|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Must have ubraniowy.
Jakie ubrania uważacie za podstawowe? Chodzi mi o taki uniwersalny zestaw, z którego można tworzyć kombinacje na 5 dni (tydzień roboczy). Chodzi mi przede wszystkim o takie ubrania, które można założyć do pracy biurowej, gdzie nie obowiązuje dress code ani kod dresa. Coś jak szkoła/dziekanat/sekretariat.
Proszę o nieprzenoszenie do działu moda, bo z modą ma to niewiele wspólnego, wbrew pozorom
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Must have ubraniowy.
hmm, dżinsy (granatowe/czarne), bluzki koszulowe, bluzki zwykłe ale nie wydekoltowane, balerinki/pólbutki/itp, spódnice/sukienki w kolanko, może jakis żakiecik, sweterek
|
|
|
|
|
#3 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Bluzki koszulowe w podstawowych kolorach: u mnie - biały, czarny, niebieski, mogą być różne prążki. Dół: spódnica do kolan/ ołówkowa - kolorystycznie też różnie, ja mam szarą, szarą w prążki i ciemny fiolet. Granat. Jak kto woli - spodnie, jasne i ciemne. Klasyczne sukienki w różnych kolorach.
Z tym, ze np. u mnie nie ma dress code`u i jak były upały to chodziłam i w sukienkach bez ramion (nie: na ramiączka!)i w kolorowych spódnicach. Generalnie i na jeansy nikt by nosem nie kręcił, ale ja nie lubię, a już na pewno nie do pracy. Pracuję jako sekretarka w firmie z branży finansowej, styczność z klientami niewielka.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Jeansy ciemnogranatowe, o klasycznym kroju. Koszule lub bluzki koszulowe. Czarne baleriny. Mała czarna. Dobrej jakości torebka.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też nie ma dress code'u (biuro nieruchomości) i zwykle o takiej porze roku chadzam w białych conversach
![]() Opróćz tego: na pewno przydadzą się spodnie w stonowanych kolorach (niekoniecznie w kancik), ew.spódnice jeśli ktoś lubi, dobrej jakości marynarka/i, bluzki koszulowe, jakaś sukienka biurowa, ciemne, klasyczne jeansy. Przy takiej bazie można poszaleć z butami, torebkami, dodatkami. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
-mała czarna
-prosta, czarna ołówkowa spódnica -czarne proste jeansy -ciemnoniebieskie proste jeansy -czarny kardigan -szary kardigan -grantowy kardigan -czarny, elegancki żakiet (w sensie nie dresowy) -biały top -czarny top -biały t-shirt (taki o damskim kroju) -czarny t-shirt (j.w.) -biała koszula -czarny golf -baleriny nude -czarne baleriny -czarne kozaczki/botki -czarna torebka -torebka nude Pracuję na uczelni, jako wykładowca, ale w luźnej jednostce, więc ścisły dresscode nie obowiązuje. Te rzeczy mam zawsze w swojej szafie, jak się coś zużyje, to wymieniam.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2015-09-07 o 12:46 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Stawiam na wygodne buty na obcasie, dobra torebka, płaszcz, ewentualnie marynarka - to z tych wierzchnich. Ja na co dzień noszę przede wszystkim sukienki - do kolan, z kołnierzykiem, krótkim rękawem do tego kardigany. Poza tym mam parę bluzek koszulowych, do tego spódnice i jedna para spodni (cygaretki), kiedy już muszę mieć spodnie (np. podczas prowadzenia lekcji wf-u
głupio wtedy biegać w sukience i w trampkach).
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
anemon możesz zdradzić gdzie kupujesz sukienki?
