|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
podwójna owulacja
Hej dziewczyny !! Nie wiem czy temat był juz poruszany , jeżeli był to przepraszam ,ale muszę was się coś zapytać . Czy owulacja może wystąpić dwa razy w ciągu cyklu ? Jedni piszą ,ze tak , a inni zaś ,ze nie . Ja miałam tak : po okresie zaraz , gdzieś 11-12 dnia cyklu miałam mega ból owulacyjny i przeźroczysty ciągnący się śluz , potem wiadomo ,ze to zanikło . Jakiś tydzień później miałam to samo dokładnie . Co wy na to ?pomóżcie !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: podwójna owulacja
nie ma czegoś takiego jak podwójna owulacja . Owulacja moze wystąpić dwa razy owszem , ale w godzinnych odstępach czasowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
A ja z tego co wiem , to może być owulacja dwa razy . Ja np mam długie cykle bo 40 dniowe . I miewam właśnie owulacje na początku po miesiączce a potem gdzieś 20 dnia cyklu znowu ją mam .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem to niemożliwe. Organizm po owulacji zupełnie inaczej pracuje, zmienia się ilość hormonów, śluzówka macicy również nie wzrasta. A do owulacji występują hormony które są odpowiedzialne za wzrost śluzówki oraz wzrost komórki jajowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.