|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zmiana świadkowej
Cześć dziewczyny, założyłam nowy wątek, ponieważ chciałabym zmienić świadkową, ale nie wiem jak to zrobić…
Moją obecną świadkową jest, jak mi się wydaje, jedyna przyjaciółka. Poprosiłam ją, aby została moją starsza w zeszłym tygodniu i od razu pożałowałam swojej decyzji. Niestety, ale w ogóle się nie ucieszyła, że będzie najbliżej mnie w najważniejszym dniu mojego życia… ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, doradźcie co jej powiedzieć, żeby się nie uraziła?? Tylko nie piszcie proszę nic w stylu "porozmawiaj z nią szczerze", bo to nic nie da, to tak, jakby Wam ktoś kazał zakochać się w kimś, kto Wam się nie podoba. Po prostu czuję, że ona nie chce mi pomóc i nie będzie właściwą osobą na właściwym miejscu… |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zmiana świadkowej
no to dokładnie to jej powiedz, że w takim razie sobie przemyślałaś wszystko i jeśli ona się nie czuje na siłach, to znajdziesz kogoś, kto się tego podejmie.
myślę, że będzie jej to całkiem na rękę. a z tymi lokami i różową sukienką to na serio? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Powiedz że potrzebujesz świadkowej, która będzie z Tobą do końca, a skoro ona nie może to znajdziesz kogoś dla kogo to nie będzie kłopotem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no z sukienką i lokami był żart, sprawdzałam tylko na ile byłaby pomocna, bo gdyby mnie poprosiła, żebym miała coś w jakimś konkretnym kolorze, to starałbym się spełnić jej prośbę, a tutaj trafiłam na mur... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
aaaa, sorki, nie doczytałam
![]() jak ma takie podejście to wydaje mi się, że twoja decyzja będzie dla niej jak kamień z serca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Mówisz, że ona nie powiedziała tak ani nie, tylko że się nie nadaje. Więc zacznij rozmowę z nią od tego, że: skoro w zasadzie nie powiedziała, że będzie świadkową, tylko że się do tego nie nadaje, to nie chcesz jej na siłę pchać do roli w której się nie widzi. I że może spać spokojnie bo już znalazłaś osobę, która się podejmie tej roli i która uważa, że świetnie się tej roli widzi. Jak przyjaciółka będzie zaprzeczać mówiąc, że to jednak żaden problem, to Ty życzliwie odpowiesz: "Ależ nie, naprawdę nie musisz, już pytałam koleżankę i od razu powiedziała tak, więc załatwione, nie ma problemu."
![]() Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2015-05-04 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Dostojna peema.
|
Na twoim miejscu nie miałabym skrupułów tylko powiedziała, że skoro taki jest jej entuzjazm to znajdziesz kogoś innego i tyle :P Moim zdaniem bycie czyimś świadkiem to zaszczyt i dziwię się, że twoja przyjaciółka tak zareagowała.
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
powiedz jej może, że potrzebujesz kogoś bardziej zainteresowanego całym wydarzeniem, i kogoś kto sie zaangażuje. Bo moim zdaniem o to chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja na twoim miejscu zmieniłabym świadkowa. Miałam podobną sytuację- jedna z najlepszych koleżanek. Poprosiłam ją o bycie świadkowa. Niby się ucieszyła, ale dało się wyczuć, że coś jest nie tak. ale pomyślałam, że może jest w szoku, że ta ja wybrałam😀 Powiedziałam, że niech przemysli I da znać za 2 dni. Nic się nie odezwała. Dla pewności zadzwoniłam i jeszcze raz się zapytałam. To były wyręty, że nie bo nie ma się w co ubrać, że nie ma partnera i będzie sama- zna mnie, narzeczonego. poza tym będzie 3 wolnych facetów w tym świadek. Kolejny powód nie ma pieniędzy- co też nie jest prawda choć też zapewnialam, że zapraszam ja bo ja lubię. Jeszcze kilka durnot wymieniać zaczęła.. ale grzecznie podziękowalam I zakończyła rozmowę. Nawet już nie zapraszam jej na ślub. I nawet nie chodzi o to, że nie chce być świadkowa, ale o sposób jaki mnie potraktowała. Po 8 latach dość bliskiej znajomości nawet nie raczyła wysłać sms, że nie chce.
W końcu zaproponowałam innej dziewczynie, która szczerze się ucieszyła i mam nadzieję, że sprawdzi się. Choć ja osobiście nie wymagam praktycznie nic od świadkowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Może powiedz że ktoś z rodziny bardzo nalega na świadkowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Niedawno byla swiadkowa i widocznie to za duzo jak na jej mozliwosci.Pewnie ta panna mloda byla tak upierdliwa ze ma dosc swiadkowania.Nie mogla powiedziec nie ,wiec dala biedna wymijajaca odpowiedz.Wez kogos innego i tyle.Ja tez bylam swiadkowa u kumpelki ,to mnie jej slub i wesele tak wymeczylo psychicznie ze musialam wziasc tydzien urlopu by dojsc do siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba tak zrobię ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wife!
|
Czy to aby na pewno Twoja przyjaciółka? Gdyby nią była to mega by się ucieszyła, że będzie z Tobą w najważniejszym dla Ciebie dniu, albo powiedziałaby, ze boi się, że Cię zawiedzie bo to za duża odpowiedzialność itd...
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Sprawa na szczęście zamknieta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.