|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
buty DC/ADIO/ETNIES/-POZNAN
Mam kilka pyt odnosnie butów tych marek.Co roku kupuje nowe buty poniewaz kazde b szybko mi sie znosza dziurawia przemakaja po dluzszym noszeniu zwykle buty staja sie wstretne;/Nie sa kupione za wielkie pieniadze bo najwyzej za ponad 100zł kupowanie co sezon nowych jest dla mniee meczące zuzyte sie gromadzą w kartonie i wedrują na zbiórki.Teraz myśle o markowych i chciałam zasiegnąć waszych opinii kilka pytan
1.Czy takie buty są trwalsze od zwykłych? 2.Czy są wygodne?(nie ocieraja itp) 3.Jaka jest mniej wiecej cena takich butów? 4.Czy w danym czasie można trafic na jakieś znizki?np teraz?Myślałam że jezeli jest lato a to jest obuwie pełne beda jakies upusty(?) 5.Czy jest jakaś rozbierzność cenowa miedzy markami tych butow? 6.Najwazniejsze gdzie dostane takie buty na terenie POZNANIA? myslalam o deptaku ale nie wiem czy tab beda dostepne te wszystkie marki i czy b bedzie wybor.. Interesuja mnie takie fasony jak podane w załaczniku Dziekuje za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: buty DC/ADIO/ETNIES/-POZNAN
Też jestem z Poznania więc chętnie mogę powiedzieć to co wiem.
1)Trwałe są, tylko musisz dokładnie obejrzeć bo moja koleżanka trafiła buty przetarte w jednym miejscu i za niedługo zrobiła się dziurka, ale wg mnie są trwałe. 2)Nie obcierają, ale musisz bardzo dokładnie dobrać rozmiar, bo najpierw trzeba nauczyć się w nich chodzić jeśli przedtem nie miałaś tego typu butów. 3)Jak ja byłam to od ok 179-250 w górę. 4)Jak byłam w zeszłym miesiącu było sporo przecen. 5)Wybierz się na półwiejską wstąp do Starego Browara-Nowej części w Croppie są tego typu buty, a potem możesz przejść całą Półwiejską (teraz nie pamiętam dokładnie ale chyba do końca przed pasażem) no i tam masz sklep chyba Mayer i tam jest pełno tyxh butów i ciuchów. Jeśli pomogłam, bardzo się cieszę ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
pomoglas bardzo ci dziekuje;*
tzn normalnie mam rozmiar 40;/ w tych butach mam szukac mniejszego/wiekszego rozmiaru?mam wazka stope |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ah nie ma za co
![]() W sumie dobrze, że masz 40 bo tam górują duże rozmiary. Zawsze jak będziesz miała wątpliwości możesz wziąć o pół rozmiaru większy/mniejszy, bo tam w połówkach też są. Skoro masz wąską stopę musisz dobrze wybrać, tak żeby ci za bardzo nie odstawała stopa od buta, bo moja przyjaciółka z BARDZO wąską stopą kupiła 39 (normlanie nosi 38) ale nawet nie było 38,5 , więc zdecydowała się na 39 a teraz bucik trochę spada i jest za szeroki, a ten duży język nienaturalnie odstaje. Aha i zanim kupisz buty (jeśli już bedziesz zdecydowana na nie) poproś żeby ci przewiązali sznurowadła, albo sama to zrób, ale w skejtach moje koleżanki wiążą trochę inaczej (ja mam na przylepce xd) żebyś na 100% wiedziała, że nie są za luźne.
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
tak jak mowisz ''przypadkiem'' kupilam nr 39 prosilam o 40 ale nie mieli przymierzylam 39 IDEALNE przeszlam cala polwiejska i znalazlam ten sklep MAYER czy jakos tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. Moze glyupie pytanie ale wydaje mi sie(?) ze tych butów sie nie nie wiaze?sznurowadla do środka? ![]() Edytowane przez spioch7 Czas edycji: 2008-06-30 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nom nie wiąże się, dla mnie wiązanie w tych butach to tylko przełożenie przez dziurki i wepchnięcie końcówek w buta,
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
www.boomboot.com tu sa wszystkie te marki...a ten model adio to nawet konkretnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wiem, że temat stary, ale może ktoś mi odpowie czemu są takie przeceny na buty Adio, DC i Etnies?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.