![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
kolejna z "typowym" problemem
witam drogie panie
![]() mój problem polega na tym, iż nie potrafię określić podstawowego podziału, typ ciepły, czy też zimny? biorę pod uwagę wiosnę i lato...ale to nie takie łatwe... pomożecie? 1. Jak się opalasz? - opalam się w miarę szybko, ale odcień opalenizny jest raczej jasny złoto-brązowy, w warunkach tropikalnych opalam się na dosyć mocny złoty brąz, który osiąga pewien stopień nasycenia i dalej już się nie opalam ![]() 2. Kolor oczu - oczy mam jasnoniebieskie z ciemniejszą granatową obwódką, zazwyczaj przybierają odcień lekko stalowy (zdjęcie oka poniżej); oprawa oczu raczej jasna i mało widoczna, ale napewno nie mam rzęs w kolorze blond ![]() 3. Piegi - występują raczej latem w niewielkich ilościach na nosie - wydaje mi się, że złotawe 4. Cera - zdecydowanie złotawa, jasna, wręcz przezroczysta zimą; płytko unaczyniona, czerwienie się zdecydowanie na różowo (nie czerwono, czy też brzoskwiniowo) 5. Naturalny kolor włosów - średni blond ze złotymi refleksami ![]() 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest zdecydowanie różowy o średnim natężeniu barwy ![]() 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Dobrze czuję się w wielu kolorach ![]() ![]() bywają typy ciepło-chłodne?? ![]() zamieszczam zdjęcie oka, twarzy w świetle naturalnym i z lampą błyskową ale w kolorach typowych dla wiosny i lata ![]() proszę sie nie smiać z beretu:P Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2007-02-28 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolejna z "typowym" problemem
podbijam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na zdjęciach nie wyglądasz raczej jak typ ciepły. Na zdjęciu bez czapeczki masz wprawdzie kolor włosów ciepły ale sadzę że to nie jest Twój naturalny
![]() Edytowane przez madie Czas edycji: 2005-11-08 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
na zdjęciach wyglądasz na intensywne lato, dość chodno. Zaś czytajac opis nasuwa sie jednoznacznie typ wiosenny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
i zdjęcia, i część opisu sugerują raczej lato (stalowe oczy z obwódką, różowy odcień cery). kolor włosów nie jest naturalny?
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zdjęciu pierwszym masz jak pisałam powyżej ciepły odcień włosów, natomiast w czapeczce ( nie wiem czy masz inny kolor czy to kwestia mocnego oświetlenia fleszem) włosy są popielate i sądzę że taki własnie chłodny blond z pasemkami podkreśliłby Twoją urodę ![]() sama z resztą zaznaczasz że podobasz się sobie w strojach o odcieniach raczej chłodnawych ... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
justa79 cerę mam w odcieniu zdecydowanie ciepłym złotawym...nie wyobrażam sobie podkładu w odcieniu chłodnym na mojej buzi:|
kolor włosów jest naturalny, włosy nigdy nie farbowane...na zdjęciu z fleszem są z pewnością jaśniejsze niż w świetle dziennym... eeh kiedyś pewna Pani dokonywała na mnie analizy kolorystycznej:P co prawda dosyć pobieżnie ale od początku uważała, że jestem wiosną, tutaj natomiast jesteście skłonniejsze ku typowi chłodnemu... hmm dodam może jeszcze zdjęcie, niestety w słabej jakości, ale widać tam jak wygląda moja skóra bez opalania...w porach roku innych niż zima ![]() zimą natomiast odcien skóry jest jak na tym ciemniejszym zdjęciu tj. biało-żółta Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2007-02-28 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
pomożecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
podbijam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, że wiosna... wolisz kolory pastelowe czy żywe, ciepłe? Ładniej ci w różu czy pomarańczu, srebrze czy złocie?
