| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-08-16, 23:35 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | fryzura na upały

Wizytuję przyjaciółkę na południu Arizony, upały tu nieziemskie. Choć jestem tu dopiero trzeci dzień zauważyłam że popularną fryzurą wśród kobiet w wieku między 15 a 35 jest coś co przypomina niewiasty na malowidłach średniowiecznych: długie, rozpuszczone włosy z tyłu (zdecydowanie poniżej łopatek) kontrastują z wygolonymi bokami i czołem (do skóry albo na milimetr). Innymi słowy głowa w swej "przedniej" połowie/przed uszami jest ogolona, a w części "tylnej"/za uszami włosy są długie i rosną bez żadnej ingerencji nożyc (ale owszem na ogół w dobrej kondycji). Nie wiem czy ma to związek z upałami ale taka fryzura wydaje się pod tym względem praktyczna na tyle że korci mnie zafundowanie sobie czegoś takiego (grzywkę i tak mam superkrótką a'la Jaga Hupało więc nie odczuję specjalnie różnicy). Czy będę "potępiana" po powrocie do kraju z taką fryzurką? Oczywiście włosów z tyłu nie zamierzam tknąć (sięgają poniżej łokci i obiecałam mojemu że będę zapuszczać dalej). Co sądzicie Wizażanki?

| 
|     |   | 
|  2011-08-17, 11:06 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: Polnocny Zachod 
				 | 

Dot.: fryzura na upały

dosc dziwna fryzura, masz moze jakies zdjecie?

| 
|     |   | 
|  2011-08-17, 17:13 | #3 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

z opisu fryzura jest idiotyczna- w życiu nie chciałabym mieć czegoś takiego. Zresztą u nas wyszło to chyba już z mody. A co do upałów, to nie widzę związku- przykrycie karku rozpuszczonymi włosami raczej sprzyja przegrzaniu. | 
|     |   | 
|  2011-08-18, 00:39 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

nie brzmi to za fajnie... i jak obiecałaś chłopakowi, że będziesz zapuszczać to co powie jak zobaczy, że sobie pół głowy ogoliłeś? faceci raczej nie lubią takich niespodzianek   mój by chyba przez tydzień płakał   | 
|     |   | 
|  2011-08-18, 14:56 | #5 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

ja bym się nie zastanawiała i wygolilam bym się, w końcu obowiązuje cię teraz moda Arizony a nie polska, trzeba pzrywozić nowości z zagranicy inaczej nie było by u nas żadnych zmian ani postępu. Jeśli tylko uważasz, że twój to przełknie, to od razu rob taką fryzurę

| 
|     |   | 
|  2011-08-19, 07:59 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

ja chyba wiem o co Ci chodzi   czy to ta fryzura, którą noszą często afroamerykanki? jeśli masz gładką skórę bez problemów i duże oczy - możesz zaszaleć. jeśli nie, odradzam, bo tylko się oszpecisz   | 
|     |   | 
|  2011-08-20, 03:03 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=369150 znalazłam wątek zbiorczy o podobnych fryzurkach. Jeśli takie wygolone włoski będą pasowały ogólnie do Ciebie - dlaczego nie, zafunduj sobie  Teraz i w PL jest moda na np. jednostronne, boczne golenie na skroniach, nad uszami. 
				__________________ "Wy macie tą Waszą solidarność Wizażanek, że dwadzieścia lat temu to WY byście obaliły komunizm"  złota męska myśl   | 
|     |   | 
|  2011-08-21, 16:39 | #8 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Widzę że przeważają przestrogi Wizażanek - ale je przecież nie chcę ściąć moich długich włosów (z tyłu) tylko rozprawić się z bokami i grzywką (już teraz superkrótką) - oto co mnie rajcuje (nie zwracajcie uwagę na zwierzątka tylko samą fryzurę Yolandi - moim zdaniem super pomysł: http://rag-mad.blogspot.com/2011/05/yolandi-visser.html Dodatkowo załączam jeszcze dwie fotki Yolandi - co teraz powiecie, czyż to nie rewelacja? Fryzurka ma jeszcze tę zaletę że jeśli się "znudzi" można - nie ścinając długich włosów w kilka miesięcy wrócić do "normy". Tak przynajmniej ja uważam a co ważne mój M. powiedział mi że wygląda to całkiem interesująco i jest za (oczywiście pod warunkiem że zgolę tylko boki i grzywkę ale przecież o to właśnie mi chodzi - tył zostaje bez zmian!). W przyszłym tygodniu jedziemy do Tuscon i wrócę stamtąd odmieniona - zamieszcze fotkę. Pozdrawiam! | 
|     |   | 
|  2011-08-21, 18:39 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

ale pani ze zdjęć ma jakby grzywkę    bardzo alternatywna ta fryzura wcale nie kojarzy się z upałami. Zle ją określiłaś   | 
|     |   | 
|  2011-08-22, 07:50 | #10 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Mnie to się podoba, takie wygolenie zmieni zwykłe pewno nudne długie wlosy w seksowną fryzurę z długich włosów. Czekamy na fotkę jak już się wygolisz.

| 
|     |   | 
|  2011-08-24, 20:05 | #11 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Mam luźne skojarzenia z chłopięcą/męską fryzurą z lat 90-tych "na szczura", czyli krótkie włosy na całej głowie a z tyłu zostawiony cienki długi ogon. Brr | ||
|     |   | 
|  2015-08-10, 14:54 | #12 | 
| Zakorzeniona Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Temat z założenia chyba nie do końca dotyczył tego, o co mi chodzi, ale podpinam się. Dziewczyny, jak się czeszecie w te upały? Ja nie mogę wytrzymać w rozpuszczonych włosach, a na spięte brak mi już pomysłu i mam wrażenie, że codziennie latam w tym samym. Do pracy powinnam mieć w miarę elegancką fryzurę, koczek na środku głowy raczej nie przejdzie. Głównie robię fryzurę na tym drugim zdjęciu:  bo jest bardzo szybka, a rano zależy mi na czasie. Macie jeszcze jakieś pomysły na w miarę eleganckie upięcia, które szybko można wykonać samemu? Szukałam na YT i w tutorialach, ale wszystkie są "zrób to sama", po czym albo youtuberka robi daną fryzurę na włosach koleżanki, albo nie umiem jej wykonać, jak choćby korona z warkocza  Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki! | 
|     |   | 
|  2015-08-20, 12:58 | #13 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2015-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

ja mam boba, kark odkryty, i świetnie się z tym czuję    | 
|     |   | 
|  2015-08-20, 15:25 | #14 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

O to to   Mój bob co prawda już zarósł, bo nie miałam kiedy do fryzjera się wybrać ale jak dla mnie to najlepsza fryzura na upały - lubie jak mi po karku wieje ;p Ale z odrośniętymi kombinuje warkocze  dobierane głównie, albo z małą kitką albo coś na kształt koszyczka   | 
|     |   | 
|  2015-09-03, 21:57 | #15 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Dobrze, że już koniec upałów :P

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Fryzury i styling | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.