Jak ją sprawdzić??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-22, 20:55   #1
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Jak ją sprawdzić???

Witam...

Ponieważ już nie raz widziałam jak pomocne możecie być Wizażanki drogie, pomyślałam, że może Wy podsuniecie mi jakiś pomysł...

Otóż chodzi o mojego brata. Kilka dni temu zakończył swój 2-letni związek. Troche sie miedzy nimi nie układało, ale nie myślałam, że to wróży koniec. Okazało się, że pojawiła się TA druga. I moje obawy są związane właśnie z nią. Boję się, żeby to nie była zwykła, przepraszam za wyrażenie, "blachara"... lecąca na kasę i fajny samochód, za którym ludzie czasem oglądają się na ulicy. Opinie jakie słyszałam o niej nie są najlepsze (chodziła wcześniej z kumplem mojego brata!), ale może to zwykłe plotki, no nie wiem... Nie mniej jednak zastanawiam się ciągle.

Może uznacie, że jestem nadopiekuńcza czy coś takiego. Może faktycznie przesadzam... Ale mój brat to naprawde fajny gość i nie chciałabym, żeby się "przejechał". Dlatego zastanawiam się czy jest jakiś sposób, zeby sprawdzić tą pannę... Myślicie, że to wogóle możliwe?

Jeśli macie jakiekolwiek pomysły piszcie... Liczę na Waszą pomoc.
Stary 2008-04-22, 21:20   #2
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666
Dot.: Jak ją sprawdzić???

Ja myślę, że jeśli Twój brat jest zakochany w niej to nie będzie liczył się z opiniami innych. Zwykle tak bywa ze najbardziej się ufa swojemu partnerowi a nie ludziom, którzy plotkują na jego temat.
Obawiam się, że jak jemu coś powiesz może to być tylko powodem wielkiego nieporozumienia. (przechodziłam kiedyś przez coś podobnego).
A co do pomysłów... to szczerze nie mam pojęcia. Po prostu obserwuj ją i nie kieruj się uwagami jakiś tam znajomych... znajomego... itp. A może jakaś Twoja dobra koleżanka ją zna i jest w stanie coś więcej powiedzieć. Jej były chłopak na pewno nie jest najlepszym doradcą

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 21:31   #3
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

No wlasnie on nie liczy sie z opiniami innych. Moze troche tylko zastanawia sie co bedzie jak wszyscy sie dowiedza, ale stwierdzil, ze pier.... go to i tak.
Ja nawet nie probuje rozmawiac z nim na ten temat ani mowic o swioch podejrzeniach, bo wiem ze skonczyloby sie to klotnia i pretensjami, a tego nie chce.
Stary 2008-04-22, 21:44   #4
dzustam
Zakorzenienie

Sprawdzisz ją obserwując podczas trawania związku Twojego brata.

Innej możliwości nie widzę.

Rozumiem Twoje obawy: była dziewczyna kolegi brata, niepochlebne opinie...

ale Twój brat ją wybrał i teraz jej rodzina może się zastanawiać, czy Twój brat jest dobrą partią dla niej, bo był kumplem jej byłego chłopaka, może zachowal się nie fair i ją odbił

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 22:12   #5
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cannabis84 Pokaż wiadomość
Witam...

Ponieważ już nie raz widziałam jak pomocne możecie być Wizażanki drogie, pomyślałam, że może Wy podsuniecie mi jakiś pomysł...

Otóż chodzi o mojego brata. Kilka dni temu zakończył swój 2-letni związek. Troche sie miedzy nimi nie układało, ale nie myślałam, że to wróży koniec. Okazało się, że pojawiła się TA druga. I moje obawy są związane właśnie z nią. Boję się, żeby to nie była zwykła, przepraszam za wyrażenie, "blachara"... lecąca na kasę i fajny samochód, za którym ludzie czasem oglądają się na ulicy. Opinie jakie słyszałam o niej nie są najlepsze (chodziła wcześniej z kumplem mojego brata!), ale może to zwykłe plotki, no nie wiem... Nie mniej jednak zastanawiam się ciągle.

Może uznacie, że jestem nadopiekuńcza czy coś takiego. Może faktycznie przesadzam... Ale mój brat to naprawde fajny gość i nie chciałabym, żeby się "przejechał". Dlatego zastanawiam się czy jest jakiś sposób, zeby sprawdzić tą pannę... Myślicie, że to wogóle możliwe?

Jeśli macie jakiekolwiek pomysły piszcie... Liczę na Waszą pomoc.

wydaje mi sie ze nawet jesli bedziesz chciala mu cokolwiek przetlumaczyc, to raczej do niego nie trafi. musial sie rzeczywiscie zakochac, skoro po dwoch latach tak z dnia na dzien wszedl w nowy zwiazek. No chyba ze to trwalo gdy jeszcze chodzil z poprzednia dziewczyna, co stawia pod znakiem zapytania jego "fajnosc"
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 22:36   #6
kr0pka
Zakorzenienie

Może on jest z nią, żeby odreagować tamto rozstanie?

Wiesz, ja też mam brata i zazwyczaj zawsze go bronię przed blacharami, bo lecą na jego motocykl, więc z takimi warto uważać. Jeśli ona naprawdę taka jest, to prędzej, czy później i tak zakończy ten związek, a Twój brat będzie załamany, więc obserwuj ją i lekko sugeruj bratu, że to może jednak nie ta pisana. Jezeli macie dobre kontakty, to powinien wziąć sobie to do serca, a jesli nie to nalezy te kontakty poprawić

Lewy pas, gaz i płynę..
kr0pka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 22:52   #7
maupka Chicca
Raczkowanie

a ja uwazam ze nie powinnas jej sprawdzac.To decyzja Twojego brata i jego sprawa To co mowia ludzie to wiesz trzeba czasem podzielic przez dwa moze ta niepochlebna opinia jest przesadzona.Po prostu wrzuc na luzzzz.A jak juz cos to czlowiek uczy sie na bledach niektorych nie da sie uniknac trzeba je przerobic
maupka Chicca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-22, 22:59   #8
oliweczka11998855
BAN stały

A może po prostu postaraj się ją poznać....... Usiać z nią raz czy drugi jak będzie u Twojego brata i porozmawiaj, myślę że to może okazać Ci sie pomocne, z rozmowy można wiele wywnioskować.
oliweczka11998855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 23:49   #9
ONCIA86
Zadomowienie

PO co sprawdzanie?
Skoro twoj brat wie, jaka ma opinie ta dziewczyna, skoro zgodzil sie na to wszystko, zaakceptował to, jak postrzegaja ja inni ludzie, to Tobie za przeproszeniem nic do tego. Jak dziewczyny juz pisały, mozesz ja obserwowac, gdy np spedza czas z twoim bratem u was w domu.. I tyle. Jestes siostra, a nie opiekunka. Twoj brat chyba nie ma 12 lat?
Stary 2008-04-23, 07:57   #10
nicegirl
Zadomowienie

widzisz nawet jeśli jest taka, jak o niej slyszalas, Twoj brat z pewnoscia nie bedzie nikogo sluchal. Ja bym sie nie wtracala, jesli faktycznie jest taka, na pewno predzej czy pozniej wyjdzie samo
nicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-23, 08:03   #11
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicegirl Pokaż wiadomość
widzisz nawet jeśli jest taka, jak o niej slyszalas, Twoj brat z pewnoscia nie bedzie nikogo sluchal. Ja bym sie nie wtracala, jesli faktycznie jest taka, na pewno predzej czy pozniej wyjdzie samo

nie ma sposobu żeby ją "sprawdzić" tak, żeby sie nie domyśliła

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-23, 09:31   #12
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:
Napisane przez biala17a Pokaż wiadomość
musial sie rzeczywiscie zakochac, skoro po dwoch latach tak z dnia na dzien wszedl w nowy zwiazek. No chyba ze to trwalo gdy jeszcze chodzil z poprzednia dziewczyna, co stawia pod znakiem zapytania jego "fajnosc"
No wlasnie najbardziej mnie dziwi, ze tak z dnia na dzien. On twierdzi, ze do tamtej juz dawno nic nie czul, tylko nie mogl podjac decyzji o rozstaniu.
Czy to juz zakochanie to nie wiem. Raczej zauroczenie wedlug mnie. Chociaz nie przecze, ze moze sie przerodzic w cos glebszego, kto wie...

Cytat:
Napisane przez kr0pka Pokaż wiadomość
Może on jest z nią, żeby odreagować tamto rozstanie?
Mysle, ze w jakims stopniu tak wlasnie jest...

Cytat:
Napisane przez ONCIA86 Pokaż wiadomość
PO co sprawdzanie?
Skoro twoj brat wie, jaka ma opinie ta dziewczyna, skoro zgodzil sie na to wszystko, zaakceptował to, jak postrzegaja ja inni ludzie, to Tobie za przeproszeniem nic do tego. Jak dziewczyny juz pisały, mozesz ja obserwowac, gdy np spedza czas z twoim bratem u was w domu.. I tyle. Jestes siostra, a nie opiekunka. Twoj brat chyba nie ma 12 lat?
Nie moj brat ma 21 lat. Ale ja jako siostra powinnam mu doradzic, a jesli trzeba przestrzec lub pomoc otworzyc oczy. W koncu od czego ma sie starsza siostre Milosc jest slepa podobno, dlatego czasem latwiej zobaczyc pewne rzeczy komus kto stoi z boku.

Jesli zas chodzi o te plotki na jej temat, to tak naprawde w nie nie wierze. Tak jak ktos tu napisal, byly chlopak nie jest najlepszym doradca. Dlatego dopuki sama nie zauwaze czegos co da mi podstawy, zeby uwierzyc, bede je puszczala mimo uszu.

Co do wtracania to ja nie chce wchodzic z butami w jego zycie, bo wiem ze nie mam prawa. Dlatego nie mowie mu narazie o swoich podejrzeniach. Gdyby okazalo sie jednak, ze mam racje to pogadam z nim, sprobuje mu to wyperswadowac, a jesli sie nie uda, no coz jego problem i on poniesie tego konsekwencje. Pozostanie mi to jedynie uszanowac. A moze sie myle i ona wcale nie jest taka. Czas pokaze. A narazie bede obserwowac. Zaczne od dzis, bo bedzie u nas w domu.

Edytowane przez Cannabis84
Czas edycji: 2008-04-23 o 10:39
Cannabis84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-23, 10:27   #13
koKOro
Zakorzenienie

może i powinnaś mu doradzić, ale dopiero jak Cię o to poprosi

zostaw to bratu

zakorzenienie

Edytowane przez koKOro
Czas edycji: 2008-04-23 o 10:29 Powód: dopisek
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości