fryzura na upały - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 22:35   #1
ewataurina
Przyczajenie

fryzura na upały

Wizytuję przyjaciółkę na południu Arizony, upały tu nieziemskie. Choć jestem tu dopiero trzeci dzień zauważyłam że popularną fryzurą wśród kobiet w wieku między 15 a 35 jest coś co przypomina niewiasty na malowidłach średniowiecznych: długie, rozpuszczone włosy z tyłu (zdecydowanie poniżej łopatek) kontrastują z wygolonymi bokami i czołem (do skóry albo na milimetr). Innymi słowy głowa w swej "przedniej" połowie/przed uszami jest ogolona, a w części "tylnej"/za uszami włosy są długie i rosną bez żadnej ingerencji nożyc (ale owszem na ogół w dobrej kondycji). Nie wiem czy ma to związek z upałami ale taka fryzura wydaje się pod tym względem praktyczna na tyle że korci mnie zafundowanie sobie czegoś takiego (grzywkę i tak mam superkrótką a'la Jaga Hupało więc nie odczuję specjalnie różnicy). Czy będę "potępiana" po powrocie do kraju z taką fryzurką? Oczywiście włosów z tyłu nie zamierzam tknąć (sięgają poniżej łokci i obiecałam mojemu że będę zapuszczać dalej). Co sądzicie Wizażanki?
ewataurina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 10:06   #2
baldissima
Raczkowanie

Dot.: fryzura na upały

dosc dziwna fryzura, masz moze jakies zdjecie?
baldissima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 16:13   #3
rapunzel8
Zadomowienie

z opisu fryzura jest idiotyczna- w życiu nie chciałabym mieć czegoś takiego. Zresztą u nas wyszło to chyba już z mody.

A co do upałów, to nie widzę związku- przykrycie karku rozpuszczonymi włosami raczej sprzyja przegrzaniu.
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 23:39   #4
Juss
Raczkowanie

nie brzmi to za fajnie... i jak obiecałaś chłopakowi, że będziesz zapuszczać to co powie jak zobaczy, że sobie pół głowy ogoliłeś? faceci raczej nie lubią takich niespodzianek mój by chyba przez tydzień płakał
Juss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 13:56   #5
Syntia99
Przyczajenie

ja bym się nie zastanawiała i wygolilam bym się, w końcu obowiązuje cię teraz moda Arizony a nie polska, trzeba pzrywozić nowości z zagranicy inaczej nie było by u nas żadnych zmian ani postępu. Jeśli tylko uważasz, że twój to przełknie, to od razu rob taką fryzurę
Syntia99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 06:59   #6
TheGirlWhoWasDeath
Raczkowanie

ja chyba wiem o co Ci chodzi czy to ta fryzura, którą noszą często afroamerykanki? jeśli masz gładką skórę bez problemów i duże oczy - możesz zaszaleć. jeśli nie, odradzam, bo tylko się oszpecisz
TheGirlWhoWasDeath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 02:03   #7
Kasza Manna
Zakorzenienie

Tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=369150 znalazłam wątek zbiorczy o podobnych fryzurkach.

Jeśli takie wygolone włoski będą pasowały ogólnie do Ciebie - dlaczego nie, zafunduj sobie Teraz i w PL jest moda na np. jednostronne, boczne golenie na skroniach, nad uszami.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-21, 15:39   #8
ewataurina
Przyczajenie

Widzę że przeważają przestrogi Wizażanek - ale je przecież nie chcę ściąć moich długich włosów (z tyłu) tylko rozprawić się z bokami i grzywką (już teraz superkrótką) - oto co mnie rajcuje (nie zwracajcie uwagę na zwierzątka tylko samą fryzurę Yolandi - moim zdaniem super pomysł:
http://rag-mad.blogspot.com/2011/05/yolandi-visser.html
Dodatkowo załączam jeszcze dwie fotki Yolandi - co teraz powiecie, czyż to nie rewelacja? Fryzurka ma jeszcze tę zaletę że jeśli się "znudzi" można - nie ścinając długich włosów w kilka miesięcy wrócić do "normy". Tak przynajmniej ja uważam a co ważne mój M. powiedział mi że wygląda to całkiem interesująco i jest za (oczywiście pod warunkiem że zgolę tylko boki i grzywkę ale przecież o to właśnie mi chodzi - tył zostaje bez zmian!).
W przyszłym tygodniu jedziemy do Tuscon i wrócę stamtąd odmieniona - zamieszcze fotkę. Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg y1.jpg (30,7 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg y2.jpg (35,5 KB, 144 załadowań)
ewataurina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 17:39   #9
TheGirlWhoWasDeath
Raczkowanie

ale pani ze zdjęć ma jakby grzywkę

bardzo alternatywna ta fryzura wcale nie kojarzy się z upałami. Zle ją określiłaś
TheGirlWhoWasDeath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 06:50   #10
Syntia99
Przyczajenie

