|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
własna koszulka xd
No wiec tak na allegro pelno takich aukcji "koszulka z wlasnym napisem" no fajnie fajnie gdyby nie ta cena 50 zl z wysylka o.O Co jest stanowcza jak dla mnie za duuzo. Myslalem myslalem i doszedlem do wniosku ze jak bym sb kupił zwykly podkoszulek. Dac te 10-15 zl czy nawet wiecej a lepszy gatunkowo kupic do tego spray zrobic sb szablon i buch tym sprejem po koszulce ?
Dac raczej by sie dało. No ale nie wiem czy to bd wgl. bezpiecznie nosic taka koszulke ? Czy po praniu 2,3,10 z tego napisu zrobi sie jakis bochomaz ? czy moze jednak kupic jakas farbe czy cos ? A moze sa specjalne do tego produkty w miare przyzwoitosci ? Nie chodzi mi tutaj o super specjalna farbke do "malowania" po ubranich za "jedyne 100" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: własna koszulka xd
możesz kupić farby akrylowe do tkanin np w sklepach plastycznych. Nie spierają się, nie rozmazują. Tylko dosyć cieżko się nimi maluje np pędzlem bo dzianina jednak jest bardziej upierdliwą powierzchnią niż papier czy płótno
Co może przynieść związek Polki z Kurdem? Lepszy syn czy córka? Z jakimi problemami borykają się kobiety? Dlaczego płaczą i co doprowadza je do śmiechu? Co skrywam pod uśmiechem ja? -----> http://usmiechpolskosyryjski.blogspot.com Salma <3 26/40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja sobie niedawno kupilam farby akrylowe do tkanin i powiem ze jestem zadowolona.. nie spierają sie i przyjemnie sie maluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
spray-em nie bardzo, to nie nadawałoby się do prania raczej
![]() ![]() Ewentualnie markery do tkanin, jeśli chcesz robić napisy to powinno być lepszym rozwiązaniem ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No głownie to chodziło mi o jakies fajne i oryginalne napisy na koszulce. Nie chciałbym aby wygladało to tandetnie z tymi markerami tzn. zeby wygladalo ze to mazakiem było pisane a i sie zmylo po 2-3 pranich. Mozna cos wiecej wiedziec o tych markerach ze co i jakies firmy sa najlepsze ile kosztuja na ile starczaja ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja mam farby w tubce do tkanin- kupiłam z allegro
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o farby polecam Fevicryl lub Pigmal, niedrogie a niezłe. Możesz też kupić specjalny papier do drukarki, na którym drukuje się takie "naprasowanki", chociaż mi akurat to dość szybko się sprało. W każdym razie gwarantuje dobry efekt, jeśli wątpisz w swoje zdolności plastyczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
też uzywałam fevicrylu i moge polecić z czystym sumieniem, pojemniczek 40 ml, jest bardzo wydajny,
pozdrawiam
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Spokojnie mozesz zrobic to sprayem
mam 2 takie koszulki i nie schodzi tylko musisz byc bardzo dokladna jesli chodzi o szablon i spryskiwanie Najlepiej, jakby szablon byl naklejany, to wtedy farba by Ci pod niego nie wleciala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja też od niedawna jestem w posiadaniu fevicrylu,i muszę powiedzieć że nadaje się do tego bardzo dobrze.Po prostu malujesz co tam chcesz,czekasz aż wyschnie i zaprasowujesz,ale tak porządnie,bo się dłużej trzyma.Także polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam na Allegro,ceny dokładnie nie pamiętam ale było to coś około pięciu złotych za taki nawet spory słoiczek,no oczywiście plus do tego koszty przesyłki,ale do tych farb nie potrzeba żadnych utrwalaczy,czy werniksów jak już wspominałm wystarczy jedynie żelazko.Podejrzewam że jest możliwość kupienia fevicrylu w jakichś sklepach dla plastyków typu Paleta,czy coś(na pewno mają też w ofercie inne farby do tych celów,ale te są sprawdzone,także polecałabym je bardziej).Znalazłam sprzedawcę,u którego kupowałam: artysta-sklep.Podam link: http://allegro.pl/artysta-farby-akry...435090897.html
Edytowane przez muszelka265 Czas edycji: 2011-02-04 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.