![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
brak motywacji
Nie mogę się ostatnio wziąć w garść- wcześniej dbałam o dietę, ćwiczyłam, ogólnie prowadziłam zdrowy tryb życia, a teraz nie mogę się ogarnąć. Z ćwiczeniami daję sobie radę, ale co z tego skoro jem dużo, podjadam i spokojnie potrafię dwukrotnie przekroczyć swoje zapotrzebowanie. Nie jest to raczej lenistwo, bo wcześniej było ok, a teraz po prostu... nie mogę się zmotywować. co jest dla Was motywacją do diety?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: brak motywacji
Mnie zawsze motywuje oglądanie w internecie takich fajnych, zdrowych i małokalorycznych dań- może banalne, ale budzi to we mnie zapał, żeby sobie coś takiego zrobić i czuję się lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nic mnie nie motywuje, więc nie dietuję, a powinnam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja też się ostatnio nie mogę ogarnąć, a marzę żeby założyć stare ukochane dzinsy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Prawda jest taka ze najtrudniej jest zaczac, jak już wejdzie nam w nawyk zdrowy styl zycia to nie wyobrazamy sobie funkcjonowac inaczej, wiem po sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
warto się za siebie zabrać, motywujące może być to, że zbliża się lato i wszystkie chcemy być piękne i zadbane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Brak motywacji to najczęstszy powód aby szybko zakończyć odchudzanie . Widzimy wszystko w koło ale nie to co trzeba . U mnie motywacją też było zbliżające się lato wakacje , ale motywacją mogą być też spodnie czy spódnica ze sklepu o małym rozmiarze < bo tylko takie są dostępne > lub przykładowo motywacją może też być chęć poznania nowej sympatii na wyjeździe . Tak na prawdę każdy może sobie obrać własną motywację
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Może wcześniej dieta była zbyt restrykcyjna i dlatego teraz nie możesz sobie poradzić z nadmiernym podjadaniem? Mnie zdecydowanie motywują zdjęcia wysportowanych i pięknych kobiet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
najgorsze są początki, warto sobie postawic cel i starać się go osiągnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mnie motywują sexy ciuszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Dieta - motywacja
Ja jak z resztą dużo polaków borykam się z nadwagą. Cały czas staram się zabrać za to, ale zawsze stwierdzam, że jutro, a jutro, że jutro. I tak oszukuję sam siebie. Dużo mówi o motywacji, że jest ona potrzebna. Czasami to aż zazdroszczę innym, że się udało. Nie mam dużo do zrzucenia kilkanaście kilo raptem, a tu i ówdzie się słyszy, że ktoś zrzucił ponad 70 kilo, wczoraj na onecie znalazłem http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie...z-mozna/btspye jak się zmusić? Co zrobić żeby się zachciało? Ja słyszę o takich osobach to aż głupio mi się robi...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta - motywacja
Teraz jestem w ciąży i totalnie nie muszę przejmować się wagą, po prostu kontroluję ją, ale z głową. Po porodzie wrócę zapewne do dawnej postaci, jak poprzednio
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Nadwaga to inaczej mówiąc zaburzenia odżywiania tak samo jak anoreksja czy bulimia. Człowiek sobie sam nie poradzi z takim problemem, potrzebne jest wsparcie specjalisty. Ja polecam Ośrodek Terapii Uzależnień http://viverum.pl/zaburzenia-odzywiania/. W moim przypadku to był strzał w dziesiątkę, udało mi się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Mnie z reguły motywuje lato – bo trzeba się lżej ubrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam, świetna technika motywacyjna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
i u mnie motywacja zerowa, prawdę mówiąc to nic nie działa, ani kupno mniejszych ubrań-mam zresztą pełno takich w szafie, ani perspektywa wymarzonych wakacji, nawet już nie działają fotki swojej idealnej figury sprzed kilku lat...ale dzisiaj postanowiłam że tak dalej być nie może,że muszę zebrać jednak siły i zbić wagę bo tak wyglądać nie mogę, także życzę wszystkim pełnej mobilizacji nawet jak motywacja spada do zera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki! Bardzo motywujące są też pierwsze efekty odchudzania, mam nadzieje ze niedlugo je zobaczysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
mnie motywuje mój TŻ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
mysle ze najwiekszą motywacja bedzie zazdrosc ludzi dookola i pytania jak to zrobilas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Po części znam ten ból ćwiczę od stycznia tego roku + dobrze się odżywiam i czasami mam dni kiedy nic mi się nie chce i mam ogólnie dość. Moją największą motywacją jest patrzenie w lustro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Mnie tez ostatnimi czasy motywuje lek przed utrata tego co juz osiągnęłam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
mnie najbardziej motywuje chęć ubrania czegoś w co się teraz nie mieszczę lub w czym nie wyglądam najlepiej....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
To tez jest dobry patent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
u mnie z motywacją ciężko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Nie lubię ćwiczyć, pewnie bym się raczej zagłodziła, ale ćwiczyć nie będę. No po prostu nie ma takich ćwiczeń, które lubię.
