|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy zmienić klasę???
Witam. Wybieram się do II klasy liceum o profilu humanistycznym. Jako że od przedszkola fascynuję się historią, jestem z niej najlepsza w klasie, podobnie z WOS-em. Jednak z polskiego jestem co najwyżej przeciętna - wypracowania to dla mnie tragedia, nie jestem typowym humanem. Planowałam zostać prawnikiem i historykiem, gdzie liczy się historia, WOS i angielski (UJ) lecz w ostatnich miesiącach pomyślałam, że ekonomia (FiR) to jest to. Makroekonomia mnie interesuję a na prawo chciałam iść z braku alternatywy po humanie. W związku z tym zastanawiam się nad zmianą profilu na mat-geo-ang, dzięki czemu mógłabym iść na FiR na UEK. Z matmy jestem dobra, choć wiem że teraz to była tylko podstawa. Z anglika też, choć teraz zdecydowanie mogłabym go podszlifować co jest dla mnie bardzo ważne. Kolejną zaletą jest brak rozszerzonego polskiego - 9 godzin z najbardziej wymagającą nauczycielką powoduje u mnie skarajną depresję.
![]() ![]() Co Wy zrobilibyście na moim miejscu? A, i czy da się przygotować na maturę z WOS-u nie mając jej tak naprawdę w ogóle w szkole? Edytowane przez Kama012 Czas edycji: 2015-08-17 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy zmienić klasę???
Cytat:
Jeśli chcesz tej ekonomii, to zmień profil skoro na nim nauczysz się na maturę, która da Ci możliwość dostania się tam, a historię pozostaw w sferze zainteresowań - to, że coś lubisz nie znaczy, że od razu musisz się tego uczyć w szkole, albo zdawać z tego maturę. Ja tak mam z łaciną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja chodziłam do technikum i zdałam bardzo dobrze rozszerzony WOS.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Chodzi mi o to czy uczyłaś się na bieżąco WOS-u z innymi przedmiotami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.