|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
The Devil In I
|
Odwieczny problem - nieodpisywanie
Z racji tego, ze brakuje mi pomysłów dlaczego tak się dzieje pytam was o opinie na temat (nie)odpisywania.
Mam założone konto na dość popularnym portalu dla szukających nowych znajomości. Nie mam zielonego pojecia czemu pisząc z chłopakiem parę dni codziennie, świetnie się dogadujac, mając dużo wspólnych zainteresowań on nagle przestaje odpisywać. Po prostu dalej loguje się, ale nie raczy odpisać na wiadomość choć ja przeczytał. I pytam ponieważ nie zdarzyło mi się to pierwszy raz a juz kolejny. I nie wiem w czym problem. We mnie?
|
|
#2 |
|
Kobieta z klasą
|
Dot.: Odwieczny problem - nieodpisywanie
Prosta sprawa. Pewnie znalazł inną z większymi cyckami i bardziej chętną.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
- Zainteresowała go inna,
- Znudziło mu się pisanie z Tobą, - Stwierdził może, że jesteś nudna albo zwyczajnie nie spodobałaś mu się, - I wiele innych powodów.... Ja bym sobie tym głowy nie zawracała. No chyba, że byłoby to dłuższe pisanie, w którym chłopak dawałby mi sygnały, że jest mną na prawdę zainteresowany.
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, kobiety piszą z wieloma facetami, a faceci z wieloma kobietami. Z czasem ktoś musi wypaść z gry.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
może nie lubi pisać, zaproponuj Skajpa
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli jednak jest to ktoś istniejący dla nas tylko przez kilka dni w sferze wirtualnej, to trudno. Jego zniknięcie nie jest chyba tak dużym problemem. Znacznie gorszą, i niestety powszechną, sytuacją jest, gdy w ten sam sposób kończą się rzeczywiste, wieloletnie znajomości międzyludzkie... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Też mi się to często zdarza i ostatnio zdarzyło się znów. O ile jest to tylko kilka wiadomości, uważam że tak drastyczne zakończenie znajomości jest jeszcze ok, ale gdy piszę z facetem 2 miesiące, mamy w planach się spotkać, mamy wiele wspólnego, oczekuję że napisze mi chociaż ,,dziękuję za rozmowę, ale jednak nic z tego nie będzie". Z drugiej strony nie lubię facetów bez kultury, więc i tak bym się z takim nie dogadała na dłuższą metę
Nie przejmuj się, w końcu mam nadzieję, uda nam się trafić na porządnego faceta ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakieś tam doświadczenie w tych "portalach" mam... Czy to była jedna wiadomość, którą przeczytał i nie odpisał, czy było ich więcej, na przykład dwie, albo trzy? Jeśli nie dopowiedział na jedną, to "zaczep" go raz jeszcze, jeśli nie odpisze, to kliknj w ikonkę, która spowoduje, że on "wirtualnie" zniknie z tego portalu. Jeśli już jest tak, że nie odpowiedział na Twoje wiadomości, to od razu kliknij na tą ikonkę. Następnie zajmij się innymi znajomościami, które z pewnością już na tym portalu zawarłaś. Ot co!
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jeżeli jesteście z tej samej miejscowości, to jaki jest sens tyle czekać?
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieli nas pewna odległość, tak się jeszcze zdarzyło że zaczęliśmy ze sobą pisać w czasie wakacji i byłam wtedy w rozjazdach, za granicą przez dłuższy czas. Wiedział o tym i mu to nie przeszkadzało. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Na takich portalach to norma.
A w normalnym życiu jak jest? Znajomości koleżenskie tez się urywaja i nikt nikomu nie mówi raczej wprost ,,Słuchaj, od dnia x od godziny y nie chce juz mieć z Tobą kontaktu bo mi się znudziłas, mam lepsze rzeczy do roboty". Uważam że jeżeli gada się z facetem parę dni to nie widzę powodu dla którego on miałby się tłumaczyć ze juz nie chce z nami gadać. W realnym życiu tez poznajesz nowych ludzi, niekoniecznie w kontekście randkowym, i z prostego powodu jakim jest ograniczona liczba godzin w dobie, nie utrzymujesz kontaktu z tymi, których mniej lubisz. Stwiedzasz po paru rozmowach ze wolisz towarzystwo kogoś innego, czy musisz się z tego tłumaczyć? No raczej nie. A na takim portalach dodatkowo każdy rozmawia z wieloma osobami na raz i tez może stwierdzić że woli towarzystwo kogoś innego. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Ja jesli tak robie, tzn, ze znalazłam kogos z kim mi sie szczególnie dobrze rozmawia i na tej osobie chce sie skupic. No ale wtedy w sumie tez rezygnuje z portalu,jedynie czasami sprawdze wiadomosci, odpisze z grzecznosci, lub juz nie.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
Ewentualnie tylko Tobie wydaje się, że macie dużo wspólnych tematów i świetnie się dogadujecie, a on odbiera to całkiem inaczej.
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Naturalne jest, że znajomości koleżeńskie stopniowo wygasają, jeśli obu stronom nie należy specjalnie na ich utrzymaniu. Jeśli jednak kończą się w ten sposób, że jedna osoba nagle przestaje odpisywaćna wiadomości i odbierać telefon, nie podając żadnego powodu, to nie jest to na pewno normalne!
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyczerpały się tematy.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Ja przestawałam odpisywać kiedy facet zaczynał nudzić, kiedy ktoś spodobał mi się bardziej albo kiedy napisał coś takiego, co wiedziałam, że nic z tego nie będzie. czasem niewiele wystarczy, by wiedzieć, że to nie to
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może nie wiedział co odpisać, bo nie zadałaś żadnych pytań i nie bardzo było co dodać? Ale możliwe też, że od początku nie traktował portalu zbyt poważnie. Ja tak mam. Zazwyczaj piszę z kilkoma osobami, ale daleka jestem od zaangażowania w rozmowę tak żeby o tym ludziach myśleć i traktować ich jako możliwych partnerów. Często deaktywuję swoje konto i co zabawne, kiedy wracam po kilku miesiącach to często ludzie, z którymi wcześniej rozmawiałam odzywają się i pytają dlaczego byłam deaktywowana. Kiedy ja ich w ogóle nie kojarzę. Nie traktuj tego zbyt poważenie. Online dating to zabawa, sama tak kiedyś będziesz o tym myślała. Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2015-09-27 o 12:21 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Nie przejmuj się, w końcu mam nadzieję, uda nam się trafić na porządnego faceta