|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czy kolana mogą "wysiąść"?
Na początek to dzień dobry do wszystkich Pań
![]() Od jakiegoś czasu mnie zastanawia pewna rzecz i stwierdziłem, że chyba tu znajdę najlepsze odpowiedzi. 11 lat tańczę w zespole (folklor, ciicho, nie śmiać się ![]() Z góry za dziękuje jakiekolwiek informacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: czy kolana mogą "wysiąść"?
Ja też tańczę od 6 lat i wiem, że takie rzeczy mogą zdażyć, jest to po części choroba zawodowa jeśli można to nazwać chorobą, bo takie rzeczy zwykle po jakimś czasie smarowania się przeróżnymi maściami znikają. Po prostu jest to nadwyrężenie i przemęczenie tych kolan.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
przy dlugotrwalym treningu nastepuje zmeczenie materialu, jesli w dodatku nie ma sie zapewnionej odnowy biologicznej to problemu murowane
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że mogą wysiąść
![]() ![]() Ja np. nie mogę chodzić na aerobik ani na żadną skaczącą gimastykę - kiedyś zlekceważyłam zalecenia lekarza i potem przez kilka dni nie mogłam w ogóle chodzić ![]() Pamiętam też jak bardzo długo dochodziłam do siebie po każdej operacji, po urazie - odzyskiwanie sprawności trwa miesiącami, a nie zawsze się udaje tę pełna sprawność odzyskać ![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
najgorsze jest ze pelnej sprawnosci sie nie odzyska, bo raz uszkodzony staw juz nigdy nie odzyska swojej pierwotnej elastycznosci i wytrzymalosci ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No trochę do myślenia mi dały pierwsze wypowiedzi. Przede wszystkim to, że jak się zaczną (odpukać) jakies objawy to od razu do lekarza trza
![]() Wogóle to moje pytanie wzięło się dokładnie stąd, że do niedawna tańczyłem w zespole amatorskim. Teraz przeszedłem do takiego pół-zawodowego. A tutaj wiadomo - większe o wiele wymagania, itp. No ale - skoro to taka 'choroba zawodowa tancerzy' to jeśli nawet da się we znaki, to i tak warto tańczyć :P pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Witam na forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Moj kolega (co prawda nie tanczyl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To co przeczytalam to az mnie przerazilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tropico witamy na forum ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
jeśli stale przeciążamy stawy - bez zapewnienia odpowiedniej i fachowej opieki nad nimi - pózniej problem murowany i nie dotyczy to tylko stawów kolan itp ....
pomyśl sobie że przy tańcu czy uprawaniu innego sportu nadwyrężasz stawy o wiele bardziej niż osoba która używa nóg tylko do chodzenia (i to nie za często) ..... więc odpowiedz nasuwa się sama ....
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
W sumie to tak ostatnio obczaiłem (np. wczoraj na próbie tańca), że jak mam całkowicie obciążone jedno kolano, to tak fajnie mi strzela przy zginaniu.. niemalże w rytm muzyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
ja mam takie pytanko...tak troche zwiazane z tym tematem.. bo ja tak troche uprawiam sport.. tzn koszykówke... i mniej wiecej miesiac tamu mialam wypadek na treningu.. zwichnelam kostke i pekla mi jakas kosc. teraz mam to juz wszytko wyleczone od ok 4 dni zaczynam chodzic, ale mam takie cos jakby lek przed chodzeniem i gdy ode to robie to tak strasznie ostroznie... i tak lekko kuleje... nieby nic mnie nie boli ale jest tak jakos inaczej... czy ja jeszcze bede mogla uprawiac sport i czy ta noga bedzie duzo bardziej narazona na kolejne urazy??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Spokojnie, zawsze po jakimś urazie, gipsie zostaje później przez jakiś czas właśnie taki 'lęk przed chodzeniem'. Całkiem normalne. Ja też tak miałm po tym, jak miałem 5 kości w stopie złamane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
5 kosci zlamane?? oj to niezly jestes... co ty musiales wyprawiac
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Wierz mi - lepiej nie wiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
wiesz tak szczerze to ja tez moje wszelkie urazy milo wspominam... wszyscy cie odwiedzaja, daja prezenty i sa dla ciebie mili
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.