|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ramiona - jak się pozbyć "pelikana"?
Dziewczyny, szukałam takiego wątku, ale nie znalazłam, może przeoczyłam (poproszę wtedy moda o wyrozumiałość).
Szukam skutecznych ćwiczeń na ramiona - od dłuższego czasu walczę z tym, że skóra nieestetycznie zwisa z na dole tworząc klasycznego "pelikana" - i już nie mam siły i pomysłów, co z tym zrobić ![]() Na co dzień ćwiczę raczej dużo, tzn.: a) 20 - 30 minut dziennie Natalia Gacka b) 2-3 x tydzień fitness (na zmianę: BPU, płaski brzuch, shape, fit ball) c) 1-2 x tydzień - orbitrek, rowerek, bieżnia - ogólnie takie sprzęty z siłowni No a skóra na ramionach jak wisiała w lutym, tak wisi we wrześniu. Nawet widać już jakiś mięsień, który się zarysowuje, ale skóra zwisa sobie niezależnie od tego ![]() I teraz moje pytanie: co ja mam z tym zrobić? Co ćwiczyć? Jak ćwiczyć? Może mi podpowiecie, na jakich urządzeniach powinnam ćwiczyć na siłowni? Przy czym uprzedzam, że nigdy nie korzystałam z tych wszystkich maszyn, więc potrzebuję prostego opisu, jak krowie na granicy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ramiona - jak się pozbyć "pelikana"?
dodaj to tego ćwiczenia ramion, np pompki czy ćwiczenia z ciężarkami.
na youtube jest pełno filmików jak się pozbyć pelikanów czy motylków. tutaj przykłady: https://www.youtube.com/watch?v=hAGfBjvIRFI https://www.youtube.com/watch?v=4qXErYytP3c https://www.youtube.com/watch?v=oUychjqfO8I
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wisząca skórę na ramionach trzeba 3 torowo: - masaże i naprzemienne prysznice skóry ramion, bardzo dobrze robi basen (masz od razu masaż i naprzemienne chłodzenie) oraz pływanie kraulem z nakładkami na dłoniach (takie "packi" które zwiększają opór. - dieta- wiadomo, ale chodzi mi o dietę nie redukcyjną, tylko dobrze zbilansowaną. Tylko dobrze odżywiona skóra będzie jędrna i będzie miała mozliwość obkurczenia się i uelastycznienia: zdrowe tłuszcze, białko, węglowodany złożone, duża różnorodność pokarmów w celu zapewnienia pełnej puli witamin i minerałów, do tego produkty zawierające krzem. - ćwiczenia na całą obręcz barkową + ramiona ze zwróceniem uwagi na ćwiczenia na tricepsy : np. dipsy, pompki z tricepsa (ręce wąsko, łokcie przy zebrach), wyciskanie francuskie i wąskie na ławeczce.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jestem dnem. Nie umiem zrobić pompki. Nigdy nie umiałam. Ciężarki mam, będę machać. Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To rób najpierw pompki babskie- czyli nie opierasz się na palcach stóp tylko na ugiętych kolanach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś dnem, tylko zacznij po kolei, od pompek przy ścianie, potem z oparciem rąk na ławie, potem na kolanach. Powoli, po kolei. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tez nie umiec robic pompek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Polecam skupić się właśnie na ćwiczeniach na triceps, koleżanka miała podobny "problem" i skutecznie się z nim uporała.
Troszkę bardziej rozbudowany triceps również szczególnie mocno nie razi w przypadku kobiety. ![]() Pozdrawiam
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Cwiczenia górnych partii ciała z hantelkami i sztangą, mi bardzo szybko zeszczuplały ręce po takich właśnie ćwiczeniach, przede wszystkim na triceps
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zupełnie przypadkiem wczoraj na zajęciach shape były te pompki damskie, dzięki temu, że instruktorka trochę mnie poprawiła tu i ówdzie, wiem jak robić, więc będę robić w domu + ciężarki + niezmiennie Naalia Gacka. Bo na więcej we własnym zakresie to chyba nie mam na razie siły...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Pompki najlepsze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
WarOfWorlds, jeżeli na avatarze jesteś Ty, to ja się nie dziwię, że nic nie wisi. Ja taki brzuch będę miała za trzysta tysięcy lat :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Nie, to nie ja
![]()
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jak wygląda pompka przy ścianie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Moja instruktorka z Shape chyba jest stałą bywalczynią forum, bo ostatnio bardzo stawia na ramiona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Basen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Basen nie. Basen jest jedną z tych rzeczy na które zamykam się "bo tak". Mam traumę z podstawówki i kąpię się tylko latem w naturalnych zbiornikach. A szkoda, bo wiem, że basen to jest remedium na wszelki tłuszcz.
A teraz jetem chora i nie ma żadnych ćwiczeń, ani fitnessu, ani Gackiej ani w ogóle czegokolwiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
To w takim razie chyba najsensowniejszym wyjściem będą ćwiczenia z hantelkami.
Nie wiem, co dokładnie się stało, ale może warto byłoby kiedyś przejść się na basen i zapłacić kilkadziesiąt zł, żeby mieć na trochę instruktora na wyłączność. Mogłabyś pójść z nim nawet do basenu rekreacyjnego i poćwiczyć pływanie na płytkiej wodzie, z deską i ze świadomością, że masz kogoś, kto ciągle Cię pilnuje. Nawet nie w ramach odchudzania, ale tak po prostu, żeby się przełamać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Zostawmy ten basen, bo to głupota, nieważne zupełnie.
Zaczęłam ćwiczenia z hantlami (sztangi w domu nie mam i mieć nie będę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.