|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pseudokoleżanka
hej, jestem tu nowa i chciałam się podzielić z Wami pewnym problemem. Nie wiem czy w dobrym dziale piszę, jeśli nie to mnie poprawcie
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Wiem , że dosyć długie, ale będę wdzięczna za wszelkie możliwe komentarze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Pseudokoleżanka
Toksyczny wampir, który najwyraźniej potrzebuje sobie podnosić samopoczucie obniżając Twoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz dlaczego? Bo sie nie odzywasz. Czemu skoro ci przypominala o calowaniu to nie zapytalas o co jej chodzi? Czemu nie powiedzialas ze on co sie podoba ? Wszystkiie te twoje zarzury co do niej sa usprawi3dliwione ale spokojnie moglabys problemy rozwiazac
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Moim zdaniem, trafiłaś na osobę wszechwiedzącą
![]() Miałam mnóstwo kolegów, ale związki sobie odpuściłam i podobały mi się takie relacje z facetami- braterskie, jednak i do tego się doczepiła- umawiała mnie na spotkania... wciąż gadała, że starą panną jestem i z czasem ograniczyłam z nią kontakt. Teraz jej życie to kompletna porażka, a ja jestem w szczęśliwym związku, mam doborowe towarzystwo, a z nią gdzieś czasem przypadkiem zamienię kilka zdań. Nie znam jej osobiście, ale z mojego punktu widzenia, jest to osoba - toksyczna. Nie skreślaj jej całkiem z listy znajomych jednak ogranicz z nią kontakt do minimum, tj. nie pozwalaj ingerować jej w swoje życie. Rób co uważasz za słuszne i nie przejmuj się jej uwagami, ani zdaniem - puszczaj to koło uszu, bo szkoda nerwy szarpać i w kompleksy popadać. Niestety znajomych trzeba sobie dobierać w tym świecie ostrożnie. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
w sumie co racja, to racja. Powinna z nią porozmaawiać, a gdy to nie pomoże to postąpić tak jak pisałam wyżej. Ale owszem, zwracam honor, najpierw rozmowa i wyjaśnienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Miałam podobną koleżankę. W końcu obraziła się za jakąś totalną pierdołę i nie odzywa do mnie od kilku lat. Wiem, że przyczyną było to, że zazdrościła mi powodzenia, którego tak naprawdę wcale nie miałam aż takiego jak ona uważała. Szkoda mi tej znajomości czasem, ale z drugiej strony przynajmniej nie słyszę już jej krytyki i nie odczuwam zazdrości.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ja jej mówiłam wtedy o tym, że mi się podoba ten facet, praktycznie non stop o nim gadałam, więc ona nie zrobiła tego nieświadomie, tym bardziej że powiedziała to kilka razy, jakby co najmniej była z tego dumna. Ja się jej spytałam, ze po co właściwie mi to mówi, skoro to było wcześniej, i jakie to ma znaczenie i podałam pamiętam jakiś przykład sytuacji odwrotnej. Ale że to było jakoś przed imprezą i nie chciałam psuć atmosfery to jakoś wszystko rozeszło się po kościach.
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Co do rozmowy z nią, to nie wiem właściwie co mam jej powiedzieć. Jestem pewna, że jak zwrócę jej uwagę co do tych uwag na temat wyglądu to stwierdzi, że przecież chciała dla mnie dobrze, tak jak też wtedy tłumaczyła. Czasem chciałabym wyjaśnić, to ale to są teki sytuacje, że właściwie to nawet nie wiem jak i czy jest w ogóle tego sens. Też takich sytuacji było o wiele więcej, co do koleżanki wszechwiedzącej to zgadzam się w 100 % z tą wypowiedzią, dokładnie to taki typ. Jakby chciała pokazać swoją wyższość, podkreślając przy tym jaka jestem głupsza, gorsza itd. Miałam wrażenie jakby stale ze mną rywalizowała. Raz nawet taka głupia sytuacja poszłyśmy na gyrosa, miałyśmy tam zostać już, po czym facet zwrócił się do mnie i powiedział, że mam bardzo ładne oczy. Ona dosłownie w tej chwili stwierdziła, żeby stamtąd iść, bo ona definitywnie nie chce jeść jakiejś tam bułki. Wymieniłam tylko spojrzenia z tym gościem, jakby wiedział o co chodzi. I różne tego typu sytuacje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
W takim razie sytuacja prosta. Typ niszczyciela, którego trzeba trzymać na dystans, nie dawać się sycić zatruwaniem życia. To największy cios dla tego typu osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Wszelkie? Super, to ja napiszę tutaj o cyklu Krebsa, bo mam taką potrzebę, ale nie mam gdzie tego umieścić. A przechodząc do tematu: bardzo dobrze, że zdecydowałaś się na zakończenie tej relacji. Według tego, co napisałaś w pierwszym poście, Twoja przyjaciółka jest osobą egoistyczną i złośliwą. Pomijając już fakt przykrości samego przebywania w towarzystwie takiej osoby, to jeszcze (jak obrazują doświadczenia wielu osób) ktoś taki bez skrupułów potrafi wykręcić człowiekowi niezły numer (cokolwiek by to miało oznaczać) w najmniej odpowiednim momencie - ma do tego większe predyspozycje, ze względu właśnie na wymienione cechy charakteru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.