|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
rozszerzony angielski- stara matura - książki do polecenia - ile słówek muszę umieć?
Nie dostałam się na te studia co chciałam, więc idę na wieczorowe i postaram się poprawić maturę. Poprawiać będę WOS, polski no i angielski- wszystko w rozszerzeniu. Maturę pisałam w 2014 roku więc obowiązuje mnie jeszcze stara matura.
Najbardziej boję się angielskiego- w 2014 roku z podstawy miałam 92%,a z rozszerzenia zaledwie 45%... No i muszę swój wynik podnieść do jakiś 70%... ciężko mi będzie połączyć studia z poprawą matury i nie wiem, czy nie porywam się z motyką na słońce. Mam plan przerobić gramatykę, uczyć się słówek i rozwiązywać arkusze z poprzednich lat, ale nie wiem z jakich książek mam korzystać. Może ktoś coś poleci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: rozszerzony angielski- stara matura
w tym roku poprawiałem m.in angielskiR w starej podstawie i od siebie mogę polecić repetytorium Express Publishing V. Evans do rozszerzenia. Jest tu wszystko - grama, czytanki, słuchanki i jeszcze raz grama. Przerobiłem prawie całe repetytorium(o leniwy ja, opuściłem phrasale). Przed samą maturą robiłem też ćwiczenia z Matura Companion do rozszerzenia, które znalażłem na chomikuj. To też mogę polecić, bo dzięki temu z gramy miałem 4/5 a nie 1,5 jak w pierwszym roku.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
stara matura z angielskiego- rozszerzenie
...
Edytowane przez hurricaneee Czas edycji: 2015-08-20 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.