![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() PISZCZĄCE BRAMKI! pomocy!
Witam!
Chciałam się od was dowiedzieć czy miałyście może okazję przejść przez bramkę w sklepie (przeważnie centra handlowe) która zaczęła piszczeć?!? ![]() Od miesiąca czasu może nawet więcej gdy jestem na zakupach a są bramki to piszczą jak przechodzę! ![]() sprawdziłam już wszystko, nie mam żadnych kodów kreskowych, naklejek itp. przechodziłam już nawet bez torebki, bez portfela i dalej piszczą... myślę że mogą to być jedne spodnie z gumką, które niedawno kupiłam i może mają coś wszytego wewnątrz? tylko musiałabym je rozpruć ![]() nie wiem czy w ogóle jest taka możliwość żeby kod znajdował się wszyty wewnątrz czegoś?!? ![]() niektórzy nic sobie z tego nie robią ale trochę to krępuje! muszę to znaleźć!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PISZCZĄCE BRAMKI! pomocy!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Miałam tak kiedyś z jeansami, choć wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to akurat o te spodnie chodzi. Okazało się, że miały w tylnej kieszeni taką małą, około 4 cm naklejkę/pasek zabezpieczający. Co dziwne bramki pikały nawet po około 2 miesiącach od zakupu, więc nawet pranie tego paska nie uszkodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
Mój tata miał przyklejone gdzieś wewnątrz buta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Właśnie kupowałam spodnie takie z gumką, może gdzieś tam wewnątrz jest jakiś kod, tylko nie chce ich za bardzo rozpruwać, ale jest to możliwe żeby w środku były kody? nie mam naprawdę już pojęcia, wszystko sprawdziłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam kiedyś w płaszczu pod podszewką
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szukam dalej... a wy jak możecie to podpowiadajcie mi gdzie to może się jeszcze ukrywać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
w empiku pikają np gumy do żucia z kodem
![]() w portfelach jest zaszyte, a na ciuchach to czasem na metkach jest ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Zdarza się też, że po np. roku zabezpieczenie się namagnesuje spowrotem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj nic już nie wymyślę... sprawdziłam wszystkie nowe ubrania, powycinałam metki z kodem kreskowym, poodwracałam na lewą stronę, nic nie znalazłam, a szukałam bardzo dokładnie... Pójdę chyba z tymi spodniami do sklepu, może mi pomogą, a w portfelu gdzie to może być? też przeszukałam i nic nie znalazłam, a wzrok mam dobry
![]() PIERWSZY RAZ mam tak, że piszczę a nie wiem co mi piszczy! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam kiedyś takie wstrętne "pikadło" w bucie, WBUDOWANE w podeszwę. Pikało mi, pojechałam zgromić wzrokiem obsługę sklepu, poprosić o odbezpieczenie, na co mi pani odpowiedziała, że tego już się nie da, bo wbudowane jest w obcas, trzeba dłużej pochodzić, to się wtedy "zdepta" i przestanie...
![]()
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
czesto te pikajace bramki aktywuje telefon komorkowy.. ale jesli wchodzilas bez torebki..
a moze jakas apaszka, czapka, szalik? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo będę miała to właśnie w BUTACH (niewidoczne) albo gdzieś wszyte wewnątrz SPODNI (niewidoczne) ewentualnie wszyte gdzieś pod skórą PORTFELA, albo KURTKA (choć wątpię - sprawdziłam ją bardzo dokładnie) innej możliwości nie ma! gdzieś to musi być w tych rzeczach co napisałam wyżej! męczy mnie to już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mi portfel pika, już sprawdziłam z niejednym ochroniarzem, ale neistety nie mogę sie niczego w nim doszukać, na wylot go przeszukałam i nie ma nic.
![]() ![]()
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko te cztery rzeczy co wymieniłam wyżej mogą być, nic innego... ale problem gdzie to się ukrywa? na pewno Wam napiszę gdzie to było! jak ktoś mi to znajdzie... albo będzie niezły ubaw, albo wielki SZOK że takie coś mogło się gdzieś tak mocno schować! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
histoire abracadabrante
|
Moja torba ze Stradivariusa ma wszyty "pasek", który pika we wszystkich bramkach. Na początku nie mogłam go znaleźć, później znajoma pracująca w Inditexie go namierzyła. Torebki nie noszę, bo tyle razy się wstydu najadłam, że już mi się odechciało. W sklepie nie mogą mi jej rozmagnetyzować, bo dawno temu wyrzuciłam paragon, więc równie dobrze mogłam ją ukraść i nie zrobią mi tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ech, niby jedna sieć, a idiotów z ludzi robią i myślą, że to nie wyjdzie...
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie- jak wiesz, że coś Ci pika najlepiej wejść przez bramki do sklepu albo zgłosić ochronie. Wtedy wiedzą, że coś jest nie tak, jeśli nie uda się tego zidentyfikować to nie będą robić problemów przy wyjściu. Po trzecie- te naklejane/wszywane dziadostwa lubią się po jakimś czasie aktywować, mi kiedyś zabezpieczenie na książce po paru ładnych latach się uaktywniło...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Stradivariusowi bym nie odpuściła, niby jak miałaś ukraść coś, z czym weszłaś i możesz im to podać i przejść bez tego przez bramiki żeby zobaczyli? ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Najpierw sprawdziłabym czy rzeczywiście to spodnie, weź je ze sobą do sklepu w innej reklamówce. Wejdź do sklepy typu empik (żeby nie było że spodnie ukradłaś jak zaczną piszczeć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam taki sam problem, zidentyfikowałam torbę z Zary jako przyczynę. Nie udało mi się znaleźć żadnego zabezpieczenia wewnątrz niej, "rozładowali" mi ją dopiero w sklepie poprzez przyłożenie do tego ich specjalnego urządzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
ja wszędzie pikam przez torbę z House'a. na początku nie miałam pojęcia, że to ona, dopiero w MM mnie dokładnie przetrzepali i się wydało. niby rozmagnesowali przy kasie i jakiś czas było ok, ale dosłownie z tydzień po tym znów ten sam problem. szukałam wszędzie jakiegoś zabezpieczenia i pupa. już nie mam do tego siły i torbę noszę tylko wtedy, kiedy wiem, że nie idę do żadnego sklepu
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
też mi się zdarzało, przy sprawdzaniu toreb w przymierzalni stradiego pikała mi ich torba i pani spytała tylko czy to od nich i nic nie zrobiła
![]() nienawidzę tego, bo czuje wzrok ludzi "o złodziejka" jak pikam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
moja siostra kilka lat temu miała zawsze problem z pikającymi rzeczami, ale uwaga tylko w Carrefourze! i co się okazało? była to pikająca torba z Avonu, ciągle chcieli ją przeszukiwać więc w końcu torba wylądowała w koszu, bo ileż można się wstydu najeść...
![]() nie wiem co można zrobić, żeby przestało pikać. może innym magnesem przetrzeć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
nawet nie wiedziałam że istnieją takie zabezpieczenia
![]() ile to się można dowiedzieć nowych rzeczy na wizażu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.