|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() USG Dopplerowskie
Witam,
Dostałam skierowanie na usg żył tzw. dopplerowskie USG. Jak wiadomo terminy gdzie za badanie płaci NFZ są bardzo odległe a ja muszę mieć to badanie na już. I w związku z tym moje pytanie: czy możecie polecić mi gabinet w Płocku (woj. mazowieckie). Jak już mam zapłacić za badanie chce mieć pewność, że będzie ono dobrze wykonane. Piszę w tym dziale bo tylko to miejsce pasowało mi na wpisanie moejej wiadomośći. Jeśli źle tybrałam dział to przepraszam ![]() Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: USG Dopplerowskie
niestety nie polece Ci nikogo w Plocku bo w zyciu tam nie bylam. ale mam pytanko (jesli mozna). Jaki lekarz zlecil Ci to USG? bo ja powinnam sie do jakiegos wybrac, gdyz ostatnio zauwazylam spory problem z zylami na moich nozkach i nie bardzo wiem gdzie najpierw uderzyc...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. Pojde do internisty i zobaczymy co dalej - u mnie sa chirurdzy naczyniowi - widzialam na spisie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
USG Dopplerowskie zlecić może naczyniowiec, kardiolog i w sumie rodzinny też.
U mnie w przychodni skierowanie daje rodzinny, ale najlepiej do jakiegoś naczyniowca uderzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
u nas nawet chirurdzy niechętnie dają skierowania na dopplera [bo drogo], więc o tym, żeby skierowanie dał rodzinny można zapomnieć :/
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Niestety żyjemy w takim kraju, gdzie o każde badanie trzeba walczyć. Tyle mówią o profilaktyce chorób a nie zlecają badań, które w przyszłości mogą nam nawet uratować życie.
Ja mam szczęście bo lekarze do który chodzę (zarówno rodzinny jak i ginekolog) nie oszczędzają na badaniach oczywiście jeśli tylko mają jakieś wątpliwości. Gorzej jest z terminami niektórych badań, bo długo się czeka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
na dopplera czekałam ponad 4 miesiące, a i tak dostałam badanie tylko na 1 nogę, co z medycznego punktu widzenia jest zez sensu. Dopiero badanie obu nóg daje obraz stanu żył... ale taka polska
Do gina chodzę prywatnie. Chciałam iść do przychodni, ale jak babeczka powiedziała mi, że do końca wakacji wszystko jest zajęte [dzwoniłam na początku lipca], to zrezygnowałam xP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Czy prześwietlenie dopplerowskie wiąże się z silnym promieniowaniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.