Moj sposob na uniwersalna szafe: kupuje tylko rzeczy szare, niebieskie, granatowe i czarne, w ten sposob wszystko mi do wszystkiego pasuje
|
|
|
|
|
#9 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dla mnie bezkonkurencyjne masthevy to:
Beżowy trencz, mała czarna i czarne szpilki w szpic
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
- kloszowane spódnice do kolan albo tuż przed, jeśli mini to trapezowe
- zwykłe, gładkie bluzki z niedużym dekoltem albo nawet małym golfikiem, obcisłe - spodnie: cygaretki trochę luźniejsze, chętnie we wzorki - baleriny na niewysokim obcasie lub mokasyny na grubej - podeszwie lub oxfordy/zimą i jesienią sztyblety na grubym obcasie - jak obcasy to słupki 8-10 cm, najchętniej t-bary - na lato sukienki a'la pensjonarka lub pani domu z lat 50, chętnie zapinane na guziki/wiązane lub lekko kloszowane, zimą też chętnie bardziej obcisłe sukienki - rajstopy! naturalne lub czarne prześwitujące - mile widziane detale typu kołnierzyki, pojedyncze falbanki, guziczki, wycięcia typu łezka - jeśli wzorki to głównie kropki, paski i małe kwiatki - płaszcze: albo powiewające peleryny z wielkim kapturem, albo klasyczny trencz/dyplomatka, kurtka pikowana granatowa - żadnej biżuterii bo nie umiem dobrać i nie lubię - torebka jaka się nawinie, bo jak już noszę to chodzę z nią miesiąc, nie cierpię się przepakowywać ![]() - nie umiem w marynarki i dobór sweterków, nic mi nie pasuje, więc tutaj muszę jeszcze swój must-haveowy krój znaleźć uff
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Spodnie w kolorze brązowym/ciemnozielonym/czarnym/szarym/khaki/piaskowym, koszulka w kolorach jak wyżej i buty.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
czarny trencz w ciepłych miesiącach, biały w zimnych
granatowe dżinsy normalnej długości bez dziur bluzki koszulowe i koszule wszelkiego rodzaju trapezowate i rozkloszowane spódnice i sukienki midi białe bluzki i topy taliowane góry czarne szpilki z okrągłym noskiem z paskami wokół kostki, w połowie stopy lub t-bar białe baleriny bawełniane sukienki maksi, ale prawdziwe maksi, a nie 7 cm nad kostką grube kardigany z warkoczami sznurowane buty na zimę cieliste pończochy wzory w paski i kwiatki, trochę rzadziej kropki dekolty V większe falbany na dołach hafty typ rękawów z falbanek, nie wiem jak się nazywa eleganckie żakiety z długim rękawem, nie dresowe głębokie kaptury gruuuuuby dłuuuugi miękki wełniany szalik Ale moja garderoba to w większości 3 kolory (biały, ciemne zielenie, czerwienie), pozostałych mniej, mało lub wcale. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2015-09-08 o 01:06 |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raróg
|
Sweter
Koszula Marynarka Spódnica Mała czarna Sukienka Pończochy Szpilki Botki Kozaki Torba Kozaki
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to:
- koszula jasnym odcieniu (biała, szara, błękitna) z kołnierzykiem - ciemne, gładkie spodnie, ze dwie pary np. granatowe i czarne - jakieś eleganckie baleriny, czarne, brązowe lub nude - eleganckie buty na obcasie, kolory jak wyżej - porządna czarna lub brązowa torebka - dopasowana kolorem do butów - prosty żakiet - cienki kardigan w neutralnym kolorze - ze dwie bluzki "podżakietowe" coś albo z niewielkim rękawkiem albo bez rękawka (ale nie na ramiączkach) coś w TYM stylu, w dowolnych kolorach |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie taki must have to:
-koszule w stonowanych kolorach - czarna sukienka - spódnice ołówkowe -jeansy czarne, granatowe bez przetarć -baleriny, czółenka -marynarki -kardigany -czarna większa torebka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52687968]czarny trencz w ciepłych miesiącach, biały w zimnych
granatowe dżinsy normalnej długości bez dziur bluzki koszulowe i koszule wszelkiego rodzaju trapezowate i rozkloszowane spódnice i sukienki midi białe bluzki i topy taliowane góry czarne szpilki z okrągłym noskiem z paskami wokół kostki, w połowie stopy lub t-bar białe baleriny bawełniane sukienki maksi, ale prawdziwe maksi, a nie 7 cm nad kostką grube kardigany z warkoczami sznurowane buty na zimę cieliste pończochy wzory w paski i kwiatki, trochę rzadziej kropki dekolty V większe falbany na dołach hafty typ rękawów z falbanek, nie wiem jak się nazywa eleganckie żakiety z długim rękawem, nie dresowe głębokie kaptury gruuuuuby dłuuuugi miękki wełniany szalik Ale moja garderoba to w większości 3 kolory (biały, ciemne zielenie, czerwienie), pozostałych mniej, mało lub wcale.[/QUOTE] Siostro ubraniowa!
