|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Zgubiony portfel. co robic?
dziewczyny mam problem.
![]() ![]() sprawa wyglada tak: dziś rano byłam w parku i na zakupach i zgubiłam portfel ![]() wróciłam w tamte strony wszystko obszukałam i nic... nie chodzi mi o te pieniadze bo to tylko 20 zł ale co z tymi dokumentami? ![]() bo karte z bankomatu to wiem zadzwonie do banku i ja anulują ale co z tym dowodem? czy warto jechac na policje? czy jest mozliwosc ze ktos ten dowód jakos wykorzysta? ![]() czy jest to mozliwe zeby ktos posłuzył sie moim dowodem do czegos wogóle? ![]() pytam bo nie usmiecha mi sie siedzenie na policji (waidomo protokół, wypytywanie itp. ![]() jak myślicie co powinnam zrobic? bo mnie wydaje sie ze ktos po prostu weźmie te kase i wyrzuci portfel no ale wiadomo jacy sa ludzie..... ![]() doradzcie cos bo niewiem.... ![]()
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zgubiony portfel. co robic?
Powinnaś jak najszybciej zgłosić to na policje..
Zdarzają sie przypadki,ze ktoś wykorzystuje czyjś dowód. Nie chce straszyć,ale radze wybrać sie, to nic nie kosztuje,a możesz zaoszczędzić niepotrzebnych problemów (odpukać w niemalowane ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zalezy kto ten portfel znajdzie.
niektorzy albo odnosza albo odsylaja zgubione portfele... kiedys moj sasiad zgubil portfel z dokumentami i 3 setkami w srodku. Ten kto znalazl jego zgube dokumenty odeslal mu w kopercie ale pieniadze i portfel sobie wzial... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
koniecznie zglos to policji. ludzie potrafia nabrac kredytow na czudzy dowod, a watpie bys miala ochote splacac takie zobowiazania do konca zycia. wiec im szybciej zglosisz tym lepiej.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie idź zgłosić. Niedawno oglądałam gdzieś jakiś program interwencyjny, w którym opisywali historię pewnego faceta - gość starszy, mieszkał na wsi, głowa rodziny (mąż, ojciec), gospodarstwo na utrzymaniu itd. Zgubił kiedyś dokumenty i teraz ściga go niemiecka (!) policja, bo ktoś napadł na bank/sklep czy coś takiego (nie pamiętam dobrze) i na miejscu przestępstwa znaleziono ów dowód. Dla rodziny tragedia - facet musiał (o ile nadal nie musi) siedzieć w niemieckim więzieniu, bo nikogo nie przekonują zeznania sąsiadów, że w dniu kiedy dokonano przestępstwa facet był w domu u siebie na wsi. Co więcej, nigdy nie był zagranicą.
Nie straszę, ale nawet nam się w głowie nie mieści co ludzie potrafią robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że zgłosić, nie licz na to, że ktoś wyrzuci Twoje dokumenty i cześć, a nawet jeśli pierwszy znalazca to zrobi, to zainteresuje się nimi ktoś następny. Możesz władować się w przyszłości w kłopoty z policją, być oskarżona o np. wyłudzania, napad, kradzież, co tam komu do głowy przyjdzie zrobić, możesz płacić za kogoś karę za jazdę bez biletu, ktoś może wziąć sobie jako Ty
![]() ![]() Nie tak trudno znaleźć kogoś podobnego do osoby na takim małym zdjęciu.
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny... własnie "poszorowałam na komisariat" i....odesłano mnie z kwitkiem. oni nie przyjmuja zgłoszeń o zaginieciu..jakby kradziez to tak ale zgubienie nie. i co? kazano mi jutro "szorować" do urzedu miasta to zgłosic....
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
To rzeczywiście zgłasza się w Urzędzie Miasta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że zgłosić - zrobiłaś dobrze.
Tyle że postępowania policji szkoda nawet komentować :|
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Zgłoś to na policję. Prędko! Jak ktoś odda, to odda, ale z reguły rzadko tak się zdarza
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ja wiem czy rzadko. Moim zdaniem dosyć często. Pracuje na poczcie przez wakacje i codziennie listonosze wyciągają ze skrzynek sporo dowodów, dokumentów, portfeli. W jeden dzień przynoszą kilkanaście portfeli, oczywiście bez pieniędzy ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dyżurny, któremu ainoh7 zgłosiła zagnięcie portfela z dokumentami postąpił dobrze - bo Policja przyjmuje zawiadomienie o przestępstwie/wykroczeniu a nie o zagubieniu rzeczy (a tu nie było czynu zabronionego - portfel został zagubiony a nie ukradziony).
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się dowiedziałam, że okradli moich dziadków
![]() ![]() podsumowując zginęło - 400 zł w banknotach po 200 babcia ma talent do zapamiętywanai dziwnych, niekoniecznie przydatnych rzeczy ![]() Nie liczę na to, że ktoś zwróci, niestety za dużo pieniędzy, żeby nie mogło kusić ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cos mi sie tak zdaje, ze wziecie kredytu to wcale nie jest takie "hop-siup i pieniazki sa", choc sama nigdy nie bralam, to jestem pewna, ze do wziecia kasy nie wysatrczy dowod, potrzebny jest pewnie 2 dokument, ze zdjeciem, a zlodziej choc troche powinien byc podobny do okradzionego, jak zlodziej ma 180 i brazowe oczy, a okradziony 150 i jest niebieskooki to raczej kazdy by sie zorientowal, ze cos jest nie tak. Poza tym, trzeba pewnie jakies zaswiadczenie o zarobkach...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
W 'normalnych' bankach tak, ale są teraz szeroko rozumiane 'organizacje' szybkich kredytów bez poręczycieli, bez zaświadczenia, w zasadzie mało co trzeba zorbić
![]() Ja też uważam, że jak szybko wszytsko załatwią to nie będzie kłopotu, ale weź tu teraz wytłumacz to dziadkom, którzy 'swoje wiedzą' ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ale lipa mnie spotkała ;/ Tankowałam wczoraj, położyłam portfel na tylnej klapie samochodu. Oczywiście nie zauważyłam i pojechałam i portfel przepadł ;/
Ale lipa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Nie zastanawiaj się obecnie nad tym co robić ani nie pisz postów na forum ale marsz do swojego banku . A najlepiej skontaktuj się na skype - byle szybciej. Musisz zablokować swój numer dowodu .Banki mają jeden wewnętrzny rejestr . Dzięki temu bedą wiedziały, że dany dowód jest skradziony i dana osoba nie będzie w stanie wziąc na CIebie kredytu.
Jest bardzo wielu wyłudzaczy, którzy jedynie czają się na Twój portfel http://pogodzinach.lca.pl/legnica,ne...nie_kredytu.ht - zobacz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bardzo rozumiem jak można zostawić portfel na dachu samochodu przy tankowaniu... Przecież wychodzisz z samochodu z portfelem, kładziesz na dachu (sama tak robię - nie mam tylnej klapy, więc kładę na dachu jak nie mam kieszeni), tankujesz, ale potem idziesz płacić, więc musisz ten portfel wziąć ze sobą. A jak wracasz, to po co kłaść portfel na dachu samochodu, skoro wsiadasz i odjeżdżasz? ![]()
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2015-10-13 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.