Czy zwracacie uwagę na wygląd zębów u drugiej osoby? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 17:07   #1
okapi
Rozeznanie

Czy zwracacie uwagę na wygląd zębów u drugiej osoby?

Cześć Czy wygląd zębów odgrywa u Was dużą rolę w tym, jak spostrzegacie czyjąś atrakcyjność? W ogóle zwracacie na to dużą uwagę, a może wręcz przeciwnie? Dla sprostowania dodam, że nie chodzi mi o takie sytuacje, jak żółty kolor, osady, czy próchnica (bo takie rzeczy zazwyczaj wynikają z zaniedbania i chyba zgodzimy się, że ciężko to uznać jako zachęcające).

Jakby ktoś się zastanawiał, co mnie skłoniło do założenia tak randomowego tematu, to jedna z moich bliskich koleżanek ma na tym punkcie straszne kompleksy. Dziewczyna ma zdrowe, zadbane i prosto ustawione zęby (był noszony aparat), tyle że po prostu nie wszystkie mają taki ładny jednakowy kształt, jak u aktorek z reklam past do zębów (ma to podłoże genetyczne). Szczerze powiedziawszy jak z nią jestem, to naprawdę nie zwracam na to uwagi i nawet bym powiedziała, że ciężko to zauważyć, jeśli ktoś się dobrze nie przypatrzy. Widzę to jako coś o podobnej randze jak choćby krzywy nos, czy odstające uszy, ale jej to z kolei bardzo przeszkadza.
okapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 17:13   #2
2016070953
Konto usunięte

Dot.: Czy zwracacie uwagę na wygląd zębów u drugiej osoby?

nie no, zwracam uwagę na to, czy zęby są zadbane
a u facetów czy są w miarę kompletne
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 17:59   #3
I am Rock
lokalna gwiazda

Ja jestem stuknięta na tym punkcie. Niemalże zaglądam ludziom w zęby. Ładne zęby są dla mnie ważniejsze niż uroda.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 18:15   #4
stewardesa
BAN stały

Zwykle nie zwracam, ale jak jakąś dziewczynę ewidentnie szpecą krzywe zęby, to nie mogę zrozumieć, że nie nosi aparatu, jeśli ją na to stać.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 18:30   #5
_Matilde_
Biała Dama

Rzadko odnotowuję, jakie kto ma zęby, większość ludzi ma normalne wg mnie, stan czyjegoś uzębienia mi zapada w pamięć wtedy, kiedy naprawdę odstaje od normy, najczęściej na niekorzyść czyli dziury, braki, plamy, resztki jedzenia, przykry zapach. Ale naprawdę, rzadko widzę kogoś, czyje zęby wywołują niechęć

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 18:32   #6
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Mam to w du...szy, nie zwracam uwagi na czyjeś zęby.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 18:34   #7
pannajoannapl
Przyczajenie

Zawsze patrzę na zęby innych ludzi, a to dla tego, że sama nie mam idealnych i zwyczajnie zazdroszczę innym pięknych zębów ...
pannajoannapl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-11, 18:46   #8
201607211025
Konto usunięte

Nie.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 19:36   #9
201605301111
Konto usunięte

tak.

Ale to ze względu na to, że sama mam bardzo duży kompleks, jesli idzie o zęby, do tego mam je bardzo słabe i nieładne. Dlatego zwracam na to sporą uwagę.
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 19:42   #10
201605090958
Konto usunięte

Ja niby nie, ale jak widzę ostrą fuksjową pomadkę i żołte zęby w perlistym śmiechu to mi slabo...
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 20:14   #11
201803290936
Konto usunięte

Tak, zwracam. Ktoś, kto ma ewidentnie zaniedbane uzębienie (brzydki oddech, zęby z dziurami, nalotem, kamieniem nazębnym, uzębienie niekompletne) może się wozić i Audi za 200 tysięcy, a dla mnie i tak jest menelem.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Ja niby nie, ale jak widzę ostrą fuksjową pomadkę i żołte zęby w perlistym śmiechu to mi slabo...
W chwilach takich, jak ta żałuję, że mam bujną wyobraźnię.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-11, 20:23   #12
Marbella85
Zakorzenienie

Tak, zwracam bardzo dużą uwagę, ponieważ moim zdaniem mam całkie niezłe, bo prostowane zęby. Zauważam pewną plagę natomiast u facetów: brak górnej piątki lub czwórki. Nie mam pojęcia skąd to się bierze?
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 20:43   #13
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Tak, zwracam. Jakiś czas temu spotkałam dawnego szkolnego kolegę i nie miał którejś jedynki i jeszcze jakiegoś zęba, to było straszne, prawie jak jakiś bezdomny. I taki zarośnięty. A taki w porządku chłopak był.

Kiedyś byłam na randce z takim jednym, który miał bardzo krzywe zęby. Ale takie bardzo, bardzo, bardzo krzywe. Każdy inny, w inną stronę... I siedzieliśmy tak w tym Pizza Hut naprzeciw siebie, a ja nie mogłam przestać się gapić na te zęby

Ale ja ogóle zwracam uwagę na twarz, głowę. Potrafię w ogóle nie zauważyć nóg, butów, rąk, dłoni, ubrania, itd.

Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Czas edycji: 2015-08-11 o 20:45
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 20:55   #14
Czarna2000
Inez

Nie zwracam specjalnej uwagi na zęby. Pewnie dlatego, że nienawidzę myć zębów i zdecydowanie robię to zbyt rzadko. Ale wstyd.
Chyba, że czyjeś uzębienie zdecydowanie odbiega od normy np. Brak jedynki czy baaaardzo krzywe i odbarwione zęby.
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 20:58   #15
Candy_lips
Zakorzenienie

Nie no zwracać to w sumie tak, bo jest to widoczne, ale nie jest to dla mnie ważne. Sama mam 24 lata i zęby od zawsze bardzo krzywe, jakoś tak mi się ustawiły, może dlatego, że kiedyś ssałam palca, jako dziecko i ciężko było mnie od tego odzwyczaić. Mam bardzo krzywę i diastemę dużą 4-5 mm, zbieram na aparat, bo wiadomo trochę wydatek to jest, jak będę miała kasę, to aparat założę. No, ale wiadomo wtedy to po prostu chodzi o pieniądze, a nie że tak chcę mieć takie zęby i nie dbam, więc tutaj chyba nikt, by tego źle nie ocenił. A i tak po zdjęciu aparatu podobno nie będę miała całkiem prostych zębów, bo po prostu są zbyt krzywe i nie ma cudów, wtedy tym bardziej będzie mi obojętne jak to oceni takie zęby, być może niektórzy myślą, że każdy może mieć idealnie proste zęby, ale to nieprawda i nie zawsze da się je tak super wyprostować, no ale coś to da na pewno. No, ale oczywiście dbam o higienę zębów, bardzo krzywe zęby, ale chociaż czyste, bo to przecież ważne i na pastę to wiadomo już raczej stać każdego generalnie, więc to inna sprawa.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Zwykle nie zwracam, ale jak jakąś dziewczynę ewidentnie szpecą krzywe zęby, to nie mogę zrozumieć, że nie nosi aparatu, jeśli ją na to stać.
W sensie jak wiesz, że ją stać? No wtedy co innego, ale skąd wiesz, że ją stać? Może właśnie nie stać, no chyba, że ją znasz i to wiesz stąd.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 21:01   #16
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Czy ja wiem? Chyba nie zwracam uwagi na stan czyjegoś uzębienia, o ile ten stan sam się nie rzuca w oczy. Ale nie zaglądam obsesyjnie ludziom w zęby.
Niestety, sama nie mam perfekcyjnego uzębienia. To znaczy, moje zęby są czyste i zdrowe lecz nie mają idealnego kształtu z reklam.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 21:17   #17
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
W sensie jak wiesz, że ją stać? No wtedy co innego, ale skąd wiesz, że ją stać? Może właśnie nie stać, no chyba, że ją znasz i to wiesz stąd.
Właśnie miałam na myśli konkretne osoby, bardzo dobrze zarabiają i kupują dobry samochód, mieszkanie, a ja sobie w duchu myślę, że już dawno zainwestowałabym w aparat. Myślę o tym na takiej samej zasadzie jak ktoś widzi ładną dziewczynę, ale myśli "mogłaby się inaczej ubierać/mieć inny kolor włosów", nigdy bym tego nie powiedziała, wiem tylko, co JA bym zrobiła i rozumiem, że ludzie mają różne priorytety albo może one mają kredyty do spłacenia czy inne wydatki, które mnie nie powinny interesować.
Stary 2015-08-11, 21:19   #18
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam na myśli konkretne osoby, bardzo dobrze zarabiają i kupują dobry samochód, mieszkanie, a ja sobie w duchu myślę, że już dawno zainwestowałabym w aparat. Myślę o tym na takiej samej zasadzie jak ktoś widzi ładną dziewczynę, ale myśli "mogłaby się inaczej ubierać/mieć inny kolor włosów", nigdy bym tego nie powiedziała, wiem tylko, co JA bym zrobiła i rozumiem, że ludzie mają różne priorytety albo może one mają kredyty do spłacenia czy inne wydatki, które mnie nie powinny interesować.
Mogą też mieć wadę, której leczenie wiąże się z operacją i nie chcą się na nią zdecydować.
Stary 2015-08-11, 21:34   #19
bivalvia
Raczkowanie

Zwracam uwagę na zęby u innych, ponieważ mam ogromne kompleksy na punkcie własnych. Mają nieciekawy kształt, a zgryz mam niczym predator, dodatkowo moje zęby są duże, a mam małą buzię Na szczęście mogę w końcu założyć aparat ortodontyczny, więc mój kompleks nieco się zmniejszy
bivalvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-11, 22:14   #20
mc266
Zakorzenienie

Kiedy ktoś ma bardzo ładne zęby, proste, bielutkie to przykuwa to moją uwagę. Tak samo w drugą stronę - w przypadku bardzo dużych wad zgryzu. Natomiast przy dość przeciętnych zębach, raczej nie zwracam na nie zbyt dużej uwagi.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 22:15   #21
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ja jestem stuknięta na tym punkcie. Niemalże zaglądam ludziom w zęby. Ładne zęby są dla mnie ważniejsze niż uroda.
Siostro.