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
rurki jeansowe ciemnoniebieskie lub czarne
gładkie dopasowane bluzki w stonowanych kolorach :nude, popiel, krem, granat, ciemna zieleń sweter narzutka imitujący marynarkę-czarny lub szary czarne balerinki lub czółenka na niewysokiej koturnie |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Strasznie długie listy tworzycie. Wydaje mi się, że zamysłem było wypisanie tygodniowego zestawu, a nie wszystkiego co się nosi
![]() Na tydzień do pracy starczyłoby mi: 2 pary spodni (jeansy, granatowe/czarne/szare) 2 sweterki 5 bluzek (nie mam sztywnego dress kodu, więc mogą być zwykłe t-shirty w dowolnych kolorach) Buty - zależy od pory roku, sandały, trampki, oxfordy... Zimą zmieniam w biurze na jakieś baleriny. Kurtka/płaszcz, no wiadomo Latem czasem chodzę w spódnicy lub sukience, średnio z raz na tydzień. |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
moimi masthewami ktore zawsze mam w szafie sa czarne szpilki, granatowe albo czarne dzinsy oraz kilka tshirtow w kolorach: bialy, czarny, szary. Reszte mam naprawde roznorodna, ale powyzsze rzeczy sa wymieniane regularnie na identyczne.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
sissy that walk
|
Gładkie czółenka, gładkie balerinki, proste spodnie albo gładkie dżinsy, spódnica ołówkowa, dwie-trzy koszule, gładkie bluzki bez dekoltu z rękawem krótkim lub 3/4. Wszystkie te części garderoby w kolorach stonowanych: beż, granat, czerń, pudrowy róż, szary, grafit. Taki strój najbardziej kojarzy mi się z pracą biurową i swobodnie można z niego złożyć jakiś fajny, klasyczny zestaw.
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
dwie marynarki(czarna i szara), kilka t-shirtów(biały,czarny,jaki ś blado różowy, coś z nadrukiem),bezowy sweter rozpinany typu chanel,granatowe rurki materiałowe z wysokim stanem,czarne rurki, granatowe z obnizonym stanem, dwie pary balerinek
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Dobrze dobrany stanik.
Nie widać go, ale decyduje o tym jak wygląda sylwetka, czy dobrze się czujemy.Jeansy - dla mnie podstawa spodni - co najmniej 2 pary, bez przetarć i innych "wariactw". Jedne materiałowe spodnie najlepiej w kolorze czarnym też dobrze jest posiadać. Niekoniecznie sztywne i "w kancik". Kilka ładnych bluzek, zarówno prostych (świetnie wyglądają do korali, czy naszyjnika), jak i bardziej strojnych. Koszulowych nie posiadam, bo nienawidzę. Lubię tuniki. Bluzek powinno się mieć najwięcej, bo jednak jest to część garderoby wymieniana codziennie. Nie lubię marynarek, więc mam kilka ładnych kardiganów i materiałowych narzutek. Odpowiedni wybór butów - zarówno sportowych, jak i bardziej eleganckich (wkładane płaskie mokasyny, balerinki, z lekkim obcasem, palce zakryte, może być na lato odkryta pięta), oby wygodnych. A na jesień / lekką zimę jeden dobrej jakości, polskiej produkcji (naprawdę mamy świetne firmy odzieżowe) płaszcz w żywym kolorze - właśnie na taki zbieram. Wygląda się jak milion dolców. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-09-11 o 11:21 |
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
płaszczyk w kratę
jeansy czarne kilka ładnych bluzek z długim rękawem sweterek |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo pracy typowo biurowej nie mam: - bluzek koszulowych (nienawidzę) - marynarek/żakiecików (nienawidzę jeszcze bardziej) - dżinsów ani spodni biurowych (IMO, kijowo się siedzi w spodniach, a zwłaszcza w wąskich dżinsach) - w dodatku nie mam ubrań w kolorze czarnym, błękitnym i szarym, oraz białym (mam ze 2 bluzki białe, letnie na skwar) IMO minimum do pracy bez korpo-koda to: - wygodna sukienka w twarzowym kolorze o neutralnym kroju. - ołówkowa spódnica w stonowanym, neutralnym kolorze - spódnica o grzecznej długości ale już w kolorze/wzorze/fasonie odważna (człowiek biurowy i tak na ogół siedzi i widać tylko jego górę, spódnica może być szalona, w biurze wcale nie trzeba "konać z nudów ubraniowo") - ze 4-5 bluzek, w tym ze 2 gładkie do tej szalonej spódnicy + ze 2 bardziej urozmaicone w kroju / kolorowe do tej grzecznej - sweterek "w serek" pasujący do obu spódnic - sweterek cienki rozpinany j.w. - grubszy sweter - dżinsowa katana w klasycznym granacie i kroju. Kluczem jest utrzymanie określonej gamy kolorystycznej, żeby wszytko do wszystkiego pasowało. I powyższy zestaw obgoni bez większego powtarzania się i miesiąc bez nudy a nie tylko tydzień. Jak dołoży się dodatki: apaszki, bizuterię, paski- to w ogóle nie nudno.
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Internet. Głównie allegro, czasami ebay
Sukienki akurat rzadko kupuję nowe, bo mam ich już chyba ponad 70 w szafie, chyba bym zbankrutowała. Nowe kupuję tylko buty, torebki, dżinsy ostatnio, bieliznę. |
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

głupio wtedy biegać w sukience i w trampkach).