|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
menu
Hej. Przedstawiam wam moje menu i również chciałabym zapytać się czy to nie za dużo ? Dodam, ze nie uprawiam żadnego sportu, dużo się uczę (matura teraz) i generalnie prowadze siedzący tryb życia własnie przed książkami. Co tydzień w piatek wpada jakiś alkohol
![]() Kobieta, 160 wzrostu, 19 lat. A oto przykładowy dzien: Śniadnaie: obwarzanek krakowski lub 3 (lub 4 gdy wiem, ze nie bede miec czasu na obiad) kromki np z serkiem topionym szynką i jajkiem \II śn: czasem (3 razy w tyg) jabłko w szkole lub drożdzówka ale rzadko Obiad: z reguly nie więcej niz 250-300 kcal gdyż uwielbiam leczo z samych warzyw lub po prostu pierś z kurczkaa/indyka z warzywami Kolacja: podobnie jak śniadanie też ok 3 kromki lub 4 malutkie (z takiego malutkiego chlebka) z podobnymi składnikami. Łącznie wychodzi ok 1700 kcal chyba? (czasem coś podjem np pół jabłka czy orzechów troszke ) a czasem 1300... a czasem wpadnie coś slodkiego jak czekolada i jest 2000 kcal. wiem ze dośc duży mętlik. Wychodzę z anoreksjiw ięc mój jadłospis nie jest uporządkowany, czasem tracę kontrolę, gubie się i rónie to bywa. dodam że obiadów nie jem codziennie. Przy okazji zaobserwowałam takie zjawisko: kiedys gdy tyle jadłam takie ilości bez obiadów i w ogóle to chudlam, a teraz moja waga jest stabilna mimo spożywania 1300 kcal przez miesiac. Rozumiem że to spowolniony metabolizm, chciałabym wiec go jakoś przyspieszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: menu
Przede wszystkim jesz nieregularnie co spowalnia metabolizm. Rano jesz i ok i teraz od 7 bądź 8 do 15 nie jesz nic? to jest niszczenie swojego zdrowia moim zdaniem. Powinno się jeść 4-6 posiłków dziennie. Nie eliminuj słodyczy bo po pewnym czasie rzucisz się na nie, z własnego doświadczenia to wiem. Nie wiem czy ty chcesz przytyć czy utrzymać wagą teraźniejszą? Ale i do jednego i do drugiego jesz za mało.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
chcę utrzymać wagę i podkręcić metabolizm aby na 1500 kcal nie tyć, tal jak to się dzieje teraz niestety..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Podkrecisz metabolizm tylko reguralnymi posiłkami lekkostrawnymi. Jedz co 3 godziny i później napisz jak wrażenia. Możesz również stosować przyprawy przyspieszający metabolizm.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.