|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
kolczyk w nosie
Witam! Chciałam sie o coś zapytać i mam nadzieje że mi ktos szybko odpowie...
wczoraj rano zrobiłam sobie kolczyk w nosie i chciała sie zapytać czy jak bym go wyjęła dzisiaj na noc to czy miałabym jakieś problemy z jego włożeniem rano? chciałam go wyciągnąć żeby nosek odpoczął, żeby opuchlizna mi zeszła i wogóle... przez te 8 godzin mi chyba nie zarośnie !? wszystko możliwe bo to świeża rana a jeśli nie na całą noc to na ile maximum mogłabym go wyjąć?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
widze że jesteś nowa.Eystarczy poświęcić trochę czasu i przeszukać forum za pomoca ocji o tej samej nazwie.Na pewno coś znajdziesz
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kolczyk w nosie
ja jak przkłułam nos i wyciagnełam po 3 h kolczyk to mialam spory problem z włozeniem z powrotem
bolało kurka, ale jak juz wcisnełam go na miejsce to pozniej nie wyjmowałam dopóki sie nie zagoiło. Jedynie co to przemywałam ranke woda utleniona i kreciłam kolczykiem w kołko zeby sie nie wrosł
|
|
|
|
|
#4 |
|
调解人
|
Lepiej nie wyjmuj bo puchnie i potem mozna nie wlozyc. jesli masz kolczyk ze stali chirurgicznej to powinnaś nosić bez przerwy przez tydzień, dwa- w zależnosci od szybkosci gojenia
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyjmuj,bo nie włożysz.
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
W żadnym wypadku nie wyjmuj kolczyka z nosa puki sie nie zagoi, ponieważ jak będziesz go wyjmowała to zacznie ropieć i puchnąć, nie wspomnę już o trudnościach z włożeniem go spowrotem
Ja noszę kolczyk ok. siedmiu lat, wyjmuję tylko wtedy gdy wymieniam Pozdr
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Będziesz miała problemy z włożeniem kolczyka do nosa spowrotem, nawet po 5 minutach!
Po co go chcesz wyciągnąć? Nie rozumiem. Są jakieś powody, czy tylko sobie tak wymysliłaś, że byłoby lepiej go wyjąć na chwilę? To, że skrzydełko nosa jest opuchnietę, to normalna reakcja na ingerencję w nie. Nos musi się wygoić, musi zejść opuchlizna, musi się przyzwyczaić do kolczyka. Jeśli będziesz go na początku wkładać i wyjmować, to sobie tylko narobisz kłopotów w postaci ropienia i bolącego skrzydełka, zwłaszcza jak masz wrażliwe ciało. Ja takie mam i nois goił mi się dośc długo bo ok. pól roku. Dlatego nie polecam grzebania i majsterkowania przy świeżo przebitym nosie! Jest to, jedna z gorszych rzeczy jaką możesz zrobić Polecam uważać na skrzydełko nosa i na kolczyk, np. podczas mycia, malowania się, kremowania itp. Możesz kupić maść Trybiotyk w aptece [ok. 5,oo zł] i smarować świeżą rane.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

wczoraj rano zrobiłam sobie kolczyk w nosie i chciała sie zapytać czy jak bym go wyjęła dzisiaj na noc to czy miałabym jakieś problemy z jego włożeniem rano? chciałam go wyciągnąć żeby nosek odpoczął, żeby opuchlizna mi zeszła i wogóle... przez te 8 godzin mi chyba nie zarośnie !? wszystko możliwe bo to świeża rana
a jeśli nie na całą noc to na ile maximum mogłabym go wyjąć?

bolało kurka, ale jak juz wcisnełam go na miejsce to pozniej nie wyjmowałam dopóki sie nie zagoiło. Jedynie co to przemywałam ranke woda utleniona i kreciłam kolczykiem w kołko zeby sie nie wrosł
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)