![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dziwne plamienie
Witam!
zacznę, że okres mam zawsze 4-5 dzień miesiąca, wiec jestem już dawno po. Uprawiałam stosunek z chłopakiem 13 grudnia, zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Dzisaj (18.12) zauważyłam dość obfite upływy, jakby mocno zabarwiony śluz w kolorze brązowym z czerwonymi prześwitami. Nie jest tego Malo, splywa trochę jak miesiączka, ale nie ma żadnego zapachu. Prezerwatywa nie pękła, ale po wytrysku dostala zdjęta i po jakiś 20 minutach znowu odbyliśmy stosunek tym razem bez zabezpieczenia ale nie doszlo do wytrysku. Moje pytanie brzmi czy mogę byc w ciąży? Myślę o tym czy po prostu na czlonku cos nie zostalo i przez to nie moglo dojść do zapłodnienia. Bardzo proszę o szybką odpowiedź, martwię sie co się ze mną dzieje, czy to ciąża czy może jeszcze cos innego. Bardzo proszę o odpowiedź ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Korekta wczoraj się zaczelo, dzisiaj (19.12) nadal trwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: dziwne plamienie
Cytat:
Edytowane przez domarka Czas edycji: 2015-12-19 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedz.
dodam tez, ze juz kiedyś takie plamienie wystąpilo u mnie. Po przeczytaniu wielu stron: może to jest krwawienie miedzymiesiaczkowe? Chociaż teraz po tym całym zajściu w głowie mam tylko jedno, ze to ciaza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Najczęściej plamienie międzymiesiączkowe występuje przed owulacją, i ustaje w momencie owulacji. Miałam takie krwawienie przez dobry rok dopóki nie zaczęłam antykoncepcji hormonalnej. Najlepiej poczekaj do miesiączki, jeśli się pojawi to nie ma ciąży, jak się spóźni to zrób test i będziesz miała pewność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Który masz dzień cyklu? Jeśli środek, możliwe, że to plamienie okołoowulacyjne. Też czasami miewam. Rzadko, ale tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
16 dzień cyklu. Czyli wypadałoby, że jest to polowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedz, uspokoiła mnie
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Jeszcze mam pytanie ile takie plamienie trwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Do momentu owulacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Jak po 3 dniach nie minie, to źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Nie minęło. Co to moze oznaczac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Krwawienie implantacyjne, lub jakaś choroba. Zdarzały Ci się takie krwawienia już kiedyś, czy to pierwszy raz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Juz kiedyś coś podobnego sie wydarzyło. A krwawienie imp. nie powinno byc bardziej skąpe? Bo u mnie jest dosc duzo tego. Albo nie ma na to reguły? Jezeli jest to spowodowane ciążą to ile moze to trwac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Każda kobieta różnie przechodzi to krwawienie, niektóre nie mają go wcale. Trwać też może różnie, czasem kilka godzin a czasem kilka dni nie umiem odpowiedzieć Ci jednoznacznie :/ ale to też nie musi być objaw ciąży. Dlatego poczekaj jeszcze trochę, przynajmniej do terminu miesiączki i zrób test i wtedy będziesz wiedzieć i najlepiej pójdź do ginekologa, żeby ustalił przyczynę tego krwawienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Do ginekologa musze sie udac. Bo raczej to nie jest normalne, a z tego co się dowiedziałam mogą to byc rozne infekcje bądź choroby.
Dziękuję jeszcze raz za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie jest to związane z owulacją to może być problem.. Jeśli byłabyś w stanie powiedzieć czy masz teraz dni płodne, to można było by stwierdzić, czy jest powód do niepokoju. U mnie te krwawienia okołoowulacyjne trwały nawet 5/6 dni i byłam u 3 różnych ginekologów, którzy powiedzieli, że u wielu kobiet to się zdarza a nawet miałam robioną cytologię, która nie wykazała żadnych nieprawidłowości. Dlatego nie stresuj się na zapas, ale badanie u ginekologa rozwiąże ten problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Trochę ze wstydem ale nie dokonca wiem jak to jest z tymi plodnymi dniami, ale internet pomogl i wychodzi ze mam plodne od 15 do 23. Czyli mam teraz plodne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Najlepiej jakbyś to oceniała przez samobadanie(śluz, temperatura, szyjka macicy), bo te kalendarzyki zawodzą. Wystarczy, że okres spóźni się o 1 dzień i już jest inaczej, niż wyliczyłaś. Jeśli jednak teraz masz dni płodne, to najprawdopodobniej jest to krwawienie okołoowulacyjne czyli nie masz się czym przejmować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Martwie się najbardziej czy to nie ciaza, bo nie mozemy sobie teraz na to pozwolic
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi : ) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
To druga sprawa, szansa jest bo plemniki mogły dostać się do macicy. To nieodpowiedzialność jest w większości powodem niechcianego dziecka. Nie chcesz ciąży-zabezpieczaj się
![]() ![]() Edytowane przez domarka Czas edycji: 2015-12-21 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Masz racje, bo nasze zachowanie było bardzo nieodowiedzialne, dlatego teraz jest tyle stresu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No niestety tak, obyś tym razem miała szczęście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Bzykać się to chcesz, a o płodnych poczytać nie? Wstydź się, kobieto
![]() ![]() A tak na poważnie, to może dostałaś okres. No, czasem się zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Wiem, ze postapilam nieodpowiedzialne, ale pisałam w celu dowiedzenia się czy to ciąża czy moze jakas inna choroba czy infekcja. Byc moze ktoras tez przechodzila cos takiego. Czytalam i dowiadywalam sie o plodnych dniach, wiec nie potrzebne te uwagi, ale dziękuję serdecznie za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Wracam, poniewaz nadal krwawie. Od tego 18.12 nadal jest to dziwne krwawienie, myslalam ze dostalam drugi okres, ale nigdy nie trwal on u mnie tak długo. Chcialam isc do lekarza jak to się skonczy ale konca nie widac. Czy ktoras moze juz tak miala? Czy lekarz moze wykonać mi badania jezeli występują te krwawienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Idź jak najszybciej do lekarza.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
To do lekarza jak najszybciej, tak długie krwawienie na pewno nie jest związane z owulacją i może być niebezpieczne
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Przedłużające się lub dodatkowe krwawienie to może być objaw przerostu tkanki wyścielającej macicę - endometrioza.
Przy znacznym przeroście czeka cię łyżeczkowanie. Nie umiera się od tego.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
I jak sytuacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.