|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak od tego uciec ?
Hej Wam. Jestem 17 letnią dziewczyną, która ma anę.. Siedzę w tym już jakieś 2-3 miesiące lecz przez nawet tak krótki czas byłam w stanie zrzucić ponad 10 kg w niecałe 3 miechy.. Masakra. Chodzę na terapie, lecz to jednak początek - dopiero minęło z 3-4 wizyty. Jednak nie wiem jak mam jeść.. Niektórzy mówią, żebym słuchała swojego organizmu i nie partrzyła na to czy to jest zdrowe czy nie tylko jeść tyle ile mi się podoba, drudzy, że ma to być zdrowo i kropka. I właśnie w takich momentach pojawiają się pytania i brak motywacji do dalszego działania. Jestem w stanie zjeść nawet i te 3000 kcal/dzień lecz nie wiem czy to co jem jest w sumie okej.. Czy rzeczywiście powinnam zawracać sobie tym głowę? Dziś na I Ś zjadłam jajecznicę z 3 jaj do tego bułka z dynią posmarowana masłem, z sałatą, szynką i ogórkiem. Potem na II ś zjadłam ryż na mleku z dżemem wiśniowym. Na obiad miałam zupę ogórkową. Teraz w sumie zjadłabym drożdżówkę z serem, potem może serek wiejski z dwoma kromkami chleba z masłem, sałatą, szynką i ogórkiem.. Ostatnio się też nauczyłam, że jem serek homo Tutti z musli lo Sante (zawsze wsypuję od 3-6 łyżek) do tego jakieś suszone owoce. A na noc jem jabłka w nagrodę po całym dniu. No i nie wiem.. Ma to sens w ogóle? Moglibyście coś poradzić/doradzić czy jak mówię.. Na razie niczym się nie przejmować tylko jeść ile wlezie/to co chcę i olać te wszystkie myśli? Proszę o pomoc i może porady związane z menu. Ostatnio też mam chęć na tosty opiekane z szynką i serem.. czy to będzie dobry pomysł na śniadanie? Co w ogóle polecacie jeść?
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-10-25 o 12:29 Powód: Nie podajemy wagi ani BMI |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak od tego uciec ?
Po 1-sze, na forum nie chwalimy się wagą. To źle wpływa na innych.
Po 2-gie, strasznie koncentrujesz się na jedzeniu. Nikt nie da Ci gotowej recepty, bo jedzenie nie leczy zaburzeń odżywiania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak od tego uciec ?
Wątek zamykam - podobne tematy są poruszane tutaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=776351&page=97
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.