|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
biale zeby
Na jednym z tematów odnośnie wybielania podano ciekawy link http://www.bialezeby.pl
Zakładam nowy wątek żeby łatwiej było dotrzeć do osób które zamówiły preparaty z tej strony internetowej. Bardzo mnie kusi ten zakup ale nie chce wydawać tyle kasy na coś co nie przyniesie żadnego efektu (pozatym najpierw musiałabym uzbierać tą sume ) Więc jeśli jakieś osoby urzywały juz tych preparatów to proszę o odzew (trzeba zminimalizowac ryzyko wyrzucenia pieniędzy w błoto )
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: www.bialezeby.pl
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
rzeczywiscie, ciekawa stronka
polecam, warto poczytac, bo ceny są nieporównywalnie mniejsze od tych "znanych i markowych"
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
NA takie domowe wybielanie i preparaty trzeba uwazac, moja kolezanka stosowała jakies cudenko i miała fioletowe zeby znacz taki sinawy kolorek.(nie wiem czy stosowała wd instrukcji czy z czyms przegieła ale nie wygladało to zbyt ładnie)
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko przed samodzielnym stosowaniem profesjonalnych specyfików trzeba mieć wyleczone zęby (w sensie, żeby żel nie dostał się do miazgi zęba) !!!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ceny kuszące ale uważać trzeba, też nie chciałabym mieć fioletowych zębów
. Chyba zaczne powoli zbierać fundusze, może międzyczasie pojawiąc się też opinie osób które uzywały tego preparatu
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Fajna strona, przeczytałam ją z przyjemnością. Dzięki!!!
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Jak któraś z Was wypróbuje te metody wybielania to proszę o relację. Kusi mnie ten zestaw próbny, ale trochę się boję, że ten żel podrażni mi dziąsła (są bardzo delikatne i mam z nimi trochę problemów).
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Czy to możeliwe że jeszcze nikt tego nie próbował
Dziewczyny odzywajcie się
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Niestety nie znam tego produktu. Zanim jednak zdecydujesz się na jakąś metodę, to mimo wszystko radziłabym Ci się skonsultować ze swoim stomatologiem. Weź pod uwagę fakt, że po wybielaniu zębów będziesz musiała wymienić wszystkie światłoutwardzalne wypełnienia (to te białe), bo na nie niestety nie działają preparaty wybielające. To z pewnością podniesie koszty całego zabiegu- zależy ile masz takich wypełnień. Poza tym zęby po leczeniu endodontycznym (o ile takie masz) mogą nie uzyskać takiego efektu, jakbyś chciała. Kolor zęba zależy od koloru zębiny, tkanki leżącej pod przeziernym szkliwem. Zębina ma zwykle kolor kości słoniowej. Różnice w kolorze zębów mogą być jednak znaczące, nawet w obrębie jednej populacji. Istotny wpływ na kolor zęba mają przebarwienia. Ostateczny kolor zależy zatem od grubości szkliwa, naturalnego odcienia zębiny i występujących przebarwień- cóż nie wszyscy mogą mieć śnieżno- białe zęby!!! Musisz też wiedzieć, że sukces zależy w dużej mierze od rodzaju przebarwień i przyczyn ich powstawania. Poza tym obecność w jamie ustnej zębów wymagających leczenia chirurgicznego bądź zachowawczego jest przeciwwskazaniem do rozpoczęcia takiej terapii. Wybielanie jest również przeciwwskazane u kobiet w ciąży. Pod wpływem związków do wybielania zębów, moga się one stać nadwrażliwe. Wtedy możesz się zwrócić do stomatologa o zabezpieczenie ich preparatami fluoru- ale to u osób dorosłych jest już niestety odpłatne. Przemyśl sobie wszystko dokładnie, policz całkowite koszty takiego zabiegu. Życzę powodzenia!!!
