|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kolczyk w pępku po laparoskopii.
Witam,
Czy któraś z was przekłuwała pępek po laparoskopii? Miałam kolczyk przez 10 lat, więc zdążyłam się do niego przywiązać. Niestety jestem drugi tydzień po laparoskopii pęcherzyka żółciowego, a górna dziurka po kolczyku jest już prawie niewidoczna :/ Od spodu wygląda normalnie, więc próbowałam włożyć kolczyk i ją przepchać, ale bez skutku. Nie chcę się siłować, bo nie wiem czy chirurg zszywając ranę nie pociągnął przy okazji tej dziurki. Był ktoś w podobnej sytuacji? Myślę, że jedynym wyjściem będzie przekłuć pępek na nowo, ale nie wiem, czy zrobić to jak najszybciej, puki dziurka na dobre się nie zabliźniła, czy poczekać, aż rana po laparoskopii zupełnie się zagoi. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Kolczyk w pępku po laparoskopii.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekajaz wszystko sie zagoi- myślę ze spokojnie 2-3 miesiące. No i niech nie przychodzi do głowy nikomu przekluwac Cie w bliznie...
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Blizny niestety nie sposób ominąć, bo jedna to będzie ta po kolczyku, a druga- tuż nad nią- po laparoskopii. Dlatego zastanawiam się czy nie przebić zanim się całkiem zabliźni. Chyba najlepszym wyjściem byłoby całkiem zrezygnować z kolczyka, ale miałam nadzieję, że kolczyk chociaż trochę przysłoni mi brzydką bliznę po laparoskopii, albo chociaż odwróci od niej uwagę :/
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w takiej sytuacji ja bym z kolczyka zrezygnowała. Nie przesadzaj blizna w pepku za pol roku będzie praktycznie niewidoczna. Wsadzaniem tam kolczyka jak sie nie zdążyło zagoic możesz sobie narobic problemu.
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do autorki... Wiesz, Twoja decyzja, ale ja nie kusiłabym losu. W lewym nacięciu zostawili mi nić i babrało się kawał czasu. Z własnej woli nic bym tam nie wkładała, ale zrobisz jak uważasz Edytowane przez Framuuga Czas edycji: 2015-08-15 o 15:46 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.