|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak się pozbyć mięśni nóg? Pomocy!
Umięśnione nogi!
Mam dosyć patrzenia na swoje umięśnione nogi trenuję siatkówkę i lekkoatletykę a w szczególności biegi jeżdżę na zawody i w ogóle więc nie mogę pozwolić sobie na zakończenie tego bo póki co odnoszę sukcesy lecz chcała bym wiedzieć jak pozbyć się bardzo widocznych mięsni. Do tego wszystkiego po tacie odziedziczyłam umięśnione nogi więc to mi nie pomaga już nie wiem co mam robić Pomocy! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak się pozbyć mięśni nóg? Pomocy!
Masz przepiekne nogi! A tak to rozciaganie, rozciaganie, rozciaganie...
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie pomogę Ci ........ponieważ pękam z zazdrości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcie jest zrobione w takiej fazie biegu, ze nawet mało uzywane nogi wyglądałyby na umiesnione.
Na moje oko masz ładne , jędrne nogi których tylko pozazdrościć a muskulatura wcale nie jest nadmierna. Pokaz je w spoczynku, jeszcze więcej osób pęknie z zazdrości. ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Fajne masz nogi, nie marudź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Popieram dziewczyny wyżej - masz piękne nogi, moim zdaniem nie są nadmiernie umięśnione ani brzydko wyżyłowane. I zazdroszczę, bo u mnie każdy gram nadmiarowego tłuszczu osadza się na udach i o takich nogach jak Ty mogę marzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Cóż, kwestia gustu. Wy się takimi zachwycacie a posiadaczki takich nóg z chęcią zamieniłyby się na te zwykłe, bezkształtne nogi. Miałam podobny problem, a najbardziej nie mogłam patrzeć na moje łydki, nawet teraz ich nie znoszę i nie wiem jak można się takimi zachwycać. Jako tancerka byłam rozciągnięta, a jednak to w niczym nie pomagało. Nie tańczę ani nie ćwiczę już od kilku lat, jednak do dzisiaj mam łydy grubości ud, mimo tego, że jestem bardzo szczupła. Nie wiem co zrobić. Czy przytyć, wtedy może uda nabiorą kilku cm? Czy zacząć ćwiczyć same uda, żeby uda nabrały masy? Tylko jak ćwiczyć, żeby te cholerne łydki zostały takie, jakie są? Na pewno ich nie zaakceptuję. Tak samo jak nie mogę zaakceptować tego, że nie mam szerokich bioder i krągłej pupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"do dzisiaj mam łydy grubości ud, mimo tego, że jestem bardzo szczupła. Nie wiem co zrobić. Czy przytyć, wtedy może uda nabiorą kilku cm? Czy zacząć ćwiczyć same uda, żeby uda nabrały masy? Tylko jak ćwiczyć, żeby te cholerne łydki zostały takie, jakie są?" I chyba z tego tekstu jasno wynika, że narzekasz na zbyt umięśnione łydki - dla mnie "łydy grubości ud" jasno znaczy, że są przerośnięte. Jeśli będziesz ćwiczyć np w siłowni - to masz ćwiczenia na konkretne partie mięśni, i ćwiczenia na uda nie podkreślą Ci łydek...Jeśli nie stać Cię na trenera i dietetyka - w internecie jest masa informacji, tylko trzeba poświęcić trochę czasu na ich wygrzebanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
14.02.2011 ![]() 04.10.2014 ![]() ![]() ![]() 09.09.2013 - Pajdka ![]() Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat. Edytowane przez B l a i r Czas edycji: 2015-10-23 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nogi z prawej strony mi osobiście się bardzo podobają - acz pogoniłabym właścicielkę, żeby troszkę popracować nad mięśniami, ale ogólnie - bomba, zakładając oczywiście, że właścicielka jest z natury drobniutka (ale widać, że kości drobne, więc raczej taka uroda niż odchudzanie na siłę). Te z lewej - no moim zdaniem nieładne, bezkształtne - noga ma kształt marchewki... Kiedyś miałam fioła na punkcie sylwetki, np katowałam się ćwiczeniami, żeby mieć węższą talię - i dupa, budowa taka, że talia szeroka i tyle. Warto się pogodzić ze swoją budową, i robić tyle, ile się da, ale bez obsesji - z wąskich bioder nie zrobimy klepsydry etc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zamartwiaj się czymś, na co nie masz wpływu. Przy takiej sylwetce we wszystkim wyglądasz świetnie, i ogólnie robisz super wrażenie - szkoda życia na zgryzoty, że za chude nogi...Wiesz, ja mam 180 cm wzrostu, szerokie ramiona - większość życia miałam kompleks "wielkiej baby" - a to tylko w mojej głowie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szerokie ramiona to również mój problem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co narzekać - pomyśl, że np rurki są dla Ciebie stworzone, bo to moim zdaniem spodnie tylko dla szczupłych dziewczyn z długimi nogami. Szkoda życia na nielubienie siebie za to, czego natura nie dała - trzeba wykorzystywać to, co mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nogi faktycznie bardzo ładne a bez mięśni raczej nie będziesz dalej osiągać tych sukcesów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.