![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
cholerne rajstopy...
Znacie jakieś konkretne sklepy/sieciówki/internety gdzie można kupić w miarę trwałe (nie na 2-3 razy) rajstopy 15-20 den w kolorze cielistym, ale nie cielistym brązie, tylko względnie bladej skóry? Jak ostatnio kupiłam sobie najjaśniejsze jakie były to okazały się komunijną bielą, w której właśnie z braku laku śmigam do pracy
![]() Także bardzo proszę o sygnał jeśli ktoś ma sekretny adres w którym zaopatruje się w rajstopy, bo ja zaraz oszaleję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cholerne rajstopy...
Nienawidzę rajstop
![]() Zakochałam sie w Gatta Fortissima. Nie udało mi się ich podrzeć do tej pory, co jest absolutnym rekordem. Najjaśniejszy kolor jest w miare jasny, a ja jestem blada dość i nic się nie gryzie. Polecam z czystym sumieniem.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koloru nie znajdziesz. Jedyne jakie udało mi się trafić lekko cieliste to no name za 2zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nienawidzę rajstop. I tu jestem ekstremistką: albo od jesieni 40 DEN albo od wiosny rajstopy w sprayu.
Właśnie, a nie możesz chodzić do pracy w takich rajstopach w sprayu teraz, gdy jest lato? Polecam Ci Sally Hansen w kolorze Light. Koszt to ok 40-50 zł ale starczy Ci na miesiąc/trochę dłużej regularnego używania. I oczka nie lecą, więc na dobrą sprawę wyjdzie Ci taniej niż ciągłe kupowanie rajstop latem. A noga naprawdę wygląda, jakbyś miała rajstopy i to jest wygodne, bo nic Ci się nie majta.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Gatta. Trwałość chyba najlepsza.
Natomiast bardzo jasne beże, takie w stylu "blada skóra ale nie żółta" kupuję w osiedlowej budzie ![]() Ale trwałość- adekwatna do ceny. Czyli nędzna. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Ale jeśli ma mieć zakryte buty, to jednak w rajstopach bardziej komfortowo. W dodatku- zależy skąd jest. W 3mieście w tym roku takie cudne lato, ze rajstop z tyłka nie ściągam bo... zimno zwyczajnie ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jasne rajtki kupuję w Marilyn w kolorze pudrowym. Jeszcze Golden Lady ma taki bardzo jasny cielisty beż, ale to już prawie pod biały podchodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Gatta ma fajne kolory, Natural jest blady ale nie biały, w moim przypadku jest tak cielisty, że prawie nie widać, że mam rajstopy
![]() Z trwałości jestem średnio zadowolona, szybko się prują ale płacę jakieś 5zł więc może być ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Z Gatty mam kolory Natural i Sabbia, nie pamiętam który jest jaśniejszy, ale oba ujdą. Z Calzedonii Sabbia jest okej, chociaż też mogłaby być nieco jaśniejsza, ale za to mają dłuższe pończochy i rajstopy niż reszta, co mi bardzo odpowiada.
Z Marylin próbowałam Visione i Natural chyba, oba ciemniejsze od wcześniej wspomnianych. Więc kiepsko...
![]() |
#9 |
Przyjaciółka KWC
|
Jak dla mnie najtrwalsze rajstopy to Calzedonia. Gatta mi się drze bardzo szybko.
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
potwierdzam ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiarzyna0 Czas edycji: 2015-07-31 o 10:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Cavo, no bez perwersji. Nie jest tak źle. Zresztą chyba jestem zimnolubna bo ganiam w tych sprayowych od maja ![]() Co do zakrytych butów, mam od groma takich skarpetek-balerinek (stopki to chyba się nazywa cholerstwo) i da się żyć.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-07-31 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyjaciółka KWC
|
Rajstopami w sprayu poplamiłam kiedyś fotel w samochodzie i od tego czasu mam lekki uraz.
![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, miałam do wyboru spóźnić się jeszcze bardziej do pracy, albo już wyjść w tych, które na nogach okazały się białe ![]() ![]() Cytat:
Oj nie, mi by odmarzł tyłek, ostatnio niby 20 stopni, ale deszcz, wiatr, cały czas w płaszczu/swetrze/marynarkach chodzę, więc do dopiero gołe nogi... Pomijając fakt, że zwyczajnie lubię swoje nogi w rajstopach, tylko najpierw się muszę ich naszukać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz tak bez specjalnego namysłu kupiłam tam 20DEN, które okazały się fantastyczne - nawet gdy zahaczyłam o coś chropowatego, to nic im nie było. Miałam je 3 lub 4 lata częstego użytkowania. Teraz już za każdym razem proszę o "te niedziurawiące się" i jestem zadowolona. Ich koszt to jakieś 50zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Gatta, kolor visone.
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupuję Gatta kolor Visone, 8 den nawet na nogach nie widać
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
też uwielbiam 8 den z Gatty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Gatta? w zwykłym osiedlowym sklepie do 10zł
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ostatnio widzialam babke w bialych rajstopach i do tego czarne sandalki
![]() ![]()
![]() |
#21 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
mi się nie drą, o ile sama czymś ostrym nie zahaczę.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie buty ściągają strasznie te rajstopy w sprayu, poplamiłam od wewnątrz sukienkę i fotel w samochodzie ![]() przy siadaniu, kiedy stopa układa się minimalnie inaczej w bucie, widać kreskę, gdzie but wytarł ten spray ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Według mnie warto rozważyć wypróbowanie marki diseta, to jest produkt z marbetu. Moim zdaniem rajstopy są super, idealnie leżą, nie zaciągają się i nie drą. Przyjemniej mi się chodzi, jak je na sobie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zakupiłam ostatnio na allegro 8 par gatty, ale następnym razem rozejrzę się za disetą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Powiedzcie mi od czego zalezy trwałośc rajstop?
Mi gatta nie wytrzymuje wcale. Zawsze gdzies pojdzie oczko. O czarnych to nawet nie wspominam, szybko mi sie robia takie czarne kropki czy paski. ![]() Przestalam juz kupowac cienkie. Moze calzedoni sprobuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Od czego zależy trwałość rajstop? Na pewno od jakości materiału, z którego są wykonane
![]() - dłonie- sucha skóra czy ostre pazurki przy zakładaniu i po zawodach, niektórzy polecają zakładać rajstopy w rękawiczkach, ale sorry, to nie dla mnie ![]() - skóra na nogach i stopach- to samo- sucha skóra = większe ryzyko podarcia - obuwie- z butami różnie bywa, czasem mają jakiś ostrzejszy element, którego nawet się nie czuje a dla rajstop jest zabójczy - właściwe dopasowanie rozmiaru- wiadomo, rozmiarówka swoje, a życie swoje, ale dobrze zwrócić uwagę, żeby gdzieś rajstopy nie były za mocno naciągnięte, bo strzelą. No i na koniec trzeba uważać, żeby gdzieś nogą nie zahaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Na początku wiosny skusiłam się na Gatta BB (15 DEN) kolor Natural - jak dla mnie strasznie jasny kolor, za jasny nawet więc może te bedą odpowiednie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.