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wiosną, latem i wczesną jesienią zdecydowanie przepadam za żywymi, natomiast zimą wolę pastelowe, wydaje mi się, że nie pasują do bardzo jasnej buzi jaką mam zimą
![]() a i na kimś wolę srebro ale sama lepiej wyglądam w złocie ![]() dzięki Madz!uHa za odzew ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A mi się od początku wiosna nasunęła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
i weź tu człowieku bądź mądry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
mi też od początku się wiosna nasunęła.
Weź kawałek materiału pomarańczowego i niebieskiego (lub różwowego) i przyłóż do twarzy i obiektywnie oceń, który odcień ci pasuje (albo poproś kogoś innego) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
albo zam,iast niebieskiego rozowy
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Wg mnie jestes raczej Wiosną. Na niektórych zdjeciach nie widać tego jednoznacznie ale wskazówką są Twoje oczy- przejrzyste i mają "ciepły" pierścień wokół źrenicy. Patrząc z bliska widać też w oku białe rozświetlajace promyki. Piszesz ze Twoja skóra jest raczej w złocistym kolorze, mozesz jeszcze spojrzeć na przegub ręki, tam dobrze widac odcień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
jutro postaram się zrobić zdjęcia z materiałem pomaranczowym i różowym, bo dzisiaj nie mam aparatu
![]() minka76 na przegubie ręki mam skórę jasno jasnozółciutką i bardzo widoczne zielone żyłki ![]() dziękuję wszystkim za pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
zdjęcia niestety będą musiały poczekać, nie mam aparatu, a do tego dostałam jakiegoś uczulenia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
oto one:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie też wybrać jedno z Twoich zdjęć z forum MM, ponieważ jest wyraźniejsze a to poprzednie nieco rozmazane. Mam nadzieję że się nie obrazisz że wykorzystałam to zdjęcie.
Pomarańcz zrobiłam nieco bardziej jaskrawy niż poprzednio. Mi.a ślicznie Ci w obydwu kolorach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
madie dziękuję CI za dopasowanie mi bluzeczek
![]() ![]() bo szczerze mówiąc to ja sama nie wiem:| nadal...w tej pomarańczowej wyglądam weselej chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
heh.... madie oooj obraziłam się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kurcze i nadal niewiadomo co to ze mną jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale im dłużej patrze to widzę że pomarańcz faktycznie do mnie przemawia bardziej... choć na początku Twojego wątku byłam przekonana że jesteś chłodnym typem ![]() Podobnie było zdaje się z Femme, ostatecznie okazało się że jest jesionką choć wcześniej myślała że jest chłodnym typkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Czytałam jakiś czas temu właśnie o analizie Femme
![]() http://www.wizaz.pl/images/agatam/rozw_konkursu/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
hmmm madie przyznam szczerze, że ubierając się nigdy nei kieruje się tym czy ubranka maja odcień ciepły czy zimny...zazwyczaj jest albo tak albo tak
![]() ![]() może rzeczywiście jestem wiosną? kurcze...trudno ocenic ![]() madie dziękuję za lekturę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
acha, no i może przydałaby się koleżanka jakaś która mogłaby ocenić obiektywnie to co widzi bo wiem ,że siebie jest najtrudniej ocenić i opisać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
madie bardzo Ci dziekuję za Twoje zaangażowanie i pomoc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieję że kiedys uda mi się poddac profesjonalnej analizie i wtedy wszystkie wątpliwości opadną ![]() ![]() jeszcze raz dzięki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi, no mam nadzieję że w końcu dojdziemy do tego jakim typkiem jesteś choć jakoś nam to mizernie idzie, chyba marne z nas ekspertki ![]() ![]() Najważniejsze to to ,w czym czujesz się dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Mam jednak nadzieję ze odezwie się w końcu tu jakiś ekspert i rozwieje Twoje wątpliwości, bo wiem jaki mętlik w głowie może się zrobić od tak skrajnych opinii ![]() a nie chciałybyśmy Cię tu zawieść ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.