|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kaszel - pies?
Witam, mam takie pytanko czy pies może mieć kaszel? Wiem może to trochę głupie pytanie.
Więc tak moja suczka (l.14) ostatnio wieczorem, kurczę jak to nazwać, no dobra tak "chrząka" , jakby kaszlała czy coś. Nie wiem co robić. To jest tylko wieczorem i jak kładzie się do mnie do łóżka,a raczej na mnie uczulona nie jest ![]() Leżąc na fotelu w dzieeń tego nie ma. A jak pójdę do Weta, to mam powiedzieć ze mój pies ma kaszel ? ![]() A może to uczuleenie pyłki ? ![]() _________________________ __________________ 4 koszatniczki + suczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kaszel - pies?
Oczywiście, że pies może mieć kaszel. Np. kaszel kenelowy, choroba zakaźna. Kaszel może też świadczyć o chorobie serca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piesek jest szczepiony na zakaźne choroby? Może dałaś mu do jedzenia coś zimnego ostatnio? Albo ogoliłaś futerko? Od jak dawna piesek tak ma? Jaki pokarm je piesek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie,nie futerka nie golę, bo to kundelek. Będę musiała chyba wybrać się do Weta, chociaż powiem że ta noc była spokojna. Co jadła ?
Ostatnio -kiełbasę... suchą karmę Pedigri (sorki za pisownie), puszkę z tej samej firmy z wołowiną, i ostatnio obgryzała dentastix . No i czasem ze mną zjada jakieś waflee ryżowe. Słodyczy jej nie daję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
O karmę pytałam raczej w kontekście sucha/mokra
![]() Troszkę szkoda, że karmisz pedigree bo nie jest to zbyt dobra karma, ale to już osobny temat ![]() Ja bym poszła do weta, bo tak jak ktoś wcześniej pisał, to może być kaszel kennelowy wtedy konieczne będą antybiotyki, albo może też kaszleć od serca niestety, albo może mieć przeziębienie. Więc wizyta jest konieczna tak czy siak. Ja dużo zdrowia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak, pies może mieć kaszel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
w takim wieku jak kaszel to pewnie zaraz bedzie miala badane serce, wiec lepiej idź i zobacz co to takiego u niej sie dzieje
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
chore serce, potwierdzam, mój pies ma ponoć skłonność do tego na starość i lekarz powiedział, że jak zobaczę, że pies kaszle, chrząka to mam od razu przyjść
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dziękuję za wszystkie odpowiedzi, z psem u weterynarza byłam,nic groźnego u niej nie wykrył. powiedział ze to moze "zwykle przeziebienie" dał antybiotyki, i jak na razie u suni tego słyszę, lecz jak tak nadal będzie mam się do niego zgłosić.
Pozdrawiam właścicielki czworonogów i nie tyylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To pies może mieć kaszel???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
tak, pies jak i inne ssaki może kaszleć, kichać i ziewać. Pies może również jeść i pić, robić siku i się załatwiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.