Ślub i wesele Opole Lubelskie i okolice - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 12:45   #1
madzia24300
Raczkowanie

Smile

Ślub i wesele Opole Lubelskie i okolice

Witam

Czy jest ktoś z Opola Lubelskiego lub okolic i planuje ślub i wesele ?
Jeśli tak to piszcie o salach, fotografach, sukniach i wszystkim co z tym dniem związane
madzia24300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 15:26   #2
Tanitka
Rozeznanie

Dot.: Ślub i wesele Opole Lubelskie i okolice

ja szukam jak narazie dobrej kosmetyczki z tych okolic.
A co do reszty to nie wiem, bo fotograf i kamerzysta z lbn
Stary 2010-09-29, 17:56   #3
madzia24300
Raczkowanie

jaką salę wybraliście ? kamerzysta i fotograf mają stronki swoje? My Zajazd w Kluczkowicach, dawna Pawka.
Stary 2010-09-30, 19:36   #4
urszulac1
Raczkowanie

Ja jestem z okolic Opola
Sale mam w Niedrzwicy, kamerzystę z Opola Lub.
urszulac1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 11:42   #5
madzia24300
Raczkowanie

Która to sala w Niedrzwicy? Sekrety Telimeny może ? Ja myślałam o kamerzyście Pani Tupaj z Opola tylko nie widziałam jej nagrań jeszcze. Nie bardzo wiem kto się u nas tym zajmuje
Stary 2010-10-01, 11:42   #6
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urszulac1 Pokaż wiadomość
Ja jestem z okolic Opola
Sale mam w Niedrzwicy, kamerzystę z Opola Lub.
a którą salę wybrałaś?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 17:05   #7
urszulac1
Raczkowanie

Remiza w Niedrzwicy Kościelnej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-01, 17:31   #8
Tanitka
Rozeznanie

My mamy salę w Bełżycach.
dziewczyny powiedzcie, czy znacie dobrą kosmetyczkę w okolicach opola?

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

My mamy salę w Bełżycach.
Dziewczyny znacie może jakąś fajną makijażystkę z opola?
Stary 2010-10-02, 11:29   #9
madzia24300
Raczkowanie

Słyszałam o Pani Lewandowskiej z Opola (mieli kiedyś kasety wypożyczalnie) i Pani Tupaj na tym samym osiedlu mieszkają, jest jeszcze agencja Retro też mają dobrą ofertę. Macie już fotografa? Ja wybrałam z Lbn i dj z Puław.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

kosmetyczkę polecam taką młodą dziewczynę, pracuje w solarium, malują tam i paznokcie robią. tak na piętrze. po drugiej stronie jest drogeria w opolu i świat alkoholi bardzo dobrze maluje, używa dobrych kosmetyków i w miarę tanio mnie malowała już 4 razy na różne imprezy i świetnie makijaż trzyma się długo polecam zdecydowanie, sama do niej się zapisałam
Stary 2010-10-02, 13:36   #10
Tanitka
Rozeznanie

Ile wczesniej trzeba sie do niej zapisywać? nie wiesz czy dojezdza do klienta czy trzeba samemu przyjechac do salonu?
Stary 2010-10-02, 19:12   #11
urszulac1
Raczkowanie

Kamerzystę i fotografa mam Mariusza Michalaka z Opola.
Makijażystki jeszcze nie mam ale myślałam o Studio Urody na Fabrycznej. Mają tam też fryzjerkę, obcina ładnie, ale nie wiem jak z czesaniem. Myślałam o Pani Beacie z Poniatowej, ma salon koło szkoły.
Stary 2010-10-03, 08:17   #12
madzia24300
Raczkowanie

ja zawsze robiłam na miejscu makijaż więc nie wiem czy dojeżdża ale można zapytać młoda i fajna dziewczyna. Ja zapisywałam się miesiąc wcześniej ale raczej problemu nie ma jak później, tylko takie dni jak sylwester, studniówki wtedy tłok ;] Co do salonu na fabrycznej raz tam byłam i po jednej wizycie oceniać nie mogę obsługa miła. Raz mi się tylko złamał paznokieć żelowy ale to raczej przez moją nieuwagę, na ślub nie robię za bardzo to niewygodne jak dla mnie ma ten kamerzysta stronę ? nie znam szczerze tego pana, a jestem z Opola
Zespół macie już ?
Stary 2010-10-04, 06:59   #13
urszulac1
Raczkowanie

Na razie nie myślę o makijażu i fryzurze. Myślę, że zdąrzę po Nowym Roku sie zapisać.
Mój kamerzysta niestety nie ma swojej stronki. Poleciła mi go moja kuzynka. Z tego co wiem to on od niedawna tym się zajmuje.
Zespół mam z Kraśnika "Markus"
A u Was kto będzie grał?
Stary 2010-10-04, 23:19   #14
madzia24300
Raczkowanie