Mnie to się podoba, takie wygolenie zmieni zwykłe pewno nudne długie wlosy w seksowną fryzurę z długich włosów. Czekamy na fotkę jak już się wygolisz.
Syntia99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-24, 19:05   #11
rapunzel8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=369150 znalazłam wątek zbiorczy o podobnych fryzurkach.

Jeśli takie wygolone włoski będą pasowały ogólnie do Ciebie - dlaczego nie, zafunduj sobie Teraz i w PL jest moda na np. jednostronne, boczne golenie na skroniach, nad uszami.
Pani w warzywniaku w moim rodzinnym prowincjonalnym mieście miała taki fryz już 3 lata temu, więc wątpię, że ciągle jest to modne.
Cytat:
Napisane przez ewataurina Pokaż wiadomość
Widzę że przeważają przestrogi Wizażanek - ale je przecież nie chcę ściąć moich długich włosów (z tyłu) tylko rozprawić się z bokami i grzywką (już teraz superkrótką) - oto co mnie rajcuje (nie zwracajcie uwagę na zwierzątka tylko samą fryzurę Yolandi - moim zdaniem super pomysł:
http://rag-mad.blogspot.com/2011/05/yolandi-visser.html
Dodatkowo załączam jeszcze dwie fotki Yolandi - co teraz powiecie, czyż to nie rewelacja? Fryzurka ma jeszcze tę zaletę że jeśli się "znudzi" można - nie ścinając długich włosów w kilka miesięcy wrócić do "normy". Tak przynajmniej ja uważam a co ważne mój M. powiedział mi że wygląda to całkiem interesująco i jest za (oczywiście pod warunkiem że zgolę tylko boki i grzywkę ale przecież o to właśnie mi chodzi - tył zostaje bez zmian!).
W przyszłym tygodniu jedziemy do Tuscon i wrócę stamtąd odmieniona - zamieszcze fotkę. Pozdrawiam!
Na focie wygląda, to jeszcze gorzej niż w mej wyobraźni. Tylko dla ludzi przedkładających oryginalny wygląd nad ładny(choć może i zachowawczy) wygląd.

Mam luźne skojarzenia z chłopięcą/męską fryzurą z lat 90-tych "na szczura", czyli krótkie włosy na całej głowie a z tyłu zostawiony cienki długi ogon. Brr
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 13:54   #12
invisible_01
Zakorzeniona

Temat z założenia chyba nie do końca dotyczył tego, o co mi chodzi, ale podpinam się.

Dziewczyny, jak się czeszecie w te upały? Ja nie mogę wytrzymać w rozpuszczonych włosach, a na spięte brak mi już pomysłu i mam wrażenie, że codziennie latam w tym samym. Do pracy powinnam mieć w miarę elegancką fryzurę, koczek na środku głowy raczej nie przejdzie. Głównie robię fryzurę na tym drugim zdjęciu:

bo jest bardzo szybka, a rano zależy mi na czasie. Macie jeszcze jakieś pomysły na w miarę eleganckie upięcia, które szybko można wykonać samemu? Szukałam na YT i w tutorialach, ale wszystkie są "zrób to sama", po czym albo youtuberka robi daną fryzurę na włosach koleżanki, albo nie umiem jej wykonać, jak choćby korona z warkocza Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki!
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 11:58   #13
wampi23
BAN stały

ja mam boba, kark odkryty, i świetnie się z tym czuję
wampi23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 14:25   #14
Kaminka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wampi23 Pokaż wiadomość
ja mam boba, kark odkryty, i świetnie się z tym czuję
O to to Mój bob co prawda już zarósł, bo nie miałam kiedy do fryzjera się wybrać ale jak dla mnie to najlepsza fryzura na upały - lubie jak mi po karku wieje ;p Ale z odrośniętymi kombinuje warkocze dobierane głównie, albo z małą kitką albo coś na kształt koszyczka
Kaminka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 20:57   #15
makaronxxxx
Przyczajenie

Dobrze, że już koniec upałów :P
makaronxxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości