|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
salon kosmetyczny Perfect Therapy - Wrocław
Cześć
![]() Wykupiłam na grouponie zabieg laserowy w Perfect Therapy we Wrocławiu na ulicy Pułaskiego. Ze względu jednak na fakt,iż myślę o poddaniu się zabiegowi zamykania naczynek na policzkach boję się trochę, czy zabieg będzie przeprowadzony w sposób profesjonalny. Nie chciałabym żeby się okazało, ze po zabiegu pozostaną mi jakieś blizny i bede wyglądać jeszcze gorzej niż obecnie. Korzystał ktoś z was z tego salonu (zwłaszcza jeśli chodzi o zabiegi laserowe)?? Jesteście zadowoleni?? Bardzo proszę o wszystkie opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: salon kosmetyczny Perfect Therapy - Wrocław
Robiłam tam w zeszłym miesiącu głęboką epilację bikini.
Obsługa- bardzo miła dziewczyna, sprawiała wrażenie kompetentnej, ale głowy nie dam ![]() "Salon" to za duże słowo- malutki, ślepy pokoik w solarium, ale akurat dla mnie to mało ważne. Jestem zadowolona z usługi, w porównaniu do poprzedniego salonu, w którym byłam- na plus. Jeśli jednak się nie zdecydujesz na zabieg, to ja chętnie odkupię kupon, bo wybieram się tam za jakieś 3 tygodnie po raz kolejny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hejho A czy u nich mozliwa jest depilacja bikini z pozostawieniem paseczka na wzgorku lonowym?
![]() ![]() A czy ten zabieg boli? Od razu mowie, ze do tej pory depilowalam bikini depilatorem i ciekawa jestem, czy bol jest podobny, czy moze mniejszy ![]() A czy po tym pierwszym zabiegu rzeczywiscie jest juz tych wloskow sporo mniej? I jeszcze ostatnie pytanie ![]() ![]() ![]() Przepraszam za taki nawal pytan, ale gleboko zastanawiam sie nad depilacja laserowa i wlasnie nad tym salonem a Ty mozesz byc moim cennym zrodlem informacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A ja od razu mówię, Klajdla, że jeśli depilujesz bikini depilatorem, to jesteś przekozakiem i będzie to dla Ciebie jak muśnięcie
![]() Reszta odpowiedzi: 1. Myślę, że od Ciebie zależy co zostawiasz, a co usuwasz, ale głowy nie dam. 2. Nie zasugerowali mi żadnej ilości zabiegów, kosmetyczka powiedziała, że to bardzo indywidualna sprawa i trudno jej przewidzieć. Mówi się, że 6, a gdzie indziej czytałam, że 20. 3. Płaciłam 99 zł. 4. Jestem po dwóch zabiegach (pierwszy IPL, teraz IPL+ RF), widzę efekty, choć cały czas mam wrażenie, że po zgoleniu włosków zaczyna ich odrastać tyle co wcześniej (ale to tylko wrażenie). Ja się pozbyłam z 30% włosów na pewno. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Ci Kochana za odpowiedz
![]() Oj kiedys tez myslalam, ze dziewczyny depilujace nogi depilatorem musza miec jakies pociagi sado-maso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Również zastanawiam się nad depilacją w tym salonie. Może ktoś jeszcze się wypowiedzieć na temat kompetencji pracowników? Salon oferuje darmową konsultację i próbę lasera. Wyjaśniają podczas niej wszystko dokładnie? Należy się obawiać poparzenia laserem (różnych rzeczy się naczytałam ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam cieplutko, Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pisałam wyżej, że byłam na głębokim bikini, więc tak, robią.
Oczywiście, że jak zamierzasz robić bikini, to nie zrobią Ci próby na łydce ![]() Na pewno wszystkiego się dowiesz na konsultacji, możesz pytać o wszystko, pani która to robi jest komunikatywna i zna się na tym co robi. Mam za sobą dwa zabiegi tam, nie ma mowy o poparzeniu, niedopasowaniu siły strzału itd. Po No Mas Vello czułam pieczenie jeszcze dłuższy czas, po zabiegach w PT nie miałam najmniejszych dolegliwości. Już o tym pisałam, ale powtórzę- najważniejsze dla mnie jest to, że do zabiegu używają tam żelu do usg na powierzchnię depilowaną, który chłodzi i łagodzi. Miód po prostu, zabieg dzięki temu jest całkowicie bezbolesny, a mam porównanie z takim "na sucho" i trzeba było parę razy zęby zagryzać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a mogę wiedzieć, czy jesteś zadowolona z efektów? Straciłaś coś po tych dwóch razach?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wreszcie widzę, że to działa. Już byłam zrezygnowana, bo wydawało mi się, że co wypada, odrasta po jakimś czasie, ale niespodziewanie, po chyba 3 czy 4 zabiegu (zapomniałam którym) zauważyłam, że odrosło może 40% włosów, a może nawet mniej. Jeśli tak dalej pójdzie, to, faktycznie, te moje zaplanowane 8 powinno dać radę. Uff...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
We Wrocławiu korzystam z zabiegów w salonie l'bioline na Starym Mieście i jestem bardo zadowolona z ich usług.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.