My mamy dj z Puław z Hand Mix sprawdzona firma
Stary 2010-10-05, 09:59   #15
Ewel_K
Przyczajenie

Witam serdecznie Jestem z Opola, a ślub planujemy z narzeczonym na sierpień 2012. Salę mamy już zarezerwowaną w Kraczewicach. Jednak mamy problem z kamerzystą... Może macie kogoś do polecenia??? A może jakieś przykłady kamerowania na yt???
Ewel_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-06, 10:22   #16
madzia24300
Raczkowanie

Sala w kraczewicach też ją oglądaliśmy kiedyś Polecam Ci dekoratorkę Panią Krystynę Białek z Komaszyc jak wpiszesz jej dane to ci wyskoczy w google strona tania i bardzo profesjonalna, zamienia zwykłą salę w bajkowe wnętrza całość dekoracji z kwiatami żywymi coś ok 1000 zł Co do kamerzysty polecam agencje Retro z Opola tylko oni 1600zł biorą ;] inni to jeszcze hand mix z puław 1200. Wpisz sobie w google i na stronach mają wszystkie filmiki Wg mnie nie tak drogo, wczoraj wysyłałam emaile do firm i jedna mi odpisała 5900zł na film...
Stary 2010-10-06, 14:37   #17
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia24300 Pokaż wiadomość
Która to sala w Niedrzwicy? Sekrety Telimeny może ? Ja myślałam o kamerzyście Pani Tupaj z Opola tylko nie widziałam jej nagrań jeszcze. Nie bardzo wiem kto się u nas tym zajmuje
Ja z Opola nie jestem ale wesele w Sekretach mieć będę
Stary 2010-10-07, 05:53   #18
Ewel_K
Przyczajenie

przyznam madzia24300, że zaintrygowałaś mnie tą dekoratorką... Widziałam na jej str jak zamieniła remizę w Skokowie w niesamowitą salę... Fiu fiu fiu... I teraz mam dylemat :P Planowałam sobie, że salę ubierzemy sami też materiałami i balonami, ale jak się okazuje, to ubieranie na własną rękę może nas wynieść ok. 700 zł, więc czy jest sens zawracać sobie głowę...
Zapytam dziewczyny Was jeszcze o fotografa... Jakiś już upatrzony??? u nas pewnie będzie p. Pączek
Stary 2010-10-07, 06:35   #19
urszulac1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewel_K Pokaż wiadomość
przyznam madzia24300, że zaintrygowałaś mnie tą dekoratorką... Widziałam na jej str jak zamieniła remizę w Skokowie w niesamowitą salę... Fiu fiu fiu... I teraz mam dylemat :P Planowałam sobie, że salę ubierzemy sami też materiałami i balonami, ale jak się okazuje, to ubieranie na własną rękę może nas wynieść ok. 700 zł, więc czy jest sens zawracać sobie głowę...
Zapytam dziewczyny Was jeszcze o fotografa... Jakiś już upatrzony??? u nas pewnie będzie p. Pączek
Znam tą dekoratorkę, mi też się podobają jej efekty. Bardzo dobra też jest Bożena, ma kwiaciarnie w Chodlu "Orchidea". Widziałam więcej jej prac na żywo i bardzo mi się podobają. U mnie będzie dekorować. Możesz podjechać do kwiaciarni, powinna mieć jakieś zdjęcia sal, bo stronki nie ma.
Widziałam zdjęcia Pączka, są świetne. My szukaliśmy, żeby było wszystko razem, czyli film i zdjęcia w jednej firmie, dlatego wybraliśmy Michalaka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-07, 11:17   #20
madzia24300
Raczkowanie

My jak mieliśmy na myśli też salę w Kraczewicach też kombinowaliśmy, że może samemu dekorację robić ;] ale wiadomo czy by wyszło to tak ładnie myślę, że lepiej dołożyć i się nie denerwować skutkami i myśleć o weselu i ślubie zresztą ja się samemu organizuje to i tak stresu i zajęć dużo dekorację lepiej oddać profesjonalistom U mojego brata dekorowała wlaśnie sale w skokowie. przyjechała rano, wieczorem dzwoni do nas kucharka, żeby dowieźć mięso i mało nie zemdleliśmy jak zobaczyliśmy efekt PIĘKNIE!

