo to są męskie wieczory i mąż sam mówi :" idę pogadać z bratem" i tyle.
Stary 2015-08-07, 21:36   #5
Rena
Zakorzenienie

a nie mozesz jemu to powiedziec?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 21:45   #6
sasanka895
Przyczajenie

Mogę, ale właśnie się zastanawiam, czy nie przesadzam, czy tego nie wyolbrzymiam.
Stary 2015-08-07, 21:48   #7
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Nie możesz obejrzeć meczu z nimi? Probowalas powiedzieć - to idę z Tobą?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-07, 21:48   #8
Elfir
Zakorzenienie

czy to jest w każdy wieczór, czy tylko od czasu do czasu?

Bo jak z rzadka, to może poświęć wolny czas bez faceta na te czynności kosmetyczne, które nie są fascynujące dla panów - depilacja, maseczki.
Niekiedy zrób się na bóstwo i wyślij mu pikantnego SMSa, albo zdjęcie siebie wyginającej się jak kotka w pościeli

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 21:56   #9
sasanka895
Przyczajenie

Ostatnio coraz częściej. Od wtorku tylko jeden wieczór spędziliśmy razem. Jutro już mi zapowiedział, ze po południu ogląda mecz z bratem. ogólnie nie spędzamy czasu razem non stop. Często biega lub jeździ na rowerze sam. Albo ja sama się gdzieś wybieram, bo często jak mówię, chodźmy na spacer, albo nad wodę, jest tak ciepło, to słyszę " nie chce mi się". Jak jesteśmy razem w pokoju to też często wpatrzony w monitor komputera.
Stary 2015-08-07, 22:07   #10
Elfir
Zakorzenienie

czyli problem poważniejszy.

Powiedz mi jak spędzaliście czas jako para?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2015-08-07, 22:08   #11
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Ostatnio coraz częściej. Od wtorku tylko jeden wieczór spędziliśmy razem. Jutro już mi zapowiedział, ze po południu ogląda mecz z bratem. ogólnie nie spędzamy czasu razem non stop. Często biega lub jeździ na rowerze sam. Albo ja sama się gdzieś wybieram, bo często jak mówię, chodźmy na spacer, albo nad wodę, jest tak ciepło, to słyszę " nie chce mi się". Jak jesteśmy razem w pokoju to też często wpatrzony w monitor komputera.
ja Ci proponuję terapię szokową i znalezienie sobie ciekawych rozrywek poza domem. Wyjdź raz odwalona, wymalowana na cały wieczór, mówiąc: wrócę po 23... Nawet jak to będą ploty u przyjaciółki.
Inną sprawą jest ustalenie po prostu, że np piątkowe wieczory i cała niedziela jest tylko dla Was dwoje i robicie coś razem. Tylko trzeba się tego trzymać i np jeśli coś wypada innego, to ustalić, że w zamian będzie jakiś inny termin.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-07, 22:08   #12
_czarny_kot
Zakorzenienie

Jakbym mieszkała z mężem w jednym pokoju (o zgrozo!) to też bym robiła tak jak on. Daj żyć.
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 22:17   #13
sasanka895
Przyczajenie

Spędzaliśmy czas pewnie jak wszystkie pary na początku, kino, spacery,basen, ogólnie wychodziliśmy więcej. Nie widywaliśmy się jednak w tygodniu dłuzej niz na 2,3 godz i to też nie codziennie. Weekendy spędzaliśmy całe razem Teraz też czasem gdzieś wyjdziemy razem, nie powiem , że nie, np do znajomych.Głównie jednak teraz jeździmy na zakupy. Jesteśmy 2 miesiące po ślubie i może wydziwiam. Nie chcę mu zawracać głowy, póki nie będzie ku temu realnych podstaw.
Stary 2015-08-07, 22:36   #14
Elfir
Zakorzenienie

no to spróbuj zastosować rade złotniczanki z ustaleniem czasu spędzanego wspólnie na rekreację (czyli nie zakupy, nie gotowanie, nie sprzątanie).

T.Pratchett
Stary 2015-08-08, 01:10   #15
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Spędzaliśmy czas pewnie jak wszystkie pary na początku, kino, spacery,basen, ogólnie wychodziliśmy więcej. Nie widywaliśmy się jednak w tygodniu dłuzej niz na 2,3 godz i to też nie codziennie. Weekendy spędzaliśmy całe razem Teraz też czasem gdzieś wyjdziemy razem, nie powiem , że nie, np do znajomych.Głównie jednak teraz jeździmy na zakupy. Jesteśmy 2 miesiące po ślubie i może wydziwiam. Nie chcę mu zawracać głowy, póki nie będzie ku temu realnych podstaw.
Ale to właśnie teraz kształtujecie swoje zwyczaje i te nowe zwyczaje Tobie się nie podobają więc właśnie teraz, zanim nie okrzepną spróbuj interweniować, trochę to poprzestawiać.
A dlaczego nie możesz pość z nim na rower? Ja to bym w ciemno brała faceta, który towarzyszyłby mi w wyprawach rowerowych. No chyba, że on woli sam albo z bratem
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-08, 03:53   #16
201803290936
Konto usunięte

