|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Gdy kobieta robi pierwszy krok.
Cześć dziewczyny. Wizaż podczytuję dość długo, lecz w końcu postanowiłam założyć tu konto, ponieważ potrzebuję rady/poznania punktu widzenia osób postronnych w pewnym temacie.
Otóż jakie są wasze opinie/doświadczenia w kwestii zaproponowania obcemu męźczyźnie spotkania. Nie pytam o to czy wypada, bo domyślam się, że zdania na ten temat są podzielone. Bardziej interesuje mnie to, jak Panowie reagują (z Waszej autopsji) na taki ruch ze strony kobiety i czy gra jest warta świeczki. Oczywiście pytam, ponieważ waham się, czy po raz pierwszy sama nie wyjść z taką inicjatywą. W skrócie sytuacja wygląda następująco: On (lat ok. 30) wpadł mi w oko na pewnej imprezie kulturalnej, ale nie miałam okazji zamienić z nim słowa, za to później napisałam do niego na fb parę słów nt jego występu (tak, to artysta, ale uprzedzam, że nie jestem żadną psychofanką, a osoba ta nie jest bardzo znana i po raz pierwszy dowiedziałam się o jej istnieniu stosunkowo niedawno). Oczywiście podziękował, ja zaprosiłam go do znajomych, od tej pory cisza. Działać, nie działać? Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
live your passion
|
Dot.: Gdy kobieta robi pierwszy krok.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
plum plum
|
zaproponuj.
Najwyżej odmówi, przecież przeżyjesz to.
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie znacie się, więc jest mało prawdopodobne, żeby się zgodził.
Ja nigdy nie zgodziłabym się na spotkanie z kimś, kogo nie znam, a ten ktoś gdzieś mnie widział i znalazł na portalu społecznościowym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() zlotniczanka - tak wiem, nie mam nic do stracenia, ale wiesz jak jest ... ![]() AlaZala - sama jestem raczej podobnego zdania, dlatego jestem ciekawa czy może któraś z Was była w takiej sytuacji, z własnej inicjatywy, i coś z tego wyszło. Edytowane przez SugarVenom Czas edycji: 2015-10-18 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Co z tego, że się nie znacie?
Wystarczy, że widziałaś, USŁYSZAŁAŚ, byłaś tam. Sam fakt, że doceniłaś jego występ sprawia, że zrobiło mu się na pewno miło. Ja na Twoim miejscu napisałbym czy ma w planach jeszcze jakieś występy w niedługim czasie. Jeśli tak to napiszesz czy możesz w takim razie przyjść i posłuchać bo bardzo Ci się podobało.. jeśli nie to czy można w jakiś inny sposób to powtórzyć ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2015-10-18 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może spróbuj do niego zagadać na portalu tak normalnie? Wciągnąć go w rozmowę, zadać jakieś pytanie. Jeśli wywiąże się interesująca konwersacja, to możliwe, że będzie bardziej przychylny co do spotkania i Twoje propozycja będzie bardziej "naturalna". Poza tym sama chyba kiepsko go znasz, więc wymiana paru zdań na chacie i Tobie może coś rozjaśnić
![]() Co do reakcji... Odmówi lub się zgodzi. Większej filozofii w tym nie ma i ciężko przewidzieć, co będzie, ale według mnie zwiększysz swoje szansę czatowaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o pierwszy ruch z mojej strony, to wcześniej robiłam tak 3 razy, ale do znajomych facetów. 2 razy wyszły z tego kilkuletnie związki. Raz facet powiedział, że kocha inną i o nią się stara, więc nie chce sobie mącić. Tak ogólnie to nigdy nie byłam w związku z facetem, którego sama sobie nie poderwałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;53146969]Jeśli chodzi o takiego zupełnie obcego faceta, to zrobiłam tak raz od tej pory już kilka lat jesteśmy razem.
Tak ogólnie to nigdy nie byłam w związku z facetem, którego sama sobie nie poderwałam.[/QUOTE] Dzięki za tę wiadomość ![]() normalnyFacet - Twoje zdanie jest o tyle cenne, że jesteś mężczyzną. I tak chyba właśnie zrobię, tylko jeszcze zbiorę się na odwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
plum plum
|
Ja również wyszłam z inicjatywą, ale wobec znanych sobie facetów. Raz skończyło się to związkiem, raz dowiedziałam się, że pan nie jest zainteresowany, raz, że już się z kimś spotyka.Przeżyłam, to naprawdę nic strasznego.
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
A może idź na jakiś jego kolejny występ, jeśli masz okazję? I zagadaj na żywo?
Albo faktycznie zagadać, jak pisze normalnyFacet. O, a tu wątek o dość podobnej tematyce https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post51254554 Ty masz łatwiej, skoro już jakiś tam wstępny kontakt złapałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
ja często wychodzę z inicjatywą, raz coś z tego jest, innym razem nie, przecież to nic strasznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jak byłam młoda i odważna to miam dwie takie sytuacje.
Jednak miała miejsce z moim lekarzem, super facet. Dałam mu kartke z nr telefonu i zaprosiłam na kawe jesli miałby ochotę. Nie odezwał sie. Druga sytuacja tez miała miejsce z artysta, zaprosiłam go (w sumie oboje chcieliśmy podyskutować, on tez cos sugerował) na kawe. Skopałam spotkanie, strasznie narzekałam na środowisko i znajomość sie nie rozwinęła. Ale miło wspominam te przygody! Zaryzykuj!
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale autorce radziłabym nie łudzić się i zapomnieć. Bo skoro tak rozkminia to łatwo sobie z odrzuceniem (na 90% nic z tego nie wyjdzie...) nie poradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Osterhase - spokojnie, poradzę sobie, jestem już dużą dziewczynką ![]() Edytowane przez SugarVenom Czas edycji: 2015-10-18 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może dlatego zamiast umawiać się z mężczyznami, u których masz realne szanse szukasz przypadkowych facetów w internecie, o których nic nie wiesz, łudząc się, że coś między Wami będzie. Nie będzie. Szansa, że będzie jest jak 1 na 100. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieję, że się mylisz, a przy okazji wrażenie, że nie przeczytałaś/zrozumiałaś wątku - nie szukam przygód w internecie, zauroczył mnie swoją osobą w innych okolicznościach, próba kontynuacji znajomości w sieci to kwestia wtórna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Masz dwa uda - albo się uda albo się nie uda
![]() opcja z zagadaniem na fb - bezpieczniejsza, mniej stresująca, możesz się czegoś więcej o nim dowiedzieć i on o Tobie. Minus jest taki, że facet może po prostu nie lubić taki internetowych pogawędek i nie wykaże zainteresowania. Albo pisanina będzie się przeciągać bo on spotkania nie zaproponuje a Ty nie będziesz chciała po raz kolejny wychodzić z inicjatywą. opcja bezpośrednia - może bardziej stresująca ale za to szybciej rozwiąże sprawę - albo się zgodzi albo nie i wtedy wiesz, na czym stoisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Probuj, nic nie tracisz przecież
![]() Po mojej odwadze ani sladu, teraz sie nawet zastanawiam czy napisac/ nie napisac SMSa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.