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myslicie o domowych sposobach? Podobno wystarczy szczoteczka taka na baterie
i dobra pasta Ja uzywam zwyklej szczoteczki ale zastanawiam sie nad zakupem lepszej
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Anastazja# dziękuję za szczegółową analize tematu
![]() Zęby miałam zawsze białe ale ostatnio poszarzały i wystąpiły przebarwienia (myśle że głównie przez to że przyjmnowałam tetracykline). Mam zamiar wszystko skonsultować ze stomatologiem. Pozdrawiam Asik_ co do domowych sposobów wybielania zębów to ja niestety żadnych skutecznych i bezpiecznych nie znam Szczoteczke elektryczną kiedyś miałam ale mnie denerwowała
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Hej to znowu ja! Z tego co wiem to tetracyklina owszem wywołuje przebarwienia, ale gdy jest przyjmowana w okresie rozwoju zębów, a dzieckiem już raczej nie jesteś. Poszukałabym więc innej przyczyny. Co do past wybielających, to one zawierają więcej substancji ściernych, czyli po prostu ścierasz sobie szybciej szkliwo. No, a jak ktoś ma wrażliwe zęby to w szczególności nie polecam!
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Ja wlasnie w dziecinstwie, w trakcie rozwoju zebow przyjmowalam prawdopodobnie ten antybiotyk. Dlatego od zawsze mam zoltawy odcień zebów
![]() Zastanawiam sieteraz nad wizytami u stomatologa i wybielniem za pomoca żeli. Ale jak pisze Anastazja - "Sukces zależy w dużej mierze od rodzaju przebarwień i przyczyn ich powstawania" - czy u mnie szanse na sukces w wybieleniu zębów są mniejsze? |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to szczęście że od dzieciaka miałam białe zęby;- )
W zeszłym roku tylko trochę zmieniła mi się barwa od palenia papierosów, ale kupiłam wtedy w aptece paski wybielające i później biłam po oczach;- ) Jeden z moich kolegów w klasie, zakochany jest w moim zębach i non stop karze mi się uśmiechać;- ) A że Ja ogólnie wesoła dziewczyna jestem- to się uśmiecham;- )
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nalezy udac sie do stomatologa.On doradzi jaki zestaw bedzie odpowiedni do naszych zebow.Nigdy nie kupilabym zelu z internetu.
Mozna wybielac w domu metoda nakladkowa .lekarz pobiera wyciski i technik wykonuje przezroczyste nakladki.Na nie naklada sie zel i po wszystkim.Prosta metoda. Nalezy tez pamietac ze tuz po wybielaniu nie wolno pic herbaty,coli ,sokow marchwiowych i innych barwiacych napojow i zapomniec o paleniu papierosow. Niestety takie zabiegi trzeba powtarzac ,niewystarczy zrobic to raz na cale zycie. Znam osoby ktore uzaleznily sie od wybielania zebow i ciagle im sie wydaje ze zeby sa zolte. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja kupiłam w sklepie zestaw dwóch żeli i wkładek "Białej perły". (ok. 60 zł) Muszę przyznać, że jest to rewelacyjny produkt (tani i łatwy w użyciu). Fakt, że zęby zawsze miałam białe ale chciałam więcej :P Nie było osoby, która nie zwróciłaby uwagi na biel moich ząbków. Dodam jeszcze, że piję kawę i palę papierosy (o zgrozo...) i przebarwień żadnych nie mam.
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
prosze tutaj focia (może nie najlepiej na niej wyglądam ale ząbki widać
) Ja to ta prawej
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Może coś nowego w tej sprawie ktoś napisze??
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

) Więc jeśli jakieś osoby urzywały juz tych preparatów to proszę o odzew (trzeba zminimalizowac ryzyko wyrzucenia pieniędzy w błoto
)

. Chyba zaczne powoli zbierać fundusze, może międzyczasie pojawiąc się też opinie osób które uzywały tego preparatu

i dobra pasta
Szczoteczke elektryczną kiedyś miałam ale mnie denerwowała