Ile teraz bierze Pączek za reportaż wiecie może?
Pan Michalak jest z Opola? Macie jakieś namiary?
Ja myślałam o fotografie z Lbn ale jakoś nie przekonuje mnie jego kwota wygórowana... ciężko jest znaleźć jeszcze jak jest granica pieniężna to już koszmar.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Nie przeczytałam, że Mariusz Michalak jest z Opola
Można znaleźć jego stronę ?
Stary 2010-10-07, 13:22   #21
urszulac1
Raczkowanie

Michalak nie ma swojej stronki. Mieszka gdzieś na ul. Podzamcze w Opolu, ale który dom to nie wiem bo on przyjeżdżał do mnie do domu. Jak chcesz to mogę Ci wysłać nr telefonu na pw.
Stary 2010-10-07, 16:22   #22
Emir1994
Zakorzenienie

A fotograf musi być z Opola ;-)
Dla mnie to bardzo blisko niecałe 200 km
Stary 2010-10-07, 17:46   #23
Ewel_K
Przyczajenie

Jeśli chodzi o cenę u p. Pączka to się jeszcze zmieni. Na dzień dzisiejszy jest CHYBA 1500 zł (plener w okol. Opola+ślub+wesele). Nie pamiętam dokładnie cennika, ale są różne pakiety w zależności od ilości zdjęć, tego czy plener jest w okolicach Opola czy gdzieś dalej (+500 zł), czy zamawiana będzie książka ze zdjęciami czy album... Najlepiej pójść na ul. Lubelską do Niego i popatrzeć na zdjęcia w zakładzie i powiedzieć o swoich oczekiwaniach, a tam już wszystko policzą
Stary 2010-10-07, 21:44   #24
madzia24300
Raczkowanie

Ja myślałam jeszcze o panu Kamil Bartoś z Lbn u niego pakiet przygotowania, ślub, wesele, plener gdzie się chce kosztuje 1200zł i oddaje 1000 wyretuszowanych zdjęć Niestety jego strona teraz coś nie działa :| mogę podać namiary jeśli ktoś chce pan bardzo miły i ze świeżymi pomysłami
Stary 2010-10-08, 10:05   #25
Ewel_K
Przyczajenie

To teraz może z innej beczki. Czy Opolanki wiedzą ile kosztuje opłacenie ślubu w kościele ("co łaska")? Odebraliśmy już książeczki do nauk przedmłażeńskich, no ale fajnie byłoby wiedzieć ile daje się w Opolu za mszę
Stary 2010-10-08, 10:41   #26
madzia24300
Raczkowanie

Nam siostra w sekretariacie powiedziała 800zł... i to już ma być wszystko łącznie z organistą. Ja szczerze mówiąc może mam myślenie starej daty ale co łaska to nie powinien być cennik...

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

tym bardziej, że nasz proboszcz wozi się drogim audi
Stary 2010-10-08, 10:51   #27
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia24300 Pokaż wiadomość
Ja myślałam jeszcze o panu Kamil Bartoś z Lbn u niego pakiet przygotowania, ślub, wesele, plener gdzie się chce kosztuje 1200zł i oddaje 1000 wyretuszowanych zdjęć Niestety jego strona teraz coś nie działa :| mogę podać namiary jeśli ktoś chce pan bardzo miły i ze świeżymi pomysłami
W takiej ilości to zdjęcia co najwyżej mogą być poddane podstawowej korekcji i to większość automatycznej - chyba, że się mylę i fotograf ma w umowie, że materiał oddaje po 6 miesiącach.

Retusz jednego zdjęcie to min. 20 minut( przy założeniu, że wszystko było super czyli warunki oświetleniowe, makijaż, cera bez żadnych wyprysków itd.) - sama korekcja czyli ustawienie odpowiedniego balansu bieli, kontrastu i ostrości zajmuje ok. 5 min.

Nie wierzcie w takie bajki, że ktoś jest w stanie wyretuszować 1000 zdjęć.
Zresztą same możecie sprawdzić wchodząc na jakiekolwiek forum fotograficzne.
Są tacy fotografowie co nawet 2000 zdjęć oddają ale jasno deklarują, że retuszują zdjęcia tylko te, które idą do albumu a pozostałe są tylko po podstawowej korekcji z automatu, czyli zapuszcza się PS na noc i rano zdjęcia gotowe.
Tutaj kolega który właśnie tak robi na materiał czeka się 3 miesiące w szczycie sezonu(od czerwca do września)
http://www.blog.moment.com.pl/

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-10-08 o 10:53
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 09:21   #28
madzia24300
Raczkowanie

Ja się nie znam na tych programach ;] zdjęcia widziałam wszystkie bo znajomej robił i są wszystkie świetne i każde ogląda się z ciekawością wcześniej nie wiedziałam, że to jego dopiero jakoś na forum znalazłam dokładne dane ;] wczśniej tylko nazwisko znałam. U mnie na pewno będzie on
Stary 2010-10-12, 10:59   #29
madzia24300
Raczkowanie

Jeśli ktoś chcę mogę podać ceny na 2011 i 2012 restauracji, zajazdów, hoteli itd
Stary 2010-10-12, 14:38   #30
Ewel_K
Przyczajenie

Ja z chęcią poczytam info o bazie hotelowej, bo goście ze strony młodego muszą mieć gdzie nocować (do domu będą mieć 100 km:P)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości