|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Gulasz z piersi kurczaka i bananów
Bardzo fajny przepis, no i nie trudny, szybko też się robi (ok 40 minut) i gotowe. Robiłam wczoraj na kolacje i bardzo smakowało. Banany i mięsko na początku jakoś do mnie nie przemawiały, ale skoro smakowały piersi z kurczakla z ananasem to czemu nie z bananem. Przepis znalazłam w baaaaaaardzo starej gazecie "Pani Domu" przed ok 6 lat.
Składniki: - 2 duże piersi z kurczaka - 3 banany - 1 cebula - łyzka koncentratu pomidorowego - kostka rosołowa - łyżka przyprawy curry - ostra papryka - słodka papryka - 3 łyżki oliwy - pieprz i sól do smaku Piersi z kurczaka należuy pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Zrumnienić na rozgrzanej oliwie, po czym przełozyć do innego garnuszka , zalać szklanką bulionu z kostki, przykryć i nastepnie dusić przez 10 minut na małym ogniu. Cebulkę drobno posiakać, przesmażyć na złoty kolor na oliwie i dodać do mięsa. Na czystą patelnie wlać odrobinę wody i włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy banany lekko się rozgotują, dodać curry, szczyptę ostrej papryki oraz koncentrat pomidorowy, dusic jeszcze chwilkę po czym przerzucic do mięsa. Całość dusić pod przykryciem 10 minut. Podawać z ryżem |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gulasz z piersi kurczaka i bananów
Yyyy...czy to jest jadalnie?
![]() Tak naprawde intryguje mnie ten przepis, jednak jak sobie pomysle o polaczeniu bananow z koncentratem pomidorowym, to jakos tak....mam mieszane uczucia
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej jest jadalne
Zauważ że tego koncentratu jest naprawdę znikoma ilość patrząc na inne proporcje np mięsa i bananów.
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
hmmmm
zawsze podchodzę jak pies do jeża z takim łączeniem owocowo -miesnym a tu jeszcze banany
Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2005-11-17 o 17:14 |
||
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Zaiste oryginalny przepis
A co do jadalności to nie takie rzeczy się w życiu jadło. Norweski żółty kozi ser na miodzie i kakao to dopiero jest hardcore!!! ALbo śledziki na słodko w miodzie tamże zakupione
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też na początku bardzo sceptycznie podeszłam do takiego zestawienia składników... ale o dziwo jedzonko jest smaczne
I zgodze sie w zupełności z powyzszymi wypowiedziami, że "Nie takie rzeczy się jadało"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

zawsze podchodzę jak pies do jeża z takim łączeniem owocowo -miesnym a tu jeszcze banany

I zgodze sie w zupełności z powyzszymi wypowiedziami, że "Nie takie rzeczy się jadało"