Ale przed tym nieszczęsnym zamieszkaniem ze sobą w pokoju faceta (w ogóle skąd taki pomysł?) rozmawialiście o tym jak sobie tą sytuację wyobrażacie, jak to będzie wyglądało w praktyce? Bo wiesz, nie trzeba mieć super rozwiniętej wyobraźni, aby wiedzieć, że to będzie dosyć problematyczna sprawa i albo w tym jesteście razem, albo wychodzi na to, że jego rodzice sobie następne dziecko adoptowali, a w życiu faceta guzik się zmieniło i zachowuje się też jak kawaler w swoim kawalerskim pokoiku nadal mieszkający. Nie macie (na własne życzenie) swojej przestrzeni i to pociąga za sobą wiele kolejnych kwestii. I albo teraz sobie na nowo pewne rzeczy zorganizujecie, przewartościujecie, albo będzie tylko gorzej. Przypomnijcie sobie po co był ten ślub i zastanówcie jaki jest dalszy plan na "po ślubie", jaki macie pomysł na związek. Bo jeżeli to ma być takie "pan prawie kawaler z niewielkim dodatkiem w pokoju w postaci żony" to nie ma to sensu już teraz.

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale to właśnie teraz kształtujecie swoje zwyczaje i te nowe zwyczaje Tobie się nie podobają więc właśnie teraz, zanim nie okrzepną spróbuj interweniować, trochę to poprzestawiać.
A dlaczego nie możesz pość z nim na rower? Ja to bym w ciemno brała faceta, który towarzyszyłby mi w wyprawach rowerowych. No chyba, że on woli sam albo z bratem
Ha, no właśnie?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-08, 10:13   #17
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę, ale właśnie się zastanawiam, czy nie przesadzam, czy tego nie wyolbrzymiam.
Mnie takie pytania dziwią,czemu?

Bo co?masz zamknąć swoje uczucia w klatce?Przeciez ludzie Ci nie powiedzą - CZUJ to i tamto i juz pstryk palcami.
Czujesz się źle,to widac, nie pasuje Ci to.
Wg mnie to rozmowa z mężem to konieczność, wyrazenie swoich uczuc, dojscie do kompromisu.

Mnie to nie dziwi,że czujesz się sama,ja np potrzebuje też więcej uwagi,inaczej męczę się w związku i czuje samotna właśnie.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ale przed tym nieszczęsnym zamieszkaniem ze sobą w pokoju faceta (w ogóle skąd taki pomysł?) rozmawialiście o tym jak sobie tą sytuację wyobrażacie, jak to będzie wyglądało w praktyce? Bo wiesz, nie trzeba mieć super rozwiniętej wyobraźni, aby wiedzieć, że to będzie dosyć problematyczna sprawa i albo w tym jesteście razem, albo wychodzi na to, że jego rodzice sobie następne dziecko adoptowali, a w życiu faceta guzik się zmieniło i zachowuje się też jak kawaler w swoim kawalerskim pokoiku nadal mieszkający. Nie macie (na własne życzenie) swojej przestrzeni i to pociąga za sobą wiele kolejnych kwestii. I albo teraz sobie na nowo pewne rzeczy zorganizujecie, przewartościujecie, albo będzie tylko gorzej. Przypomnijcie sobie po co był ten ślub i zastanówcie jaki jest dalszy plan na "po ślubie", jaki macie pomysł na związek. Bo jeżeli to ma być takie "pan prawie kawaler z niewielkim dodatkiem w pokoju w postaci żony" to nie ma to sensu już teraz.

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Ha, no właśnie?
Nie tyle,że nie ma sensu,to byłaby straszna lipa powiem Ci.. szkoda dziewczyny

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 09:20   #18
eyo
Zakorzenienie

po pierwsze porozmawiaj ze swoim partnerem - może ustalcie jakieś dni, które są tylko dla was
po drugie - znajdź sobie jakieś koleżanki bo fakt, że kiedy on spędza czas z kimś innym niż z tobą sprawia, że nie masz co ze sobą zrobić nie jest zbyt zdrowy - nie możesz uzależniać tego czy spędzasz czas miło czy nie tylko od tego czy partner jest z tobą 24h/dobę

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 13:51   #19
kalincia
BAN stały

Idź z nim do brata, zabierz piwo.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-07, 21:01   #20
cleopadra
Wtajemniczenie

ogladaj mecz razem z nimi i wypijaj im piwo
poszukaj sobie towarzystwa
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości