|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pierwsza miłość?
Witam Drogie Panie.
Na wstępie powiem ,że nie wiem czy dobrze trafiłem ,ale stwierdziłem ,że na męskim forum lub ogólnodostępnym otrzymał bym odpowiedzi w stylu "ruchałbym" a tu zazwyczaj szukając jakiś interesujących mnie rzeczy odpowiedzi były rzetelne. Ok przejdę do meritum, mam 23 lata i od 8 lat jestem z moja Ukochaną , jak prawie każda para dużo razem przeszliśmy , tych lepszych i gorszych chwil. Bardzo dużo takich ,które do końca życia będą w głowie i sercu , większość to ciepłe wspomnienia. I tu powinienem napisać ALE , tylko nie mogę go napisać bo kocham Ją , jest Cudowna , Skromna (za skromna) , Życiowa , Atrakcyjna.... moment zastanowienia zjawia się czasem gdy zbliża się moment jakiejś imprezy , spotkania , wydarzenia. Nie umiem się ,z nią bawić , bardzo nie lubię spędzać z nią wtedy czasu , ona nie pije i nie piła nigdy alkoholu , ja właśnie wtedy i tylko wtedy mam ochotę wypić a tu jest problem , mamy "umowę" ,że nie piję wódki a i z piwkiem mam nie przesadzić 2 góra 3 piwa i to na tyle inaczej zaczynają się sceny. Kolejne primo , znajomi .... miałem sporo znajomych ale gdy zaczęliśmy bardziej poważnie podchodzić do naszego związku , jakoś znajomości poszły w odstawkę (typowe?) , ale to nie jest tylko wina zatracenia się w związku bo wiadomo koniec szkoły , wyjazd do innego miasta , powiedzmy naturalna kolej rzeczy ,że tylko nieliczne znajomości przetrwają te wszystkie przeszkody. Teraz od 2 lat mieszkamy razem w czasie nauki w innym mieście , i nadal nasze życie towarzyskie kuleje , niby zdarzy nam się gdzieś wyskoczyć na jakiś balet? czy domówkę ale wcale nie czuję się komfortowo z nią u boku w takich miejscach. Ostatnio miałem spotkanie z kumplami na ,które oczywiście niechętnie mnie puściła i tam czułem się jak ryba w wodzie , i po kilku kieliszkach (oficjalnie 2 piwach) zboczyliśmy na temat miłości , i większość zgromadzonych powiedziała ,że Ona się nie zmieni i mam ostatni gwizdek ,żeby znaleźć jeszcze na studiach miłość lub spróbować życia singla. Teraz gdy troszkę się wygadałem chcę zapytać , co mogę zrobić ,żeby znaleźć złoty środek w tej sytuacji , powiecie mi pogadaj z nią ,co Cię gryzie ale niestety kilka razy o tym gadaliśmy i dla niej nie ma problemu. Ona uważa ,że jest ok co do znajomych a z alkoholem czyli tzw. 2 piwkami to już bankowo nic nie zrobię. Proszę o pomoc i ewentualne pytania , piszę to pod wpływem emocji i jestem samolubną osobą dlatego przepraszam , jeżeli ktoś uzna to za typowo męskie rozterki. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza miłość?
Ale to sa wasze jedyne problemy? No i czy ją kochasz.
![]() Co do tego picia to ięzko coś stwierdzic, bo jesli się np upijasz i glupio zachowujesz po alkoholu to jej to może nie pasować. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Nie upiłem się przy niej nigdy , chodzi raczej o przeszłość w rodzinie pił dziadek , popija tata. Problemy tego typu - życie towarzyskie to mały problem? Bo mi się wydaję ,że to jest ważna sprawa ,żeby mieć znajomych ,przyjaciela. Bo we Dwoje można robić dużo ale nie wszystko.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Posiadanie przyjaciół, a chodzenie na imprezy to są różne rzeczy.
Jej się w ogole nie podoba, ze się spotykasz zinnymi osobami, czy tylko jak to się łączy z piciem? |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
No to masz odpowiedź na swoje pytanie. Skoro w rodzinie pił u Ciebie dziadek, popija ojciec to znaczy, że jest jakaś skłonność genetyczna do alkoholu itp.
Nie pomyślałeś o tym, że ona Cię kocha i dlatego stara się abyś nie poszedł tą samą drogą ? Mam w rodzinie alkoholika i powiem Ci jedno to nic fajnego i może ona też dostrzega ten problem, że możesz przypadkiem zrobić się zbyt podatny na ciągutki do alkoholu ?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Czym innym jest reagowanie, gdy problem jest realny, a czym innym zakazy i nakazy, tak o, na wszelki wypadek. Autorze, ja tam się zgadzam z Twoimi znajomymi. Ona się nie zmieni. Wg mnie szkoda Twojego czasu w takim związku. Już teraz zaczynasz ją okłamywać, mówisz jej, że wypiłeś 2 piwa, chociaż tak nie było. Myślisz, że kiedyś Ci zacznie pasować ta "zasada" czy raczej dalej będziesz kłamał? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Spotykanie samo w sobie niby nie przeszkadza , ale i tak jakoś nie odpowiednio na to reaguje , w sposób negatywny ,że już na starcie się odechciewa a nawet jak wrócę później niż 30 minut po umówionym czasie robi mi wyrzuty.
Co do alkoholu to oczywiście ,że ją rozumiem ale nigdy nie upiłem się przy niej , raczej stan alkoholowego "rozluźnienia". Ta zasada nie będzie mi pasować , i może się zdarzać okłamywać ją w ten sposób. W najbliższych tygodniach idziemy na wesele i bankowo znowu będzie o to kłótnia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.