Aczkolwiek co do kształtu już białych i prostych zębów - tu sie nie da nic zrobić, żaden normalny dentysta sie nie podejmie dopiłowywania zdrowych zębów do ladnego kształtu, można tylko licówki porobić, co tez nie jest jakoś tam bez szkody, do tego kosztuje. Takze tego to sie nie czepiam, bo rownie dobrze mozna sie czepiac koloru oczu - owszem, mozna go zmienic soczewkami, ale bez przesady, badzmy ludzmi.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 23:12   #22
201605090958
Konto usunięte

Myslałam nad tymi zębami. Rażą mnie też bardzo biale zęby, są ludzie, którzy maja tak białe że mam wrażenie, że po zmroku świecą. Kiedys tak mieli celebryci, teraz robi się z tego moda. Najlepsze że ludzie zainwestowali i teraz się chwalą, więc odpowiedzia na wszystko jest okazanie z przesuszaniem pełnego garnituru ząbkow. Tia
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 08:10   #23
rozowo
Raczkowanie

Cytat:
to sie tyczy tylko dziewczyn?
Stary 2015-08-12, 08:16   #24
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rozowo Pokaż wiadomość
to sie tyczy tylko dziewczyn?
tak
Stary 2015-08-12, 08:51   #25
a34
Zakorzenienie

A to ciekawe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-08-12, 08:58   #26
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
nie no, zwracam uwagę na to, czy zęby są zadbane
a u facetów czy są w miarę kompletne
Ostre kryteria w przypadku facetów

Ja zwracam uwagę na to czy są kompletne, białe, nie uwalone kamieniem. Równe jak pod linijkę nie muszą być, ale też bardzo nierówne i krzywo powyrastane są dla mnie odstręczające.
W związku z czym jakieś 90% Rodaków jest poza moim zainteresowaniem.
Masakra jest z uzębieniem, szok i niedowierzanie.
Niedawno był artykuł w Polityce na ten temat. Dramat, tyle powiem.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ktoś, kto ma ewidentnie zaniedbane uzębienie (brzydki oddech, zęby z dziurami, nalotem, kamieniem nazębnym, uzębienie niekompletne) może się wozić i Audi za 200 tysięcy, a dla mnie i tak jest menelem.
Celnie
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 10:03   #27
pannaatopowa
Zakorzenienie

Na zęby zwracam uwagę. Bardzo. Nie muszą być idealnie, białe, idealnie równe (ja mam natualnie żółte zęby). Dla mnie jest ważne, aby oddech nie zabijał. O ile moge zrozumieć, że po zjedzeniu na mieście nikt nie leci myć zebów tak jak się z kimś spotykam a oddech smierdzi... no to sorry. Tak samo jest z przebarwieniami na zębach, kamieniem, dziurami, czy w ogóle czarne. No i jeśli zęby są każde w inną stronę, albo ich nie ma. Ja rozumiem, że zęby mogą wypaść, czy zostać wybite. Tymi tylnymi się nie przejmuje za bardzo, ale brak jedynek już razi.

Kiedyś pamiętam, że spotkałam się z facetem. Jego zęby miały brązowe plamy. Potem się go zapytałam dlaczego. Okazało sie, że w wodzie w jego mieście jest za dużo fluoru i przebarwia zęby. To się zgadza, bo koleżanka z tego miasta też tak ma. Inna dostaje uczulenia od wody tylko tam. Mówił, że leczenie ponoć jest bolesne i drogie. A mi tak głupio że zwróciłam uwagę na to.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 11:32   #28
ARAKSJEL
Hrodebert

Zawsze zwracam uwagę, dla mnie stan uzębienia jest wyznacznikiem higieny danej osoby. O ile braki- nawet te widoczne zaakceptuje, to przebarwienia, kamień itd. są nieakceptowalne. Na pastę i szczoteczkę stać każdego nie muszą być śnieżnobiałe ale czasami to co widzę to... delikatnie mówiąc odrzuca i nie da się tego wytłumaczyć niczym innym jak, brakiem higieny.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 11:44   #29
Magdalenja
Raczkowanie

Patrzę ludziom w zęby. Nie rozumiem jak ktoś komu wypadł ząb np jedynka może nic z tym nie robić (brak kasy, długie kolejki nie są żadnym usparawiedliwieniem)

Edytowane przez Magdalenja
Czas edycji: 2015-08-12 o 11:45
Magdalenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 11:52   #30
charsi
Zadomowienie

Ważne, żeby były zadbane, w miarę białe i równe, ale nie muszą być idealne jak z reklamy pasty.

sama nosiłam aparat, wybielam zęby od czasu do czasu i bardzo o nie dbam, więc zęby to jeden z tych elementów, na które szczególnie zwracam uwagę.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości