![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
balsamy brązujące - po jakim czasie efekt opalenizny?
W związku z tym, że nie lubię się z samoopalaczami zamierzam sięgnąć po jakiś balsam. Po ilu użyciach będzie już coś widać?
![]() Są tu jakieś bladolice kobietki? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: balsamy brązujące - po jakim czasie efekt opalenizny?
[1=af63d773ced7e0e9556604a 7878ebff427805fcd_6871978 14530e;51654255]W związku z tym, że nie lubię się z samoopalaczami zamierzam sięgnąć po jakiś balsam. Po ilu użyciach będzie już coś widać?
![]() Są tu jakieś bladolice kobietki? ![]() ![]() Ja używam kawowego z lirene. Wydaje mi się, że działa szybko, 2-3 użycia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jestem bardzo blada, boję się samoopalaczy i balsamów, ale od czegoś zacząć trzeba... Chętnie poczytam, co polecacie dla bladziochów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja też poczytam, bo też jestem blada. Na słońcu zdycham albo nie równo się opalam, po solarce wszystko mnie piecze
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja właśnie używam tylko tego kawowego, ale jestem zadowolona. Równo opala, szybko i nie jest drogi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Life is a drink ...
|
Uzywalam wielu balsamów brazujacych i moje propozycje są takie :
ZIAJA Sopot Spa daje opalenizne po 3 godzinach i to po pierwszym użyciu. Kolastyna balsam do karnacji ciemnej daje podobny efekt ale pachnie ładniej. Lirene ten sławny coffe cos tam zuzylam ale efekt był marny. Z samoopalacz polecam Dax'a w piance.
![]() |
#7 |
Szef ds. Wymianek
|
Ziaja rzeczywiście działa szybko, ale w moim przypadku równie szybko był zbyt ciemny efekt, no i śmierdzi grzybem^^.
Ostatnio, poza rajstopami w spreju, które są moim numerem 1, używam, jeśli już, mleczka brązującego L'Oreala, wersji jaśniejszej, efekt jest już w zasadzie po 1 - 2 dniach.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Niby wszystko fajnie efekty opalenizny są ale zawsze czuc ten dziwny smród nawet w najdelikatniejszym balsamie z orzechem i bursztynem. Czy są jakieś ktore wcale nie smierdza?
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raróg
|
Bardzo fajne jest brązujące masło do ciała Bielenda Orzech & Bursztyn.
Ja na początku zauważyłam lekkie zbrązowienie skóry, więc odłożyłam sobie na lato, bo kupiłam jakoś wczesną wiosną. Myślę, że używane codziennie da efekty. Ma przyjemną konsystencję szybko wchłaniającego się masełka. Polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Szef ds. Wymianek
|
Wydaje mi się, że to mleczko brązujące L'Oreala, o którym wyżej pisałam, niezbyt śmierdzi (dawno nie używałam, stąd pewna nie jestem).
![]() |
![]() |
#11 | |
Raróg
|
Bielenda nie śmierdzi na pewno. Przetestowana
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja lubię st.tropez
https://www.douglas.de/douglas/searc...x=0&search.y=0 jest super, ma kolor, więc widać, gdzie się do nałożyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
summer vibes;)
|
Ja też używam kawowego z Lirene, do ciemnej karnacji, bo lepiej brązuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
też używam kawowego Lirene. Genialny jest. Wieczorem się posmaruje, a rano jestem o ton ciemniejsza. Minus brudzi ciuchy. Nie polecam za to balsamu Kolastyny.. ładnie pachnie kokosem, ale u mnie się nie sprawdza - w sumie oprócz nawilżenia nic nie robi.
Aaaaa i nie wiem jak balsamy z Daxa, ale chusteczki brązujące są na prawdę super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecsam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-arganowa.html
nie śmierdzi ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam , że dove jest polecane ale nie mam pojęcia które to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja to mam pecha do samoopalaczy/ balsamów brązujących. Każdy który nakładam robi ze mnie marchewkę. Nie jestem blada, mam opalona skórę od solarium ale nie mogę też chodzić na solarium 3 x w tygodniu. Stosowałam różne: dove, ziaja, lirene,johnson,eveline. I po każdym robi mi się pomarańczowy odcień skóry a nie brązowy yhhhh...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Jeśli nogi mam blade, to po balsamie będą brazowe>? Nie chcę brązowych, marzy mi się lekka opalenizna. Z brązowymi będę wyglądać mega sztucznie.
Górę mam lekko brzoskwiniową, nogi blade, trzeba to jakoś wyrównać. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Szef ds. Wymianek
|
Kaguyo, nie wiem jak to jest u innych, ale u mnie taki specyfik po jakichś 3 - 4 dniach regularnego używania daje efekt dość brązowych nóg (a na pewno sporo ciemniejszych od reszty ciała, którą staram się chronić przed promieniami słonecznymi), stąd między innymi wolę rajstopy w spreju.
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Szef ds. Wymianek
|
Są zawsze niby wersje "light" i przeznaczone do jasnej karnacji - ale ja właśnie tych używam, i uzyskuję efekt jak wyżej. Acz możliwe, że moja skóra, pomimo że normalnie raczej jaśniejsza niż ciemniejsza, łatwo chłonie składniki brązujące (ja się również łatwo i szybko opalam).
Ale nie ma to jak samemu wypróbować - kup może jeden z polecanych wyżej balsamów i użyj bardzo delikatnie (ja mam tendencję do obfitego aplikowania, może stąd takie, a nie inne efekty), możliwe, że efekt Cię zadowoli ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zawsze jestem ostrożna, nawet jak pierwszy raz hennowałam brwi, to trzymałam 10 sekund ![]() Cóż, kupię ten dla blondynek i wypróbuję. Najwyżej będę potem musiała dłużej opalać górę, żeby się wyrównało. Ale nie wyobrażam siebie brązowej. To niemożliwe. Po prostu fizycznie niemożliwe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja używam Dove do ciemnej karnacji, chociaż mam jasną. Po jednej aplikacji skóra wygląda jak muśnięta słońcem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja również przyłączam się do grona miłośniczek balsamu brązującego Lirene. Mam bardzo blady odcień skóry, a po jednej aplikacji nabiera ona pięknego, ton ciemniejszego, koloru. Tego typu produkty zazwyczaj stosuję na noc, bo - nie oszukujmy się - każdy posiada (mniej lub bardziej) specyficzny zapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
kaguya, mam podobnie! Nie jestem w stanie opalić nóg, nigdy nie byłam
![]() ![]() ![]() Miałam taki etap, że mnie to nie wzruszało, ale teraz jakoś zaczyna przeszkadzać ![]() Po Waszych wypowiedziach widzę, że trzeba będzie na zasadzie loterii coś wypróbować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
To wybieramy się na łowy
![]() Wiesz, ja blade lubię, o ile są gładkie i zdrowe. Ja mam pryszcze po wrosniętych włoskach, żylaki, pajączki - na bladej skórze to bardzo widać. Nie chcę tylko efektu brudnej opalenizny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51660978]Ja uzywam L'oreal o tego http://www.boots.com/en/LOreal-Subli...200ml_1255930/ to moj pierwszy tego typu produkt, wiec nie mam porownania, ale moim zdaniem ok. Wychodzi ladny kolor, potrzebujesz tak 2-3 uzyc, zeby miec "opalenizne". Tylko powiem Ci, ze moje lydki nigdy sie nie opalaja ani na sloncu i w tym przypadku tak samo, takze teraz przy 3 aplikacji naloze go na same lydki, bo wszystko mam opalone tylko nie to :P Nie wiem co ze mna nie tak.[/QUOTE]
Dzięki , a czy kolor się stopniuje czy wychodzi ciemny brąz. Jestem dość blada i lubię delikatny efekt. A czy nie śmierdzi? ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Delikatny efekt dawal mi rossmanowski balsam brązujący ten dla jasnej karnacji. Tylko trzeba sie nim codziennie smarować zeby byl efekt. Wg mnie śmierdział... ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- A rajstopy w spray zmywają się w kontakcie z wodą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
summer vibes;)
|
Z Sally Hansen nie, przynajmniej u mnie. Co do balsamów brązujących to naprawdę ten z Lirene jest super i ten do jasnej karnacji da delikatny odcień. Miałam go i jak dla mnie daje za słaby efekt, a z natury jestem prawie jak duch
![]() ![]() Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2015-06-07 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja stosuję regularnie [z powodu takiej a nie innej metody depilacji muszę robić częste peelingi i mając nawet całe cało opone, łydki mam zawsze białe].
Mam dwa ulubione: Dove i Lirene. Dave daje trochę żółtawy efekt.No i jest droższe, więc używa częściej tego drugiego. Lirene - bardzo ładny, naturalny odcień opalenizny. Nie za mocny, nie za słaby. Tylko niezależnie od cery kup ciemniejszy. Ja po peelingu i kąpieli smaruję wieczorem, rano mam piękny kolor skóry. Jak użyję w dzień, to ładnie wygładza skórę. Nie brudzi jak wsiąknie. Jak chcę mieć wyjściowe nogi, to smaruję dwa dni pod rząd i mam piękny, naturalny kolorek. Potem co 2 dni dla poprawki, czasem nawet co 3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.