|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przepuklina na kręgach szyjnych
Mam pytanie odnośnie przepukliny na odcinku kręgosłupa jak napisałam w tytule. A mianowicie jakie są metody jej leczenia, czy tylko operacja? jaką terapię,masaże, zastosować? pisałam o objawach w wątku o pytanie dot. zmian zwyrodnieniowych ale teraz diagnoza się zmieniła..i nie wiemy co robić?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: przepuklina na kręgach szyjnych
Dam Ci pewną radę. Zobacz w archiwum czy jest odpowiedź na nurtujące Cię pytanie, lub przeczytaj inne wątki są tam informacje o przepuklinie szyjnej. Po co zakładać nowe wątki skoro są podobne i możesz z nich czerpać wiedze, informacje..! Pozdrawiam =*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiem iz takie porady mogą mieć jedynie charakter poglądowy. Jak sama Pani widzie min dlatego, iz juz w trakcie odpisywania zmieniła się diagnoza. czy ostatecznie? Nawet juz same opisywanie objawów przez osobe trzecią jest dalekie od pierwotnych odczuć.
Pewnych spraw nie da się nawet przyblizyć przez internet. Podstawa to kliniczna diagnostyka, potem zespołowe leczenia. Owszem w którymś momencie masaż bedzie ważnym elementem, ale bynajmniej nie najważniejszym. Ufam, iż znajdziecie optymalne rozwiązanie. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Asiu, przede wszystkim przeczytaj watek, ktory poprzednio zapoczatkowalas. Sadze, ze znajdziesz tam wiele odpowiedzi na nurtujace cie pytania.
Czy w tym przypadku chirurgia bedzie potrzebna? Najlepiej skonsultuj sie z ortopeda. Byc moze bedzie tu rowniez konieczna wizyta u neurologa (jako druga opinia). Niestety, w przypadku przepukliny, metody zachowawcze sa bardzo malo skuteczne, a czesto przeciwwskazane. Ale decyzja nalezy do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.