![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Pielęgnacja włosów a basen - porady, polecane kosmetyki etc.
Ostatnio zaczęłam znów chodzi na basen, a tam wiadomo woda mocno chlorowana
![]() wlosy mam z lekka tendencja do przetluszczania przy nasadzie, koncowki wprost przeciwnie. myslalam, zeby myc je szamponem (planuje zakup L'oreala z Nutri Ceramidami do wlosow zniszczonych) i moze warto byloby kupic odzywke bez splukiwania-tylko nie wiem jaka. macie jakies typy? aha i co sadzicie o tym nowym olejku do wlosow z Gliss Kura z serii Asia Beauty? chodzi mi o to, zeby ten chlor za nadto nie wysuszyl mi wlosow i nie powodowal siana na glowie no i zeby koncowki nie przesuszyly sie (mimo, ze wlosy mam jasny braz, niefarbowane obecnie-powrot do naturalnego koloru). bylabym wdzieczna za wszelkie rady ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
Aha, zapomnialam dodac, ze odzywka bez splukiwania o jaka mi chodzi to raczej jakis olejek, a nie np gliss kur bez splukiwania "plynny jedwab" albo "regeneracyjne"- one tylko pomagaja w rozczesaniu a nie dbaja o nawilzenie wlosow.
czekam na Wasze propozycje ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
up up up
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
żadnego odezwu
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PIELęGNACJA WłOSóW PO BASENIE-CO POLECACIE?
Silker UNA - mam i jest najlepszy na świecie, włosy nawilżone, gładkie, lśniące i nie powoduje dodatkowego przetłusczania, moje włosy go normalnie chłoną jak gąbka, a poza tym mogę polecić szampon do włosów i ciała Alfaparf Sole Mare, kiedyś używałam i byłam bardzo zadowolona, bo rzeczywiście łagodnie działał i chyba lepiej wypłukiwał chlor z włosów.
http://amstar.bazarek.pl/opis.php/tid,40277/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() czekam takze na Wasze inne typy ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PIELęGNACJA WłOSóW PO BASENIE-CO POLECACIE?
Silker Una dostaniesz na Allegro, to coś jak jedwab Biosil, czy kryształi Dory, RB ale w moim odczuciu duzo skuteczniejsze i przyjemniejsze w uzyciu, ja je stosuję tez na dłonie, bo fantastycznie wygładza i nawilża
![]() A może jeszcze popróbuj z odzywkami typu leave-it ? albo może jakaś szybka 30-sekundowa maseczka jak słynna i skuteczna Wella SP ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Basen vs. włosy...
Hejka.Chciałabym się Was poradzić w sprawie pielęgnacji włosów, a dokładniej zabezpieczania ich przed chlorowaną woda basenową...Od jakiegos czasu zaczęłam reglularnie chodzić na basen ale zauważyła że od tego tez czasu moje dłuugie włosy wyglądaja coraz gorzej....Co robic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Basen vs. włosy...
Ja też bym się chętnie dowiedziała czegoś na ten temat. A jak jeszcze wejdę pod basenową suszarkę to mam jedno wielkie siano...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Żandarm na emeryturze
|
Po pierwsze - pływać w czepku
![]() Po drugie - podobno najlepiej zabezpieczyć włosy pod czepkiem dowolną odżywką spłukiwalną, ale jej nie spłukiwać. Zrobić to dopiero po wyjściu z basenu.
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja plywam w czepku gumowym,ale niestety niewiele on mi daje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hmmm...W czepku to zawsze bo inaczej nie wpuszczają...A z ta odzywką to fakycznie pomysł godny wypróbowania....Macie jeszcze coś w zanadrzu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hmm....Skoro tak mówisz to ja tez spróbuje.Ide dziś na 21:30 na basen to zobacze jak to bedzie działać. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hejka, wiecie co? Byłam wczoraj na basenie i zrobiłam tak jak radziła Noor z ta odżywką pod czepek i jestem pozytywnie zaskoczona. Włosy faktycznie się super "zachowywały" przy suszeniu. Nie spuszyły się, brak efektu siana i nie elektryuja się dziś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No i jak Wasze włoski po basenie z odżywką?? Bo u mnie jest suuper
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
a co robicie z dlugimi wlosami ,w jakas kitke i pod czepek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dlugie wlosy i za maly czepek (o tym,ze sa rozmiary dowiedzialam sie po fakcie zakupienia obecnego
![]() ![]() ![]() Dawno nie bylam na basenie (przez babskie sprawy i swieta),ale odzywka przed nalozeniem czepka to swietna sprawa.Dziala,pomaga i wogole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja zwiazywalam w kucyka,potem zaplatalam z tego warkoczyk i tez go oplatalam wokók gumeczki i zwiazywalam druga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ale ta odżywka nie wypłukuje się podczas pływania ?
Ja muszę się koniecznie na basen zapisać, ale dopiero na ferich, i muszę nowy kostium sobie sprawić itd, ale też mnie interesuje jak zabezpieczyć te włosy przed wodą chlorowaną... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Mi też się wypłukuje bo np. podczas odpoczynku czuje w ustach gorzki posmak odżywki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
A nakładacie odżywkę na mokre czy na suche włosy? I czy podczas wypłukiwania się jej w basenie nie widać śladów na wodzie? Nie chciałabym, żeby ktoś mnie ochrzanił za zanieczyszczanie wody:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
ps jak wejsc na basen z odzywka? lekka przesada
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Izmonek nie lekka przesada tylko cheć dbania o własne włosy.... Jakich odzywek używacie? Ja mam Dove Wzmacniającą w takim błękitnym opakowaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz koncze Timotei z migdalem i wanilia.W kolejce czeka juz Pantene jakas tam odbudowa,czy inna regeneracja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Myśle ,że warto też zwrócić uwage na czepek... w silikonowym włosy mają zdecydowanie mniejszy kontakt z chlorwaną wodą niz w przypadku uzywania takiego z materiału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
tylko ze silikowanowy wyrywa wlosy
![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.