Zresztą, to mnie ogranicza. Lubię np. tańczyć przy ulubionej muzyce (ale tak naprawdę intensywnie, z tętnem 130-160), na początku czuję, że robię to dla przyjemności, czuję swoje ciało, mięśnie, lubię je w ruchu, ALE po kilku tygodniach to staje się... przymusem. Rutyną. Idę ćwiczyć, ale nie czuję tej przyjemności. Zwykle 3 razy w tygodniu, ale z czasem mi przechodzi... I co tu robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jest teraz tyle fajnych rzeczy, które można robić, tyle ciekawych treningów, nawet w klubach fitness (TRX-y, pumpy, crossfit, tabata, indoor cycling, piloxing itp itd.), a jak nie lubisz ćwiczyć z grupą to samej tez można robić milion rzeczy, ważne jest żeby wyznaczyć sobie jakieś cele no i ważna jest dobra, motywująca muzyka ![]() jeśli naprawdę spróbowałaś już wszystkiego i nic Cię nie kręci to nie wiem co Ci doradzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ja też nie lubię ćwiczyć. Co najwyżej pływać. A w ogóle są domowe obowiązki które mogą pomóc. Rok temu wyciskałem z 4 h sok z kilkunastu kilogramów aronii. To był niezły wysiłek, wszystko ręcznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja bym chciała trochę przypakować, ale to wymaga ogromnego wysiłku i kasy (na dobre jedzenie). Z tym że najpierw muszę zrzucić trochę sadła ![]() może to niezupełnie tak, że ja nie lubię żadnych ćwiczeń. Po prostu po kilku tygodniach WSZYSTKO zaczyna mnie nudzić. A ja chciałabym już teraz, od razu, natychmiast i DUŻO! ![]() Najlepiej sprawdza się ruch, który uprawiam dla przyjemności cielesnych i duchowych, nie typowego schudnięcia. Codzienne spacery, zakupy, joga (raczej relaksująca), ale to bardziej duchowe niż cielesne ![]() Nie lubię się męczyć, ogólnie często jestem osłabiona, mam zawroty głowy, nic mi sie nie chce (nie, nie mam anemii ani niedoczynności tarczycy, depresja w stanie "uśpionym", nie głodzę się, wręcz mam wilczy apetyt, ale powoli chudnę), przez 8 lat miałam ED, moje ciało nie wygląda najlepiej (skóra i takie tam), więc po prostu nie widzę sensu cokolwiek zmieniać. Podobam się sobie z obecną wagą (w ubraniach), ale nie podobam nago. Dieta, dobry stanik, masaże na cellulit czy ćwiczenia już nie pomogą, a na skalpel nie mam kasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Mnie zmotywowało własne zdjęcie z marca zeszłego roku - byłam jak patyczek! Najpierw schudłam do normalnego wyglądu, potem kg leciały same bo wkręciłam się w bieganie
![]() ![]() Ale jak chcę żreć to przypominam sobie tamto zdjęcie z myślą, że skoro mogłam być taka chudziutka to zrzucenie choćby 2kg jest bardzo w moim zasięgu i dam radę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.