|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() blondynka zrobiona na czarno :(((
Cześć dziewczyny!
Mam ogromną prośbę o poradę z cyklu "ojej, narozrabiałam, co robić??!!" ![]() Jestem naturalną dość jasną blondynką ale w ostatni dłuugi weekend zaszalałam i poszłam do fryzjera. Najpierw położyłam sobie brązową farbę zmywalną (colour touch welli) która niestety złapała na rudo i nierówno niewiele myśląc...poleciałam do fryzjera zniwelować ten efekt...ech... Fryzjerka położyła mi na to farbę L'oreala która miała dać kolor brązowy, ale złapała na prawie czarno ![]() ![]() Uważam, że bez sensu (poza nauczką) wydałam już na to mnóstwo pieniędzy, bo zdecydowanie mogę mieć najwyżej jaśniutki brąz a w ciemnym czuję się jak „obca Pani” ![]() Stąd pytanie: czy znacie sprytne sposoby które pomagają farbie w zmywaniu się? ![]() Co tu kryć…chciałabym wrócić do blondu ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() Noa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: blondynka zrobiona na czarno :(((
maialam kiedys odobny napad "glupoty" na jasnym blondzie zrobilam czare pasemka!! wygladalam tragicznie ale nie bylo mnie stac na wizyte u fryzjera...wiec kupilam rozjasniacz joanny nalozylam na pasemka i potem pomalowalam dopiero znowu na jasny blond! dodam ze kosztowalo to sporo kondycje moich wlsow nikomu nie polecam tej metody ale ja nie moglam na siebie patrzec@@
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam ,że ta fryzjerka która położyła Ci ten brąz wykazała sie brakiem fantazji. Wiaomo, ze wszystkie odcienie na jasnych włosach mocniej chwytają, a już z brązami to trzeba bardzo uważać. Domowym sposoben na wypranie farby gdy kolor wyjdzie za cimny jest mycie ich szmponem rzeciwłupieżowym typu Nizoral, ściągnie on trochę kolor z włosów. Ale efektem może być znów rudawy połysk ( jeżeli odcień tego brązu któty masz na włosach jst ciepły) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć,
dziękuję Wam dziewczyny za błyskawiczne odpowiedzi ![]() Spróbuję z szamponem przeciwłupieżowym, może choć trochę "pojaśnieję" ![]() Jak myślicie, czy "coś" jeszcze się da z tym czarno - brązem zrobić? Tak żeby wrócił blond lub jasny brąz? ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam cielutko ![]() Noa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Myj włosy szamponem rozjaśniającym do blond włosów np. Avonu, a jak do fryzjera do Jean Louis David.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Z domowych sposobów to słyszałam kiedys, że aspiryna pomaga szybciej pozbyc się niechcianego koloru. Rozpuszczasz kilka tabletek w wodzie i płuczesz w tym włosy. Ale szczerze mówiąc nigdy nie przetestowałam tej metody i nie wiem czy działa, ale spróbowac zawsze można. Aspiryna nie jest droga.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
x
Edytowane przez zabcia111 Czas edycji: 2010-01-21 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tez kiedys tak zrobilam. Baardzo jasne blond wlosy zafarbaowalam na kolor "zloty szatyn" (dodam ze jestem latem wiec to byla juz totalna porazka) Mylam szamponem 2 rrazy dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Co do rozjasniania wlosów przez blondynki,to odradzam,moja koleznka miala jasny blond i od kiedy je rozjasnila wysrastaja jej ciemne zamiast blondu,zawsze tak jest przy rozjasnianiu. Probowala wiele razy je zapuszczac itd ale nic z tego,teraz musi rozjasniac. Natomiast ciemne farby bardzo szybko same jej schodzą.Tak wiec nie martw sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Może sprobuj robic takie kąpiele włosom z naparzonego rumianku + wciśniętej cytryny ( tak z 3 nawet) ja tak robiłam jak chciałam ciut rozjasnic włosy, i musze przyzna, że było widać efekt. Jak dodasz do tego troche octu i oliwy to włosy przy okazji bedą zdrowsze ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję za mailiki ze wsparciem i radami
![]() Jesteście kochane! jeszcze coś napiszę, bo może czyta to dziewczyna która ma podobny problem: Wczoraj byłam o poradę u bardzo sympatycznego fryzjera. Podobno na razie lepiej nic nie robić, trzeba poczekać ze 2-3 tyg żeby ten czarno-brąz się trochę zmył a potem...balejaż...potem jaśniejszy brąz...potem znowu poczekać i położyć jeszcze jaśniejszy kolor no i jak on się zmyje uzyskam coś zbliżonego do naturalnego. Ech...mam nadzieję że moja przygoda będzie jakimś ostrzeżeniem dla innych dziewczyn: uwaga! na blondzie brązy łapią bardzo mocno a trudno się przyzwyczaić ![]() Pozdrówki ![]() Noa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
heh mądry Polak po szkodzie......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam podobną przygodę, a właściwie nauczkę. Na rozjaśnianym popielatym blondzie położyłam farbę "złoty blond" i wyszedł mi strasznie ciemny brąz. Nigdy nie miałam ciemnych włosów więc w pierwszej chwili byłam bliska płaczu. Po jakimś czasie nawet udało mi się ten kolor zaakceptować, a kiedy mi się spodobał zaczął po prostu się zmywać. Teraz co prawda mam coś w stylu tego złotego blondu, ale zanim moje włosy uzyskały taki efekt mam już widoczne odrosty. Wniosek z tego taki cieszmy się z tego co nam Bozia dała a nie kombinujmy;Pozdrawiam wszystkie kombinatorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.